Torebrings Since 40 år 1976 – 2016

15 08 2016

Sedan-1976

IMG_9663

Inbjudan till våra anställda med fru, man eller sambo.

Förberedelse pågår nu för fullt, för den stora 40- årsfesten, på Ullinge Wärdshus. Vi har bjudit in alla anställda, med, fru, man eller sambo, till fest på Ullinge Wärdshus. Ingen skall kunna stanna hemma, för att det är för långt att åka. Bra fyra mil resa, för ett par medarbetare. Ingen har heller bott över natt där, då det är så nära hemma.

Den 15 september 1976 blev Torbjörn Fälldin statsminister. Samma dag, tog jag mod till mig, (med stöd av den nya regeringen), lastade bagaget på bilen fullt med kokosbollar och gav mig ut för att sälja. Det var oseriöst i början. Jag sålde till alla som rörde på sig. Jag sa att det var den nya regeringen och alla köpte. På den tiden gick det att göra så. Gunnar Dafgård, Källby, började med en trehjulig flakmoped och sålde korv på torget. Han blev miljardär. Jag hade hade ju i alla fall en bil. Gunnar lyckades bättre än jag.

Jag började sälja i ett industriområde i Huskvarna. I bagaget fanns 50 lådor med kokosbollar. Efter en timma var de slut. Ett av företagen jag besökte då, har handlat kontinuerligt sedan den dagen, i 40 hela år. Fantastiskt!

Jag märker nu när jag börjar skriva att det skulle kunna bli sida upp och ned. Men mycket kort tillbakablick. Tio år efter starten hade vi växt till att vara en komplett restauranggrossist. Ytterligare tio år senare, var omsättningen närmare 100 miljoner. Vi hade hunnit bygga lokaler för 14 miljoner. Då lämnade jag allt! Lönsamheten saknades!

Påsken 1995 var jag med om en skidolycka i fjällen. Jag kunde sitta hemma, sjukskriven som jag var och förbereda min comeback. Hösten 1995 var jag på bana igen. Några månader senare, kom Niklas in i företaget. Nu var vi en ekonom och en säljare. Sedan dess har vi haft en stadig och positiv utveckling. Vi lämnade restaurang och storhushåll och gick back to basic. Leverera kaffemaskiner och mat & dryck på jobbet till kontor och industri.

Ändå tycker jag ibland, ”Det är knappt Torebrings har börjat än”. Vad blir nästa fas? En sak är säker, Utan min Birgitta och sonen Niklas hade hela resan varit omöjlig. Detta är den längsta resa jag gjort.


Åtgärder

Information

12 responses

15 08 2016
Rolle o Carina

Ett stort ”Grattis” till er alla,bra jobbat i så många år!
Själv firade jag 40-års skiftgång i maj 🙂
Nu längtar man bara o få göra ett avslut på det och
göra nåt trevligare i livet,resa,åka mer Bobil bl.a!

Ha det gott o njut…… Varm BobilsKram

16 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock!

16 08 2016
Lennart

GRATULERAR!

Kram

16 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock!

16 08 2016
Kenneth Risberg

Ett stort grattis till de 40-åren och lycka till med nästa fyrtio.

16 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock!

16 08 2016
nils-åke hansson

Grattis till detta.

16 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock!

16 08 2016
Lars Permeln

Lyfter på hatten för Torebrings och dig Matts. Du har med all säkerhet lagt ner många många timmar på ditt företag som har blivit en framgångssaga. Resan är i mina ögon en typisk småländsk resa. Stort GRATTIS!

16 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock! Ja det har varit både svett & tårar.

16 08 2016
Kors och Tvärs

Jättegrattis till den starka resa du/ni gjort. Då är det ovärdeligt att ha de käraste omkring sig. Bra jobbat!
Kramar till er båda

16 08 2016
Matts Torebring

Tack & Bock! Som sagt utan Niklas & Birgitta hade det varit omöjligt!
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: