En annorlunda nyårsafton

1 01 2019
En annorlunda Nyårsafton 2018 på Kronocamping Lidköping

Själv är jag praktiskt taget aldrig sjuk. Jag är så enormt tacksam, för att att ha kunna gå till vårt företag, varje dag under 43 år. Totalt hemma bara en vecka, på alla dessa år för en blindtarm, samt en kortare sjukskrivning efter en skidolycka i fjällen. Samma krut i min kära hustru, som aldrig ger upp för småkrämpor. En allergichock och rosfeber är allt för hennes del, men aldrig hemma annars under alla dessa år.

När vi skulle gå och handla lite festmat till nyårsafton, försvann orken, plötsligt fick hon fick ont i magen, mådde illa och frös. Det var nätt och jämt att vi kom hem. Jag brukar säga, att hade jag inte Birgitta, blev det mest stekt potatis, ägg och falukorv för min del. Vi kom i alla fall hem med lövbiff, ekologisk delikatesspotatis, färsk sparris, smör samt bakelser.

Jag kokade upp mina potatisar, lät sparrisen sjuda i vatten en stund, tog potatisen till stekpannan brynte ytan i smör och samma med sparrisen. Sedan var det dags att bryna till köttet, då kom Birgitta till undsättning. Från att ha varit helt frånvarande, såg hon plötsligt ganska pigg ut. ”Jag bad en bön om hjälp, för att kunna orka hjälpa dig” sa hon. Efter maten hjälptes vi åt med disken, innan Birgitta kröp ned igen i våra sköna sängar.

Idag Nyårsdagen åker vi hem igen. Nu går jag in i slutfasen för vårt stora bygge. Kvar att köpa in, är i stort sett en, eller ett par truckar till, samt välja ut gardiner. Jag gillar verkligen det senare. Det är den sista pricken över i på inredningen.


Åtgärder

Information

8 responses

1 01 2019
Rolle o Carina

Inget kul att bli dålig på en Nyårsafton när man vill äta gott o må bra!
Ni får nog ta det lite lugnare framöver o njuta mer av ”Herden”!

Själva så blev det en lugn hemmakväll för oss själva med god mat!
Nu skiner Solen så strax ska vi snart ut på träningsrundan igen!

Ha det gott o god fortsättning på 2019/SolKram

1 01 2019
Matts Torebring

Jag försöker intala Birgitta att minska sin arbetstid. Inte enkelt, hon älskar att jobba. God fortsättning vänner från Slätta

1 01 2019
Vår husbilsblogg

Oavsett utrustning och storlek på husbilen så finns inte någon önskan här hemma att vi skulle välja att övernatta på en campingplats på nyårsnatten. Vi trivs bäst hemma vid denna tid på året. Vi har vid flera tillfällen deltagit i olika nyårsfester inne i Stockholm. Dessa tillfällen har för det mesta slutat med stora svårigheter med att ta sig hem på natten. Otur att Birgitta blev dålig på nyårsafton, hoppas att hon mår bättre idag. Önskar er ett Gott Nytt Husbilsår.

1 01 2019
Matts Torebring

Jag tycker det är roligt och uppskattar det, att vi har delade åsikter ibland. Vi älskar att fira nyår i husbilen. På åttio- talet firade vi oftast nyår i en fjällstuga. Birgitta blev riktigt dålig, men det får vi ta som en prövning. Nu firar vi i Husbussen. Ett riktigt Gott Husbilsår till er med.

1 01 2019
Anki

Skönt att Birgitta blev bättre!
Gott Nytt År!

1 01 2019
Matts Torebring

En kort stund varade det bara…
God fortsättning

1 01 2019
Husisblogg

Tråkigt att Birgitta kände sig orkeslös, men desto bättre då hon kände sig bättre.
Ni verkar ändå ha haft en lugn och mysig nyårsafton. Hoppas att körningen hemåt gick bra, det har kommit ut varningar om svarthalka.
Önskar er också en god fortsättning!

1 01 2019
Matts Torebring

Vi fortsätter att älska Lidköping, även om det blev olyckligt denna gången. På nyårsdagens kväll är vi kvar på campingen, det hände mycket nyårsdagen. God fortsättning till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: