Läkarrond på Skaraborgs Sjukhus

2 01 2019
Skaraborgs Sjukhus Lidköping.

Sjukhuset i Lidköping är ett akutsjukhus beläget i centrala Lidköping invid ån Lidan. Sjukhuset har runt 700 anställda samt drygt 140 sängplatser. Inom dess upptagningsområde bor cirka 85 000 personer. Sjukhuset grundades 1934. Sjukhuset är ett av fyra sjukhus inom Skaraborgs sjukhus.

Vilken tur vi har Birgitta & jag. Vi valde mellan att åka till Vadstena eller Lidköping i nyårshelgen. Vi lyssnade på gode vännen Henrik och valde Lidköping. Tänk att få bli sjuk här och få möta den bästa personal på gångavstånd från husbussen. Birgitta ligger inlagd på Medicinavdelningen, som har 23 vårdplatser. Först var jag rädd att vi skulle hamna på Kärnsjukhuset i Skövde. Ambulansen kommunicerande med sjukhusen och Birgitta fick vård här där vi bor.

Jag är fascinerad över att en relativt liten stad, har en så fin vårdinrättning. Fantastiskt vilken personal de har också! Efter en god nattsömn, trots att gårdagens upplevelser, kom och gick på näthinnan, kom jag till Birgitta idag strax för ronden. ”Du kan få lämna oss idag, men jag vill helst att du stannar minst en natt till, så jag får testa mera medicin, samt att alla prover är klara då” sa läkaren. Jag var den förste att hålla med.

Jag mötte idag en nästan förvandlad Birgitta. Hon kunde resa sig upp i sängen, och till och med gå på toa själv. Jag trodde knappast det var sant. Efter fem timmar på rummet gick jag till vårt favoritställe vid på Rådhustorget…

Kaffe och årets första semla

Imorgon hoppas jag att få hämta min kära hustru. Jag hoppas hon orkar gå några hundra meter ned till Rådhustorget, så jag får bjuda henne på kaffe och en superstor och god semla. Sedan har jag lovat henne Taxi hem till Husbussen.


Åtgärder

Information

14 responses

2 01 2019
Fredrik Sanden

Va roligt att höra att Birgitta kryar på sig . Nu skall ni ta det lugnare , ni är inte nå ungdomar mer . Hälsa Birgitta .

2 01 2019
Matts Torebring

Ni vet att Birgitta & jag delar på allt, både glädje och smärta. Nu är vi omåttligt tacksamma över att Birgitta är tillbaka igen.
Hon kommer att leva länge på, vad ambulanspersonalen sa till henne. De frågade efter personnummer och kommenterade: ”Det är inte möjligt att du är 70 år, du ser ju mycket yngre ut”. Birgitta intalar i mig hela tiden, ”Vi är inte gamla, vi är unga”. Jag kommer inte att kunna få Birgitta till att sluta arbeta, men jag hoppas hon kunde slopa nattarbetet före jul och att ”Härarbeta” hemma. Kram Go Vänner

2 01 2019
Vår husbilsblogg

Tur ska man ha, så skönt att Birgitta är på bättringsvägen och att ni båda kan återgå till att vila ut samt ta hand om varandra. God fortsättning !

2 01 2019
Matts Torebring

Visst har det gått vår väg. Ingen undkommer smärta i livet, det vet ni bättre än alla andra, men det känns skönt, när det finns bra utvägar ut ur mörkret. Den bästa fortsättning till er också.

2 01 2019
Rolle o Carina

Så bra Matts att Birgitta kryar på sig så pass fort dock ändå!
Och att sjukvården är bra där i Lidköping också.
Håller alla tummar för att du får hem henne till ”Herden” i morgon!

Många Kramar till er bägge……Ps.Fusk med Semla redan Ds.

2 01 2019
Matts Torebring

Ja vi är verkligen glada över den hjälp vi fått. Dessutom känner jag mig överrumplad, av det snabba tillfrisknandet.
Jag visste när jag skrev, nu anklagar ”ROlle” mig för att äta semla redan. I november må det kanske vara fusk, men inte nu i januari månad.
Kram Matts & Birgitta på Slätta.

2 01 2019
Husisblogg

Bra sjukhusvård, rätt läkare, rätt medicinering samt också tro på vad som sker – ja det kan göra under.
Härligt att Birgitta får den bästa vården, det ska alla personer få i Sverige.
Gott att Birgitta kryat på sig såpass bra

2 01 2019
Matts Torebring

Vad finns mer att tillägga? Du har alla rätt Husis!
Kram Matts & Birgitta på Västgötaslätta

3 01 2019
Nils-Åke Hansson

Trevligt att ni blir bra omhändertagna där i Lidköping.

3 01 2019
Matts Torebring

Ja vi har bott på bästa campingen och fått professionell hjälp av högsta klass.

3 01 2019
Anna | boihusbil.se

Skönt att läsa att Birgitta är på bättringsvägen. Och semla blir jag avis på, äter inte gluten och kan sällan njuta av de där fantastiska bakverken.

3 01 2019
Matts Torebring

Birgitta fick verkligen en QuickStart, nu är hon på bana igen. Nästan helt overkligt även för mig som stått bredvid.
Rådhuscaféet gör extremt goda och stora semlor. I går åt jag en traditionell och idag en wienersemla. Hu va hemskt att bara se på, när andra njuter av detta utsökta bakverk.

3 01 2019
JoY

Skönt att Birgitta mår bättre. Men Matts då, Semla redan!
Kram från oss skogsarbetare!

3 01 2019
Matts Torebring

Birgitta mår inte bara bättre, hon säger själv, ”Nu är jag frisk igen”.Ni behöver semlor, om ni är skogsarbetare nu. Passa på och njut.
Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: