En grå annandag påsk

28 03 2016
IMG_0784

Stora Backens topp i Tandådalen.

Jag kom upp till toppen och gled lite åt sidan. Var är jag? Stora Expressliften jag kom med är borta. Jag visste inte var jag var. Allt var höljt i dimma och fint regn. Jag gled sakta nedåt och hittade några backar jag kände igen. Hade jag inte åkt i lördags hade jag varit helt vilse. Efter några åk tog jag förbindelseliften bort till Hundfjället.

IMG_0785

Kö till liften i Hundfjället

I Hundfjället  var det inte lika mycket dimma. Men vad folk. Jag har nog aldrig sett så mycket folk där tidigare.

IMG_0786

Till vänster i bild bor vår dotter med familj.

Många är de gånger jag varit här och visst brukar det vara mycket folk, men inte som detta.  Dotter och familj var inne och fikade. Jag hade så vansinnigt ont i tårna, att jag inte orkade ta av mig blöta kläder och pjäxor och ta mig in. Ingen lust att ställa mig i kö heller för att åka.

Det blev förbindelseliften tillbaka till Tandådalen. Ett åk till i Stora Backen. Vad gör man, när man inget ser på grund av dimma och fint regn som lägger sig på glasögonen. Jo jag vurpade! Som tur var föll jag bakåt. Det värsta var att få stopp i branten, hur jag än satte ned skidorna, for jag iväg som en gråsten på hal is. En snäll tjej såg vurpan och kom åkandes, med mina skidglasögon, som låg kvar långt upp i backen. Ingen fara, ingen olycka, vara en liten vurpa.


Åtgärder

Information

14 responses

28 03 2016
Lennart

Tur att det gick bra!
Tråkigt med vädret men inget att göra något åt!

Kram

28 03 2016
Matts Torebring

Vädret var bland det sämsta man kan ha på fjället. Vurpa gör jag mycket sällan, men vad gör man när man inget ser. Kram

28 03 2016
Kors och Tvärs

Skönt att vurpan gick bra. Mycket folk och dåligt väder, då tappar man sugen
Kram

28 03 2016
Matts Torebring

Helt rätt så tyckte jag också och åkte hem redan efter ett par timmar. Kram

28 03 2016
Rolle o Carina

Långa köer som det lockar inte oss längre!
Då glider jag hellre ut med 1300 cc 🙂
Det går att åka båge här nu då snön är väck!
Tur du klara kroppen fr skador efter vurpan.

Ha det gott…….Njut

28 03 2016
Matts Torebring

Köer är bland det värsta jag vet, då blir jag otålig. Din 1300 cc är nog inte helt ofarlig heller. Kram

28 03 2016
Deciree

Tråkigt att ni haft så trist väder. Vi har haft kanonväder hela påsken:) Kram

28 03 2016
Matts Torebring

En påsk i fjällen eller alperna och solen skiner på den vita snön, är bland det trevligaste man kan uppleva. Tyvärr blev det inte så i år. Men vi har haft mycket snö. Kram

28 03 2016
JoY

När vädret är så där uppe i backen är det lätt att tappa orienteringen. Oj vilken tur att du hade hjälm och att allt gick bra. Det där med köer är inte heller min grej, har inget tålamod att stå i en sådan. Ni får stanna till i Flottsbro på hemvägen och åka, inga köer, dock mindre backar.
Hoppas ni får bättre väder.
Kram

28 03 2016
Matts Torebring

En lång stund hade jag inte en aning om var jag var. Det var obehagligt. Långa köer är bland det värsta jag vet. Kram & Må gott

28 03 2016
nils-åke hansson

Vi har inte bättre väder här. Men det ser lite små mysigt ut i alla fall där i snön. Men jag har aldrig varit för utförsåkning men på längden har jag åkt mycket.

29 03 2016
Matts Torebring

För mig har det varit tvärtom, jag har försökt med längdåkning lite grann, men lyckats dåligt med att vala rätt. Ha det gott

28 03 2016
Elisabeth

Vilken tur att det kom en hjälpsam tjej med glasögonen och att du inte gjorde dig illa! Inte kul med dimma och regn i backarna. Hoppas ni får bättre väder under morgondagen!

29 03 2016
Matts Torebring

Det blev lite solsken på eftermiddagen, men då är man för lat att dra på allt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: