Jag fick tårar i ögonen

6 07 2018

När vi rullade in i Sverige i går kväll..

IMG_4467

Stora Bältbron

Vi lämnade den tragiskt automatiserade, Ställplats Oasen, Rømø, Sør Jylland. En timma att komma in, en timma att komma ut. Bara för att ta sig igenom automat eländet. Lika i stort sett för alla. Vi och alla andra som kom nya, bara frågade varandra, hur ska vi göra? Nu siktade vi in oss på att komma hem till Sverige…🇸🇪🇸🇪

IMG_4471

Vi är på väg från Malmö.

Det har aldrig hänt mig tidigare, trots att vi kört i Europa, under tjugo somrar. Igår när vi rullade in i Sverige 🇸🇪🇸🇪, strax söder om Malmö, kom tårarna i ögonen och rösten försvann på mig. Varför? Jo, detta är den mest dramatiska och strapatsrika resa vi någonsin gjort. Vi har kommit hem igen! Allt har gått bra! Inga skador! Vi har varit friska hela tiden och haft mycket sol och en trivsam semester!

__________

Det var på håret att vi fick återvända hem, när vi stannat på Møns rastplats på bortresan. Bottenvåningen hemma stod delvis i vatten.

Vägarbete & trafik utan like genom Tyskland. Resan ned till Biarritz, i Biscya bukten, tog en och en halv dag längre tid än beräknat. Vi satt fast vid en biljettautomat vid en vägtull, under minst tjugo minuter Frankrike, med tutande bilar bakom. Det var fel på min biljett. Bommen gick inte upp! Ingen människa på plats!

Campingen som vi beundrat i ett par års tid, visade sig vara en katastrof. Samma med vägen dit. Törs du köra här? sa Birgitta, efter att vi lyckats hitta vägen fram. Vi kom inte ens in där, uppför en smal brant backe. När jag parkerade utanför bommen, stod jag två cm från de höga betongbarriärena, men jag var inte emot med bilen. Platsen vi skulle fått var gräslig. Vi flydde därifrån.

Vi hittade ingen plats att stanna på och göra research. Jag fick panikångest, jag ville bra fly bort, från alla bilar och turister. Fly till en Les Castel Camping 250 km bort på landet. De kunde dock inte ta emot oss, men gav oss ett tips, om en annan fantastisk plats.

Halva vägen dit var motorväg, sedan gick vägen, genom hundra- tals små byar. Jag var rädd att husbilen skulle gunga till och stöta emot husväggarna, ibland vid mötande trafik. Första natten kom ett skyfall av sällan skådat slag. Åkrarna på sluttningarna nästan sköljdes bort stundtals. Trots att vi hade ett tjock kraftigt gräs att lägga förtältsmattan på, kom leran upp från jorden under gräset och mattan var full av lera. Sedan kom solen efter en vecka och vi kom att stortrivas, den andra veckan vi var där.

Vi har har kört så dåliga omvägar, på grund av trafikomläggningar, att jag hade önskat ha en film på alla dessa, smala, håliga, gropiga, skogs- & serpentinvägar ute och genom alla små byar. Storstaden Lyon var inte att leka med och inte heller Frankfurt, där vi var på väg in mot ”Stadsmitte” och dessutom nästan slut på diesel, på grund av att vi hittade ingen tapp.

I ett max tillkrånglat vägbygge, kom jag in i en 2,20 meter bred väg med höga betongbarriärer. Där fick jag hjälp att komma ut efter femtio meter, jag var inte den ende som körde fel just där. Jag fattar inte att jag klarade hantera bilen utan skador.

Efter alla dessa strapatser och många, många fler fler incidenter, nu körda 5700 km, har vi inte en skråma på oss själva, vi har inte varit sjuka en enda dag och inte ett märke på bilen. (kanske ett litet stenskott på en garagedörr). Skulle vi våga åka på långresa med nya fina bilen? Vi åkte och bilen har varit som en enda stor dröm, fast i verkligheten.

Förstår ni att glädjetårarna kom? när vi rullade in i Sverige. Hemma igen och välbehållna! Vilken husbil vi haft i år – Helt otroligt!

IMG_4473

Vi har kommit till Örkelljunga och nattparkerat.

Tack alla bloggvänner som skrivit och tipsat om denna plats, Perköps Ställplats, Örkelljunga. Så fantastiskt roligt, vilken Aha upplevelse, att komma hit. Ställplatsen är ”automatiserad” men här är allt klart på fem minuter. Så här vill jag ha en ställplats. Det är helt klockrent.

IMG_4474

Kan det bli mycket bättre än så här.

Känner ni hur trivsamt det känns här? Dessutom en vattenspegel framför oss.

IMG_4475

Lite kvällssol över oss och vår fina bil.

Vi fick lite kvällssol och kunde avsluta dagen med en god middag ute. Dansk potatis, skinka, grädde och danska jordgubbar med fransk vispgrädde till dessert.

 


Åtgärder

Information

21 responses

6 07 2018
Kors och Tvärs

Det är kanske därför det heter ”borta bra men hemma bäst” Fast vi tycker man är hemma när man bor i husbilen så för oss är det mera ”borta bra men husbil bäst”
Kram ock välkommen hem till Sverige

6 07 2018
Anna / Boihusbil

#homeiswhereyouparkit 🙂

6 07 2018
Matts Torebring

Tack, hemma bra men husbil bäst, vi är välbehållna, friska och snart hemma.
Kram

6 07 2018
Martin Björkgren

Äntligen hemma , vi verkar ha åkt på ungefär samma ställen (Persköp har vi besökt flera gånger i år, är bekant med ägarna, kul att höra gott om deras satsning ) Skriver under helt om trafikeländet i Tyskland, det var lika bedrövligt i Belgien. Vi har nu varit en vecka i Bohuslän står i Lyrestad just nu.
Vi har nu lyckats kört 1500 mil, stenskott och rutbyte annars inte ett fel.
Och nu mer känns det som du håller med om kvaliteskillnaden.
Ha det bra,

6 07 2018
Matts Torebring

Frankrike har kommit enormt mycket längre än Tyskland med trafikproblemen.Tyskland är en katastrof, med alla blockerande tradare som till och med parkerar för att sova på motorvägen..
Inte ett enda problem, inte en enda detalj på bilen har krånglat. Helt otroligt att få uppleva det så. Kvalitén är inte ens jämförbar. Den slår Kabe 910 QB med 95-5. (Fem poäng till centrallåset för alla luckor, det saknar vi, men inget mera)

6 07 2018
Anna / Boihusbil

Välkomna hem! En riktigt strapatsrik resa som jag gissar ni kommer minnas hela livet. Tänk om ni haft den gamla bilen.. vojne! Perstorps ställplats bara måste en ju prova, nästan värt att köra en omväg dit har jag förstått.

6 07 2018
Matts Torebring

Tack, ja det var påfrestande stundtals, inte minst i ”Bomstationen”. Förra bilen hade inte klart denna resan, den hade skakat sönder och vi hade inte kommit runt i gränderna vi varit inne i.

6 07 2018
Nils-Åke Hansson

Det var en händelserik semester, det blir mycket att tänka tilbaka på och då blir det roligare! Persköp där kan man trivas.

6 07 2018
Matts Torebring

Att vi klarade oss ut ur 2, 2 meter bred väg med betongbarriär, utan att skada bilen, blir det som fastnar på näthinnan för alltid.
Persköp kommer att bli ett ”naturligt” behov.

6 07 2018
Lars Permelin

Välkomna hem till gamla svedala igen. Anar mellan raderna att ni har fått uppleva en hel del utöver vad som kan läsas i texten. Det blir alltid extra besvärligt när resplanen spricker p.g.a. missvisande marknadsföring.

6 07 2018
Matts Torebring

Tack Lars, du har helt rätt som oftast. Skulle jag skrivit om allt, då hade ingen velat läsa. Vi är jätteglada att vi kom iväg och inte lät oss skrämmas av nya resmål och en ny bil. Vi fick en annorlunda semester, men njutbar och mycket trivsam.

6 07 2018
Rolle o Carina

Välkomna hem igen med er fina lyxiga ”Concorde”!
Har läst mycket positivt om Persköps ställplats!
Så ska en riktig plats se ut för oss Bobilister.

Varm sommarKram

6 07 2018
Matts Torebring

Tack ROlle, det blev annorlunda, men mycket roligt till slut. Persköp måste ni åka till.
Smålands Kram

6 07 2018
husisblogg

Välkomna HERDEN med familj till Sverige! Har denna tiden redan gått? Även om inte ägarna orkade skriva så läste de alltid och minns det nästan som igår då ni skrev om hur det svämmat över i huset men tack vare en bra familj och vänner så kunde ni få fortsätta.
Början på resan med detta, mycket trafik, en sämre camping var tuff men tycker det har blivit bättre nu i slutet.

6 07 2018
Matts Torebring

Vad roligt att du är med oss i alla väder. Visst var det en jättetuff start, men slutet gott, allting gott. 2.2 meter begränsning och husbilen 2,40, det kommer jag aldrig att glömma, att jag kom igenom utan skador.

6 07 2018
Henrik

Riktig blogg och riktig husbil vinner alla dagar i veckan!!!!

6 07 2018
Matts Torebring

Tack Henrik, min ambition är att skriva och fota så gott jag kan, men jag gör inte alltid rätt. Jag gör ofta fel. Däremot har både du och jag köpt Rätt Husbil, det kan ingen av oss tvivla på. Vi behöver inte försöka glömma våra affärer, med starka drycker. Ha det gott på er resa, ”håll er kvar på vägen” och hälsa till alla.

7 07 2018
Birgittha Johansson

Härligt att ni har haft en underbar semester! Sitter i Rostocks hamn och kollar på Sveriges match. Är på hemväg från Kroatien. Nästa sommar åker vi till Frankrike har blivit inspirerande av era resor och era härliga campingar! Ha det riktigt bra mvh Birgittha och Mats

7 07 2018
Matts Torebring

Vad troligt att du rest med oss. Vill du bo bra, ha stora gröna oftast inhägnade tomter, den bästa personalen, jag då rekommenderar jag Les Castel Campingarna. Det är dessa som gjort att vi återvänt år efter år. Vi önskar er allt gott.

8 07 2018
tiaregndroppen

Vilken tur för oss att ni gillade Persköp när oasen inte blev en oas 😅

8 07 2018
Matts Torebring

Persköp måste väl alla älska. Oasen hade varit toppen utan betalsystemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: