Trädgårdsarbete…

25 02 2017

I stället för att åka husbil. Å andra sidan, ganska skönt att fixa till, vissa saker på ”Att göra listan hemma också”!

img_1235

Min nya Gardena Häcksax.

Jag har gått länge och spanat på mina Idegranar. Dessa behöver toppas lite då och då, för att de skall se fina ut. Jag fick en fin Gardena häcksax, när jag fyllde år  på sensommaren. Fantastiskt bra och man räcker jättehögt, om man behöver göra det.

img_1239

Klippt & klart.

Jag planterade dessa Idegranar för cirka tjugotalet år sedan. Då planterade jag dem tillsammans med andra barrväxter. Med åren blev det alldeles för instängt. Jag gallrade ur och planterade nya, mer smalväxande Thuja Smaragd för två år sedan. Dessa är bara 70- 80 cm ännu. Då lämnade jag kvar några idegranar för att blanda gammalt och nytt i trädgården.

Lite besvärligt med alla dessa små barr, som blir när man klipper. Inga problem med lövblåsen. Det blir rent och städat på en liten stund.


Åtgärder

Information

13 responses

25 02 2017
husisblogg

Det gäller att hålla efter allt växande i trädgården. När ägarna köpte sitt hus för nästan 8 år sedan var det rejält igenväxt, men det är det inte längre utan nu ser man huset från gatan. Vilket var en omöjlighet innan.

25 02 2017
Matts Torebring

Vi byggde vårt första hus 1972 och planterade Thuja häck på tre sidor. Det kändes som att vara instängd i ett fängelse. Nu har jag varanann Thuja Smaragd som är smala i växtsättet, samt varvar med varannan Rosenspirea och Brrudspirea. Då har jag ”fönster” i häcken.

25 02 2017
Kors och Tvärs

Jag måste säga att jag är så glad över att inte ha trädgård längre. Det bli så många ”måsten” i och med det
Kram

25 02 2017
Matts Torebring

Utan vårt hus och trädgård, skulle jag inte leva. Var skulle jag ställa min husbil när vi lastar i och lastar ur? Var skulle jag vara, om jag vill fixa & dona med bilen? Var skulle barnbarnen leka och bo, när de kommer hem? Står den inte hemma på gården, är jag inte klädd. Men hu så hemskt om alla skulle bo i villa, skulle Sveriges mark räcka till då? Tur att du bor i din lägenhet Anette.

25 02 2017
Nils-Åke Hansson

En del jobbar i trädgården, andra pulsar i snö

25 02 2017
Matts Torebring

Vilken tur jag haft idag. Hela tiden sken solen och när jag var klar kom snön här också.

26 02 2017
Lennart

Vi saknar inte egen trädgård!

Kram

26 02 2017
Matts Torebring

Den husbil finns som vi vill ha, men den lägenhet som vi skulle kunna bo i, tror jag inte finns.
Kram

26 02 2017
Lena

Finns alltid något på listan hos oss villaägare. Din såg verkar bra och säkrare än de vanliga handhållna då stege måste till!

26 02 2017
Matts Torebring

Men visst är det skönt att vara villaägare. Själv skulle jag tyna bort i en lägenhet. Eller skulle jag nästan aldrig vara där. Häcksaxen kan förlängas, säkert en hel meter till.

26 02 2017
Helena FREEDOMtravel

Bra jobbat och fint blir det! Vi har inga träd att klippa 😉

26 02 2017
Matts Torebring

Ni kan kanske sitta och fiska och titta på när andra jobbar. Ni har ju ändå frihet.

27 02 2017
Rolle o Carina

Vi njuter av fina trädgårdar här i värmen!
Underbart soligt varje dag!

SolKramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: