Plusgrader +++

24 01 2016

 

IMG_8317

I går lördag kväll, låg all snö kvar på träden hemma i Aneby.

Idag har vi plusgrader för första gången på en månad. Det är så ljuvligt, härligt! Nu när det varit så kallt, så länge, känns i hela kroppen, när jag går till och från jobbet, när det drar sig ned mellan -15- 20 grader. Jag drar upp dragkedjan så långt jag kan, att jag kan andas innanför jackan om jag vill.

IMG_8300

Solen lyser över min blivande ”Husbilsparkering” (Ställplats)

Idag är skogen fri från snö. Den tillträdande markägaren har sagt, att all skog skall tas ned i bakgrunden. När den skogen är nere, kommer både vi och våra Husbilsgäster, att ha en fin utsikt över en stor del av Svartådalen. Hav tröst, snart är det vår (tid).


Åtgärder

Information

11 responses

24 01 2016
Rolle o Carina

Härligt med lite mildväder nu,kyla ogillas av oss bägge!
Nu inväntar vi Våren och med den Bobilstider 🙂 🙂

Ha det gott o njut……..MildVinterKram 🙂

24 01 2016
Matts Torebring

Visst är det skönt och ombyte förnöjer. En varm kram

24 01 2016
Helena FREEDOMtravel

I Finland hade vi minus 25 grader ena dagen, så nu har jag nästan vant mig vid kylan, men visst kan det vara skönt med lite mildare klimat 😉

SV: Tack för din kommentar! Dina två synpunkter (hur jag hinner + reklamens vara eller inte vara) hänger på sätt och vis ihop. Jag lägger ner otroligt mycket tid på bloggen och det innebär att jag inte har lika mycket tid över för annat jobb (jag jobbar för närvarande nästan heltid med intervjustudier och undervisning åt två olika universitet, men försöker hålla ner arbetstiden, får betalt per timme så jag kan styra lite). För att den ekvationen ska var möjlig måste vi helst börja dra in vissa inkomster på bloggen. Mötena med företag handlar i väldigt liten utsträckning om annonser dock, utan främst om att de vill att man besöker deras resmål och skriver om dem, och kring detta görs olika överenskommelser. Företagen kan dock ALDRIG beställa specifika åsikter, utan varje bloggare måste alltid få skriva ärligt så som han eller hon uppfattar en destination. För att det ska vara tydligt för läsarna om vi gjort någon som helst överenskommelse med ett företag skriver vi ALLTID att det hela är gjort i samarbete med (företagets namn) och vi lägger alltid in etiketten ”företagssamarbete” eller ”pressresa” underst. Hoppas att detta besvarar dina funderingar lite och vi hoppas också att det är ett ok upplägg för våra läsare. Faktum är att bloggen i första hand är en ren fritidssysselsättning för oss och än så länge går vi nog inte plus ekonomiskt över huvud taget, men det är också svårt att lägga ner så mycket tid som vi gör och inte vara öppna för att det hela kanske kan bidra med några små extrainkomster 😉

24 01 2016
Matts Torebring

Tack Helena, för ditt utförliga svar. Jag förstår helt klart hela bilden, samtidigt som jag är medveten om baksidan. Det jag skrev får inte inte alls uppfattas som någon som helst kritik, utan mer av att se en blogg ur flera synvinklar och möjligheter. Om du trots allt en vacker dag skulle ta hem de summor som du kan leva på, är jag den förste att gratulera. Jag önskar er verkligen lycka till i fortsättningen.

Själva är vi snart uppe i 70- årsåldern och vi har allt vi behöver och mer till. Då stänger man nog rent instinktivt ute, det mesta av reklamen som kommer. ICA Maxi, Jysk, Willys och många flera, öppnas aldrig av oss, utan går direkt ned i återvinningsarkivet. Däremot har vi ingen Ej Reklam skylt (Alla ser så negativa och tråkiga ut) på brevlådan. Det kan ju komma en ljus idé. Att du sedan hinner skriva så mycket, är nog trots allt en gåta. Lycka till i fortsättningen!

24 01 2016
Lennart

Vi har också plusgrader, 18 stycken närmare bestämt!

Kram

24 01 2016
Matts Torebring

Då närmar vi oss varandra! Kram

24 01 2016
Lena & Jan

Tåligt folk på dina breddgrader, här var lite gnäll då nattemp. var endast +9° Vi menar att hittills har höst/vinter varit ovanligt torr och mild. Men vi ska ej ropa hej än, i fjol den 8/2 hade vi snö uppe på närmsta berg i Sierra de Gádor. Dagarna har dock blå himmel o sol 🌞🌄🌅

24 01 2016
Matts Torebring

När vi var i Italien under sju somrar, klagade många redan vid +25- 27 grader. Bara jag kommer till 23 december, tänds allt hopp igen. Vi går mot ljuset igen och om inte annat i april månad, måste snön smälta och isen gå bort. Stanna där ni är och må gott.

24 01 2016
nils-åke hansson

15,4 grader nu kl:19,30. Vist är det vackert med snön!

24 01 2016
Matts Torebring

Finge jag och kunde välja, skulle jag välja din horisont. Skönt att det smälter undan lite i alla fall. Ha det gott!

24 01 2016
Kors och Tvärs

Ja så skönt det är /blir
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: