En seger till slut..

10 05 2017

Efter snart fem års kamp.

IMG_7653.jpg

Fastighet Granen 1 till vänster och Granen 2 där vi bor. (Bild före)

Jag hatar när inte skogsmark sköts om. Skogen på Granen 1, höll på att förstöra hela vår tomt. Jag hade trädrötter genom hela trädgården. För att inte tala om alla löv. Jag kämpade i nära tre år för att få förvärva tomten. Det gick vägen till slut. Tomten hade gått genom fyra dödsbon, utan att man sökt lagfart, därav svårigheterna.

IMG_8027

All skog som jag avverkade på Granen 1. (Bild efter)

Många av er kommer säkert ihåg, den gigantiska vedstapeln, som blev utav allt detta virke. Nu ligger all ved under tak. Vi har kommit fram i ljuset med vårt hus.

Efter vad jag känner till idag, var det bara en person, (personen har lämnat Aneby nu), som lyckades få med sig flera och stoppa mina planer på en parkeringsplats för PB2 bilar. Inte nog med detta, personen lyckades även stoppa, mitt bygge av garage, till vår husbil. Jag fick inte bygga garage på tomten, utan att först bygga en bostad där.

Skärmavbild 2017-05-10 kl. 20.11.14

I början av augusti månad förra året, ansökte jag om att få göra en sammanslagning av fastigheterna Granen 1 och Granen 2. I mars månad frågade jag Lantmäteriet, hur långt mitt ärende avancerat? Jo, det tar nio månader för oss att utse en handläggare och sedan tar det minst ett par månader till, fick jag till svar.

Nu har jag nått vägs ände och segrat! Nu tillhör granntomten min trädgård och vår fastighet. Det finns ett hus som vi bor i och jag skulle kunna bygga det garage, som jag har längtat efter och en gästparkering. Nu bor vi inte längre på Granen 2. Granen 1 och Granen 2 har blivit Granen 4. Jag har vunnit en prestigeseger!

Under tiden har jag hunnit bli trött på flera saker. Fem års kamp, en full pärm av handlingar med mera. Nu vill jag nog helst bara lämna allt och förverkliga våra nya husdrömmar. Vi har 9 rum & kök, stor trädgård, som nu är dubbelt så stor, samt mycket pyssel ute runt omkring. Är det konstigt att man längtar bort?

Jag har det ganska spännande egentligen. Drömmen om en ny husbil snart, riva fem hus på granntomten på jobbet, planer på stora utbyggnader på jobbet samt inte minst våra husdrömmar. Dessutom måste jag snygga till nu på tillträdet.

 


Åtgärder

Information

24 responses

10 05 2017
Rolle o Carina

Grattis Matts,men att det ska vara så svårt att få bygga en Pb2 plats!
Bara för att det sitter ett stycke dummerjönsar och bestämmer,Usch!

Ha det gott nu och dröm vidare……Varm BjörkKram

10 05 2017
Matts Torebring

Tack! Bor jag kvar kommer det att finns en ”gästparkering” i alla fall. Då får du övernatta i min trädgård.
Vårkramar

10 05 2017
husisblogg

Grattis! Imponerande att du orkat hålla ut alla dessa åren och till slut fick lite av det du ville.

10 05 2017
Matts Torebring

Tack! PB2 parkeringen hade kunnat vara klar på nolltid om viljan bara hade funnits där. Inget är enkelt längre!

10 05 2017
Lars Permelin

Stort GRATTIS Matts, där satt den. Bra kämpat.

10 05 2017
Matts Torebring

Tack Lars. Byråkratin fick en känga till slut.

10 05 2017
Margaretha Lillvik

Skam den som ger sig….till slut får du rätt. 🙂 Grattis till att kommit en bra bit på väg och tur att människan är borta från kommunen. Förstår dina husdrömmar 😀

11 05 2017
Matts Torebring

Tack det var snällt sagt. Jag hoppas på att våra drömmar går i lås.
Ha det gott!

11 05 2017
Anki

Grattis … bra jobbat!
Kram

11 05 2017
Matts Torebring

Tack, det hjälper att vara envis och inte ge upp.
Ha det gott

11 05 2017
Lennart

GRATTIS!
Du har att göra.

Kram

11 05 2017
Matts Torebring

Tack, men nu tycker jag inte att det är speciellt mycket.
Ha det gott.

11 05 2017
helenavitexo

Grattis! Väl kämpat! Och oj vad mycket planer!!! Du brukar vara imponerad av hur vi hinner och orkar, men nu är det vår tur att vara imponerade!!!

11 05 2017
Matts Torebring

Tack snälla. Ni är olsagbara, själv jobbar jag bara ”halvtid” numera, (cirka 45 tim/ vecka). Ha det gott

11 05 2017
Kenneth Risberg

Bra jobbat Matts och lycka till med dina fortsatta planer. Verkar inte bli några fritidsproblem den närmaste tiden/åren..

11 05 2017
Matts Torebring

Tack & Bock, men den dan jag inte har något att göra, då skulle jag inte må bra. Ha det gott

11 05 2017
Lena & Jan

Prestige är viktigt o värt att kämpa för, men då blinda hönor, ganska kul uttryckt, 🙂är motpart blir det onödigt kämpigt ;-/
STORT GRATTIS Matts, ingen kan säga att du inte vill allas bästa t o m natuturens!

11 05 2017
Matts Torebring

Tack snälla! Denna personens enda funktion var, att lägga så mycket hinder i vägen som var möjligt, bara för att visa sin makt. Nu vill jag nog trots allt lämna allt, efter alla duster jag haft. Ha det gott.

11 05 2017
Nils-Åke Hansson

Grattis måste kännas bra

11 05 2017
Matts Torebring

Tack, ja det gör det verkligen. Ha det bra på resan.

11 05 2017
tiaregndroppen

Oj sååå skönt för er, Äntligen! Grattis!!! 😁

11 05 2017
Matts Torebring

Tack snälla, en stor seger, fast fem års kamp har satt spår. Kanske lämnar vi allt. Ha det gott.

12 05 2017
Kors och Tvärs

Men grattis! Det var roligt att läsa!
Kram

12 05 2017
Matts Torebring

Tack och det känns så skönt att delvis ha segrat över etablissemanget.
Kram & Må gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: