Din klara sol går åter upp

12 06 2016
IMG_8968

Franska Alperna söndag morgon

Jag blev helt plötsligt så glad, när jag tittade ut idag på morgon vid halv åtta tiden. Samma sol, samma solsken som vi haft varje dag tidigare.

Mina tankar gick direkt mer än 60 år tillbaka i tiden. Jag sitter i skolbänken, i Marbäcks skola, Ruth Gustavsson, vår lärarinna, sitter vid tramporgeln och spelar i klassrummet och alla vi andra klassare sjunger med…..

Skärmavbild 2016-06-12 kl. 18.57.26.png

Text och sång från You Tube.

Som jag skrivit tidigare läser jag boken på 1200 sidor, ”Det stora slaget för mänskligheten, Kampen om Mellanöstern. 1200 sidor bara krig, kulor, granater, mesiler, lemlästade människor, död och grymhet, som jag inte trodde fanns. Boken tog 16 år att skriva. Jag var tvungen att tjuvkika, hur den slutar. De hittar Saddam Hussein i en jordhåla…

Citat: En officer går fram till en kvinna i Irak, som just håller på att städa. Hon har med sig tre av sina barn, 3, 5 & 9 år. Han lyfter först upp det minsta barnet i håret och skjuter barnet i pannan, sedan gör han likadant med de två andra barnen. Han kastar barnen på en kärra och tvingar sedan mamman sätta sig på kärran ovanpå barnen och någon kör iväg med dem. ”Onyttiga människor skall inte leva” säger officeren.

Du kan lyssna på den fina psalmen här… Skönt att veta att solen går upp för oss alla, trots grymhet utan dess like.


Åtgärder

Information

14 responses

12 06 2016
Jan Roth

Jag tycker om att läsa er blogg. För några veckor sedan övernattade jag på ställplatsen vid Bauergården och på min fortsatta färd stötte jag plötsligt på en skylt med namnet Aneby. Det är ju där Torebrings bor, tänkte jag…

För några dagar sedan körde vi över de italiensk/österrikiska Alperna och därför är er blogg i dag så nära.

Men dessutom gläder jag mig över er frimodighet. Minnena från barndomen har vi gemensamt. Husbilslvet har vi gemensamt. Affärslivet har vi gemensamt, även om jag numera är pensionär.

Tack för en trevlig blogg.

12 06 2016
Matts Torebring

Hej Jan, vad roligt att du reser med oss. Nästa gång du kör förbi oss i Aneby, får du tuta till. Vi har inte heller många km till Italien nu. Visst kan man dela barndoms minnen, vuxen- & pensionärslivet utan att skämmas. Varma hälsningar från Franska Alperna.

12 06 2016
Jan Roth

Vi ska tuta till när vi passerar. Det hade varit ett nöje att träffa er. Ha det nu riktigt bra. Vi är på hemväg efter tre veckors resa…

12 06 2016
Matts Torebring

Vad roligt, välkomna! Vi har fyra veckor kvar att glädjas åt innan vi är hemma.

12 06 2016
Kors och Tvärs

Ja solen skiner på bodde god och ond men ljuset och kärleken segrar till sist
Kramar från CalaGogo

13 06 2016
Matts Torebring

Visst kommer det goda att segra till slut, men grymheterna i denna krigsskildring slår alla mina vildaste fantasier. Bergssprängarkramar

12 06 2016
Elisabeth

Jag vill tro att kärleken segrar! Ha en riktigt bra resa!!

13 06 2016
Matts Torebring

Ja visst blir det så. Tyvärr är freden ouppnåelig på kort sikt, när USA hela tiden framställs, som den STORE SATAN av den ena krigspartnern.

13 06 2016
Lennart

Strålande tider, härliga tider just nu!

Kram

13 06 2016
Matts Torebring

För oss är det så ja. Kram

13 06 2016
Anki

Hemskheter händer hela tiden… tror inte jag vill läsa den boken… men visst är det så att samma sol går upp för oss alla.
Ha det fortsatt fint!
Kram

13 06 2016
Matts Torebring

Jag har tre böcker som heter Psykopaten. Jag läste dem för flera år sedan, för att kanske mer förstå människan. Dessa var vidriga. Denna bok visar ännu värre grymheter. Jag kan inte fatta att det har hänt.

13 06 2016
Rolle o Carina

Ja tänk att vi också har samma underbara Sol Matts!
Och ”Frivecka”….. Då blir det att njuta av min fina Mc 🙂

Ha det gott o njut….SommarKram

13 06 2016
Matts Torebring

Ta med dig Mc hit och åk med bland tusentals andra, Du hinner det på en vecka. Kram från Frans Alperna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: