Grovarbetarens dag

1 05 2013
Jag har haft tre vattenfontärer, nu har jag bara en kvar

Här hade jag tidigare en vattenfontän.

Som jag skrivit en gång tidigare, gör jag den ena rationaliseringen efter den andra hemma i vår trädgård, bara för att ha det lättskött och kunna vara borta länge och åka mera med bobilen.  Ovan hade jag en vattenfontän fram till i vår, nu är den igensatt med sten och en blomkruka pryder platsen istället. Det är mycket enklare att sköta om, än en vattensamling som drar till sig frömjöl från träden och missfärgar vattnet.

Tidigare har jag haft en stensatt kant mot gräsmatten.

Tidigare har jag haft en stensatt kant mot gräsmatten.

Detta var dagens beting, att byta ut tidigare stensättning mot riktig kantsten, totalt 25 m. Alldeles i kanten på gräsmattan finns min begränsningskabel till vår robotklippare.  Detta gjorde att jag öste upp allt jord, sten och grus som måste bort med en liten planteringspade. Den nya kantstenen är 25 cm djup så det blev ett fastligt ösande. Gång på gång gick jag till vattenposten vid vår ställplats för bobilen och fyllde ett halvliters vattenglas, totalt ett tio- tal vattenglas  konsummerade jag. Trots grovarbete nonstop  klockan 7 till 19, blev jag inte helt klar. Jag måste även hämta mera singel att fylla upp med. Små slingerväxter finns i gäsmattan som slingrar sig ut i min singel och slår rot. Nu hoppas jag ogräsrensning är borta i och med detta jobb.

När jag blir klar kommer det att bli lite trevligare än tidigare.

När jag blir klar kommer det att bli lite trevligare än tidigare.

Jag vill ju ha alltid ordning på torpet, det gäller lika på jobbet som hemma. Nästa vecka får vi dessutom besök av två av våra bloggvänner. Det skall bli Så Otroligt Roligt att träffa vännerna, ett besök på måndag kväll och ett besök på onsdag kväll. Jag hoppas jag hinner bli klar till dess.

Jag satte mig på en sten och funderade en bra stund....

Jag satte mig på en sten och funderade en bra stund….

…Ska den sista vattendammen på vara kvar? När vi köpte huset vi bor i, för snart 23 år sedan, rann allt dagvatten på baksidan av huset, bara vattnet rakt ut  på gräsmattan. Det var enkelt att lösa med en sluttande tomt. Jag grävde ned rör från stuprören och byggde sedan en liten bäck från slänten som mynnar ut i denna damm. Sedan har jag en pump som pumpar vattnet tillbaka till slänten och ett litet vattenhjul. Det senare med vattenhjul och pump har jag inte startat upp i år.

Så mycket jobb är nedlagt, så denna damm får vara kvar. I går kväll startade jag upp en ny fontän och nattbelysningen av den. Jag skall bygga en stenmur av mindre tumlade stenblock runt dammen. Detta för att robotklipparen inte skall kunna köra ned i dammen, om ett eventuellt fel skulle uppstå. Nu hinner jag inte göra det innan gräsklippningen börjar i år. Det fick bli några provisoriska reglar tills vidare som skyddsräcke.

Stort Tack till jobbarkompisen och entreprenören Christer Haak, som välvilligt ställde upp och lånade ut sin Makita med en stor klinga för att såga betongplattor.


Åtgärder

Information

12 responses

1 05 2013
lennartolovsson

Det blir inte bara praktiskt och bobilvänligt det blir vackert också!
Ser verkligen fram emot att inspektera!
Kra

1 05 2013
Matts Torebring

Välkomna Lennart & Irene! Det ska bli SÅ roligt att möts igen. Kram från Småland.

2 05 2013
seniorerspekulerar

Vi har samma intentioner. Att göra trädgården så självgående som möjligt. Det går ju med ganska enkla medel. Vi har dock inte investerat i något robotklippare, det får bli vid ett senare tillfälle. Men vi börjar plantera i självvattnande krukor och ser till att det mesta klarar sig hyfsat bra när vi är borta. Gräset får vi leja bort så länge, men det behövs inte så ofta. Men enkelt skall allt var, går att få fint ändå. Nu är vårt uterum klart för användning, det är skönt och vi använde det igår. Lycka till med dina ambitioner och vi tar gärna tips från dig. Stora kramar från oss som är hemma ett tag nu. 3 M

2 05 2013
Matts Torebring

Robotklipparen är den absolut största tidsbesparingen vi gjort, alla kategorier. Nu har jag själv gjort så mycket i år, så det tar flera år att ”skriva av den arbetstiden” jag lagt ned. Å andra sidan känns det dubbelt så skönt att åka bort nu. Stor kram från oss i smålandsskogen.

2 05 2013
Freedomtravel

Fler än vi som jobbar hårt! 🙂

2 05 2013
Matts Torebring

Visst är det en bra dag 1:a maj att jobba ifatt med saker och ting.

4 05 2013
Kors och Tvärs

Verkligen praktiskt att göra trädgården ”självgående” och värt varenda svett-droppe 🙂 Kram

5 05 2013
Matts Torebring

Ja det blev inte bara droppar, fem liter vatten utan kiss paus på hela dagen. Snart är det dags för ”besiktning”. Kram.

5 05 2013
Anki

Du är verkligen energisk! Slit och släp just nu, men sen blir det mer lättskött 🙂
Ha det gott!
Kram

5 05 2013
Matts Torebring

Ja jag har slitit men ser nu fram emot lön för mödan.
Kram!

13 05 2013
nutrition

Hej! Vilken prima blogg! Jag kommer att hälsa på dig igen!

21 05 2013
Wholesale Freshwater Pearl

You have noted very interesting details! ps nice site. Wholesale Freshwater Pearl http://www.freshwaterpearlsblog.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: