Du måste gilla djur Matts

13 07 2019
Nedmontering av mitt gamla ”mjölkabord”

Vi kommer att vara hemma flera helger under hösten. Vi använder all tid vi har, till att förarbeta, sälja överflödiga möbler samt slänga en del. Denna lördagen fick mitt gamla mjölkabord stryka på foten. Mjölkasåarna skall jag ta med mig. Jag skall ju bygga en ”modern lagård med mjölkrum”. Kommer de att passa in, bygger jag upp ett nytt mjölkabord.

Det sista av min trädgårdsdjur

Det var så himla roligt, våra nya grannar på Framtidsvägen, (dit vi flyttar) stannade till och pratade en kväll i veckan. De såg mig ute när jag var på väg hem från jobbet. De hälsade oss redan nu välkomna som grannar. Detta känns så himla roligt, vi vill ha en positiv kontakt med våra grannar. Men, sa de: ”Du måste tycka om djur, om du skall trivas hos oss”. Självklart, jag älskar alla tamdjur. Kanske därför jag haft så mycket djur i min trädgård. Kanske därför jag älskar att få flytta ut på landet.

Nu har jag samlat i ihop de flesta, av mina trädgårdsdjur, resten vill de nya ägarna ha kvar. En del djur har gått till slakt, på grund av tidens tand. Mjölkasåarna behöver jag till mitt nya ”mjölkrum”. Jag ska ju bygga en ”lagård med mjölkrum” och om det passar in, bygger jag upp ett nytt mjölkabord.

När jag var hemma hos far och var bondpojk, kom alla djuren till mig. När pappa kom sprang de sin väg. Vi kommer att ha nära till djuren på Aneby Gård och det kommer jag att trivas med. Hästarna kommer säkert att få en sockerbit av mig. Sedan är vi nog kompisar.

Arbetslusten idag är minimum. Både Birgitta & jag har drabbas av en rejäl förkylning, med tidvis intensiv hosta. Vi har pillat lite i alla fall. Nu under hösten kommer vi att åka begränsat med husbilen. Nu har vi beställt en massa flyttkartonger och börjar packa så snart vi kan. Sedan säljer vi undan allt vi inte vill ta med oss. Idag har jag lagt ut fyra annonser på blocket.

Hammondorgel 500:-
En 70- tals bokhylla från Aneby Möbler 1000:-
Äldre Hallmöbel 1000:-

Dessa fyra möbler finns på Blocket eller kontakta mig Matts Torebring direkt.


Åtgärder

Information

4 responses

13 07 2019
Husisblogg

Nu har timmarna påbörjats, det går säkert snabbt till ni flyttar in i er nybyggda villa.

14 07 2019
Matts Torebring

Ja så är det, men målet hägrar, då går det lätt.

15 07 2019
Rolle o Carina

Vad kul att få plocka ner gammalt och satsa på nytt,även boendet!
Blocket är ju bra att bli av med saker o ting på 🙂

Blöt DalaKram

15 07 2019
Matts Torebring

Jag har ingen kärlek till gamla föremål. Jag vill förnya så långt det är möjligt. Kanske köper vi det mesta nytt.
Gråkall sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: