Jag ogillar stängda dörrar

17 08 2016

Jag brukar alltid tala på jobbet och säga, skriv inte stängt, utan skriv i så fall, vi har inte öppet. Ordet stängt är så negativt laddat. Trots detta måste jag skriva: ”Jag har stängt och låst dörren till vår Friggebod, och vet inte hur länge det kommer att dröja, tills jag öppnar den igen. Jag har fyllt den med nästan tjugofem kubikmeter brasved. Kvar ute har jag bara knappt tjugo kubikmeter. Nu har jag tömt min snickarverkstad och ställt kap- & klyvsåg i garaget. Nu kommer jag att fylla där också, med så mycket ved jag kan få in.

Om vi levt i en normal värld, hade jag kunnat stapla en del under altan. Men då hade det säkert kommit en Huligan och satt fyr på veden och hela huset. Nu har jag gått hem mitt på eftermiddagen, runt halv fyra snåret, några eftermiddagar. Då hinner man ju betydligt mera, än att börja vid sex snåret. I höst och vinter när jag tänder brasan, kommer jag att minnas, skogsavverkningen, kap- & klyvmaskinen, den stora vedklyven och inte minst arbetet att köra in veden under tak.


Åtgärder

Information

10 responses

17 08 2016
Dessan

Det var ett annorlunda sätt att stapla ved på 😄I friggeboden. Torrt är det också . Kram

18 08 2016
Matts Torebring

Ja, men jättebra blev det!
Kram

17 08 2016
nils-åke hansson

Så fin det ser ut.

18 08 2016
Matts Torebring

Ja, visst blev det bra.

17 08 2016
Lennart

Det blir många mysiga brasor!

Kram

18 08 2016
Matts Torebring

Ja, kära nå´n det blir jättemånga!
Kram

18 08 2016
Anki

Bra jobbat!
Grattis på Födelsedagen!
Kram

18 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock Anki!
Kram

18 08 2016
Rolle o Carina

Har man mycket ved så känner man sig rik när vintern kommer! 🙂

Ha det gott på födelsedagen med……BobilsKram

18 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock! Det är en sådan skön känsla att ha gjort allt själv
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: