Sägnernas hus Sandhem

14 11 2015
Den onde

Den Onde! Bilden tagen på Museum Svensk Folktro Sägnernas Hus.

Vi vaknar upp på husbilsparkeringen, Sägnernas Hus, Sandhem utanför Mullsjö. Vi vaknar upp till en svart lördag för mänskligheten, som vi skulle vilja förtränga, men det går inte. Vi vaknar till det som skett, under natten inne i Paris. Det är så nattsvart, det är så grymt att tanken svindlar. Ännu mera ont gör det att dessa fasansfulla människor, helt under den Ondes våld, är påhejade av andra sympatisörer. Så här kan inte mänskligheten fortsätta, våldet blir bara värre och värre. Snart har politiker och maktens män tappat greppet. Våldet går inte att stoppa! Är inte flyktingkrisen nog? Var är nästa katastrofplats?

Sägnernas Hus i Sandhem

Sägnernas Hus i Sandhem.

Vi går in på julmarknaden, men tankarna går trots allt, till alla sörjande människor, som drabbats av sorg. Även vi, som är inte är skadade, är sorgsna över det vi möter i vår värld idag. Vi måste ändå leva vidare, glädjas över allt vi kan. Att besöka Sägnernas Hus i Sandhem, var en positiv upplevelse.

Logen på Sägnernas Hus

Logen på Sägnernas Hus

Längst bort på logen, finns plats för 900 sittande matgäster.

Estraden för musiker

Estraden för musiker som spelar upp till dans.

Nere i kostallet i lagården

Nere i kostallet i lagården.

På gränsen att det går att komma fram.

Dessa gottar gick inte att motstå. bara 50 kr styck

Dessa tomtar gick inte att motstå, de var verkligen söta och dessutom billiga.

Naturligtvis blev det ett köp av några stycken tomtar.

Vilken spis uppe på rännet

En mysig öppen spis uppe i restaurangen på rännet.

Vi går vidare in i museet

Vi går vidare in i muséet

Bland de första som möter oss är Jättarna.

Skogsfrun

Skogsfrun

Bortbytingen

Bortbytingen

AAAAAA

Varulven

Nickel räv

Nickel räv

Älvorna

Älvorna

Sjödjungfrun

Sjödjungfrun

nnnnn

Maran

Många fler konstverk att se förutom dessa

Många fler konstverk att se förutom dessa.

Detta var faktiskt en riktigt trevlig plats att besöka. Vi kanske till och med återvänder.


Åtgärder

Information

10 responses

14 11 2015
Lars Permelin

Igår kväll när jag skulle gå lägga mig så började det komma notiser på min iPad om en terrorattack i Paris. Jag slog på TVn och tittade sedan vidare på direktsändningen på nätet. Detta är mycket mycket mer än förfärligt och fruktansvärt. Alla människor är definitivt inte lika, några få är oerhört grymma varelser som med berått mod skjuter ihjäl unga hjälplösa människor. Fredagen den 13-onde har för alltid fått en avskyvärd händelse att minnas. Jag hoppas att dom som ligger bakom kan hittas och få det straff de förtjänar.

14 11 2015
Matts Torebring

Tyvärr är det med all säkerhet så, att det är inte bara några få, det är en hel rörelse, av onda människor som ligger bakom. Varför kan inte denna grupp utplånas, då skulle inte människor behöva fly så som sker idag. Det är helt enkelt fruktansvärt det som sker just nu.

14 11 2015
nils-åke hansson

Tomtar och troll fick mina tanka att gå till John Bauer. Vis är det fruktansvärt attentat i Paris. Att det finns menisker som offrar sina liv för att skada och döda. Och att det finns de som hejar på. Ja tycker det är ruggigt nu i julhandeln med mycket folk i rörelse här hemma.
Jobba nu inte så du tar kål på dig.
Ha det bra

14 11 2015
Matts Torebring

Många människor, det gäller nog inte bara här hemma, kommer att undvika folksamlingar. Överallt där många människor finns, kommer det att vara farligt att vara. Vart är vi på väg? Ha det gott och var rädda om er.

14 11 2015
Kors och Tvärs

Där fanns verkligen mycket att titta på, skönt att gå in i en sagovärld en stund, även om det där med fanns ruggigheter.
Kramar

14 11 2015
Matts Torebring

Människan har haft och har, många gånger ett fasansfullt liv att leva. Alla bilder var inte sagor, bortbytingen till exempel, var nog verkligheten själv. Idag har vi andra saker att plågas av. Kram & Må bra,

14 11 2015
Rolle o Carina

Fint ställe verkar det vara Sandhems loge,då med ROlle 🙂
Fasansfullt med Parisdåden,men det var väntat tyvärr!
Efter allt ont i världen har tryggheten väl försvunnit.
Känns mer och mer otryggt att även åka ut med Bobilen!
Tur den står på förvaringen över vintern!

Ha det gott o njut där…..Varm HöstKram

14 11 2015
Matts Torebring

Ja visst måste ni åka hit. Här kommer ni att trivas, det lovar jag.
Vi delar dina synpunkter. Vi har sagt under hösten, vi måste vara noggranna med, var vi sover i husbilen. Vi känner att våldet kryper närmare och närmare. Alldeles nyss sa vi till varandra, Vi måste se upp, om vi skall åka till ”Skottland” till sommaren.En varm 3 kw kram till er.

14 11 2015
Lennart

Sandhem hade jag inte en aning om!
Nu vet jag!
Mänskligheten förgör sig om inte beslutsfattarna vågar ta beslut.

Kram

14 11 2015
Matts Torebring

Då måste du ta med dig Alma & Irene, på en sväng om till sommaren. Fredagen den 13 november kommer vi alltid att minnas. Kram & Var rädda om er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: