Småprat, Revison & 40 timmars vecka

30 04 2015
Anette, Kors & Tvärs, på lite kvällsprat

Anette, Bloggen Kors & Tvärs, kom och hälsade på.

En kväll i veckan kom Anette, Kors & Tvärs, från grannbyn Tranås, ut och hälsade på oss i Aneby och småpratade en stund. Nu är mitt sista bygge klart och nu har jag nya idéer på gång. Oftast är det bästa att ventilera idéer man får. Dessa idéer är dock sekretessbelagda tills vidare. Tack för att du kom Anette och småpratade en stund.

Igår hade vi systemrevision på jobbet, i Miljö & Kvalitéledningssystemet FR 2000. Som oftast slutar det med att Matts Torebring, 68, tröttnar efter en hel dags manglande, om paragrafer, lagar och petitesser. Jag förstår inte hur vuxna människor kan krångla till dagen och göra livet surt. Alla berörda medarbetare har till exempel ett säkerhetsdatablad, över alla rengöringsmedel och smörjmedel som förekommer kring våra kaffemaskiner. Förra året hittade ”Revisorn” en Tippex flaska (överstykningspenna) på mitt skrivbord. Därpå uppstod en halvtimmas grova anklagelser, för att denna inte fanns med på säkerhetsdatabladet. Då tappar jag helt enkelt mitt annars glada humör.

Ett enda år sedan jag började jobba som som 15- åring, har jag haft 40 timmars vecka, nu har jag bestämt att försöka igen. Under många år, har jag som säkert många andra egna företagare, jobbat betydligt mera. Förra gången jag försökte jobba 40 timmar i veckan, svettades jag blod till slut. Vad skulle jag göra när jag kom hem klockan 16? Jag fyllde garaget med hobbysnickerimaskiner och var där långt in på nätterna. Jag fick snart sluta med detta, då jag inte tålde dammet som blev av svarv och putsmaskiner. Denna gången kommer jag att klara av 40- timmars vecka tack vare vår fina Kabe.

Nu är dotter och måg hemma på grund av styrelsemötet. Morfar & mormor är väl inte på semester, sa de små barnen. Kanske hinner vi med en kort tur med husbilen på lördag när huset är tomt igen.

img_4645

En riktigt trevlig Valborg till er alla bloggvänner.


Åtgärder

Information

6 responses

30 04 2015
Kors och Tvärs

Tack själva för en mycket trevlig stund! Krångel på jobbet kan få vem som helst att tappa humöret, hoppas det ändå blir bra. Ha en riktigt skön Valborg och tänker ni leta er till Motala – ring först för just nu är det fullt
Tack-för-senast-kramen

30 04 2015
Matts Torebring

Tack själv Anette! Jag brukar säga att jag har änglars tålamod, men ibland räcker inte det till, när man möter tråkiga byråkrater. En stor varm Valborgskram

30 04 2015
Lennart

40-timmarsvecka är behagligt!
Började med det när jag gick i pension!

Jag frågade en gång en arbetskamrat varför inte jag gått in i väggen?
Den har du gått igenom många gånger svarade han!

Trevlig helg!

Kram

30 04 2015
Matts Torebring

När man är 68 kan det nog kanske vara dags att börja varva ned lite, där har du rätt. Kram & trevlig Valborg

1 05 2015
Rolle o Carina

Ja en del krångliga byråkrater hålls med dåligt sunt förnuft!
Hoppas ni får en lugnare 1:a Maj! 🙂

Ha det gott/Vår-Kram

1 05 2015
Matts Torebring

Javisst skulle man vilja köra över dem, byråkraterna. En våt Smålandskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: