Findus presenterade denna kötträtt för oss under mitten av 80- talet, då som en enportionsrätt. En av anledningarna till att vi återvände hit till denna campingen, var för utom allt det andra positiva här, att just få äta Köttgryta Bourguignon, som vi hämtar på restaurangen och äter hemma. Den är obeskrivligt god, tillagad på köttgrytans hemort.
Man tar med sig två grytor, se bild, och får så mycket mat, att det skulle räckt till fyra personer. Mamma lärde mig att äta upp allt på tallriken. Det gjorde jag även förra gången som vi åt samma rätt här. Det slutade med att jag blev sjuk dagen efter. Denna gången var det en ung tjej som ”måttade upp”, så att vi klarade på gränsen av att äta upp allt. Pris 9.80 €. per person (Den mesta maten är kvar i grytorna)
Vi satt ute och bara njöt av kvällen, till fram emot klockan var 23. Sedan sov vi gott i nio timmar på mätta magar.
Mat måste man ju ha och är det sen gott är det ännu bättre. Ha det bra på er fortsatta resa och ta det lungt
De är köttgrytans mästare här och då gäller det att passa på.Vi lovar att ta det lugnt och inte stressa, men det är svårt att köra korta sträckor med nya bilen. Den vill bara rulla vidare.
Hej på er ”Gottegrisar” in France,ni gör rätt som njuter av god mat!
Här blir det också vanlig svensk köttgryta till lunch i morgon 🙂
Ha det gott o njut vidare/ Chaud E´triente
Visst gottar vi oss på alla slott vi hittar, vi bor, åker och äter kungligt också.
France kram
Boeuf bourguignon är otroligt gott. Kul koncept att hämta i en egen kastrull
Kram
Man kan inte åka hit för mindre, än att få njuta av den goda grytan.
France kram
Köttgryta brukar vi äta på hösten, men det är klart, jag skulle inte heller tacka nej till en köttgryta bourguignon oavsett när chansen dyker upp.
Precis så gör vi också sitter ute och njuter av solen men det blev en soppa till middag idag.