Kungliga Dramatiska Teatern

30 04 2016
IMG_8588

Kungliga Dramaten vid Stureplan

Visst har jag varit vid Stureplan ganska många gånger, men inte tänkt på denna pampiga byggnad. Vi fick i julklapp av vår dotter, biljetter till Kungliga Dramaten och framförandet av Utvandrarna. Idag skulle vi gå dit. Vad spännande!

IMG_8583

Den mäktiga entrén.

Det var en upplevelse att få sitta ned i de mäktiga lokalerna. Jag var tvungen att tala om för mig själv flera gånger: ”Nu skall du Matts sitta still i tre timmar”, exklusive en rast på knappt trettio minuter. Det var så bra framfört och uppsatt, särskilt andra delen med båtresan, över till det andra landet. Våra finska kamrater säger ofta när vi möts, ”Idag har vi varit kulturella”. Det har vi också varit i eftermiddag. (Fotoförbud inne i lokalerna)

 

IMG_8582

Statyn av Margaretha Krook utanför entrén är alltid varm.

Vi är en upplevelse rikare. Uppsättningen var fantastisk. Jag gissar att det var två jättestora LCD skärmar på hjul, i kolossalformat,  som dramatiserade hela framförandet genom att skapa en bakgrund, tillsammans med dramatiserade ljudinspelningar.

IMG_8580

Stureplan.

Vi fikade inne, men de flesta valde nog att fika ute. Vi gick en liten runda i Sturegalleriran innan vi gick in till föreställningen.

Birgitta & jag åker praktiskt taget aldrig Tunnelbana. Idag gjorde vi det tillsammans med vår dotter. Som jag sa, ”Om jag skall åka in till Barcelona, var ska jag gå på och var ska jag stiga av och kommer jag att hitta tillbaka?” Pappa du måste läsa på innan, sa Candra. Som ni vet åker jag helst husbil vart jag skall åka.

Tack till Candra med familj för en fantastiskt trevlig upplevelse.


Åtgärder

Information

8 responses

1 05 2016
Helena FREEDOMtravel

Vilken fin present och roligt att ni varit på besök i stan 🙂 Det finns en hel del pampiga byggnader och ofta ”ser” vi dem inte heller, men när vi tagit med oss kameror in till stan ser vi desto mer 😉 Tunnelbana tar vi oftast in till stan eftersom det är så jobbigt att hitta parkeringsplatser… det tar bara knappt 10 minuter in till Centralen från vår tunnelbanestation.

1 05 2016
Matts Torebring

Ni har mycket fina platser äruppe i er stad. Det var jättetrevligt och borde höra till allmänbildandet kanske, att ha besökt en sådan kulturhistorisk plats långt tidigare. Jag spanade i alla fall in att åka Tunnelbana från Bredäng in till stan. Det såg inte alls krångligt ut.

1 05 2016
Lennart

Visst är det pampigt på Dramaten!

Kram

1 05 2016
Matts Torebring

Högt till tak och oändligt med konstnärsarbete var det. Kram

1 05 2016
Kors och Tvärs

Vilken jättefin julklapp. Stockholm bjuder både på fint väder och pampiga byggnader
Kram

1 05 2016
Matts Torebring

Egentligen borde man nog vara pensionär en vecka och springa runt lite där uppe. Det finns mycket att beskåda. Kram

1 05 2016
Rolle o Carina

Ett bra tag sen man var i Huvudstaden,en helg är lagom!

Ha det gott….VårKram

1 05 2016
Matts Torebring

Jag tar hellre en tur i skogen med dig, än att jag springer i varuhus utan att behöva något. En grön kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: