Jag drömde inte om snö

10 01 2015
När vi äter frukost kom snön till Motala

När vi äter frukost kom snön till Motala.

Vi hade en nästan obeskrivligt ”skön lördag” igår på fredagen i Motala. Vi gick en lång runda över nya bron samt på stan, totalt var vi ute och gick vi över fyra timmar. Jag har skrivit om flera gånger tidigare om mina problem med sömnen, och hur jag levt på medicin i 14 år. Jag fick hjälp med KBT terapi för snart ett år sedan och fick otroligt nog sömnen tillbaka. Under julstressen var det tyvärr bara medicinen som hjälpte.

Nu har jag kunnat gå tillbaka att sova utan medicin igen och dessutom sovit otroligt bra de sista fyra nätterna. Istället för att sova sex till sju timmar per natt har jag sovit åtta till nio timmar. Dessutom har jag somnat om nästan direkt, efter att ha vaknat på natten. Men jag kan drömma rena hallucinationsdrömmar, så blev det i natt…

Motala hamn lördag morgon

Motala hamn lördag morgon

Jag vaknade kvart över fyra i natt, men somnade om otroligt snabbt, vilket oftast varit helt omöjligt. Det var minst sagt skönt att vakna kvart över åtta idag, följ med in drömmens värld….

Från mitt kontorsfönster hemma ser jag en en jättestor lastbil tömma sin last.
– Bord och stolar i oräkneligt antal, hela innergården var full tre meter högt.
– En stor tv nästan 2 kvadratmeter.
– Ett kylskåp, men knappast plats för mat, men med radio och tv i.
– Kylskåpet var påkört av en truck.
– Jag skulle ta kort med iPhone men appen på kamera fanns inte kvar i mobilen.
– Mabbe kom och skulle fota, men det gick inte.
– Pallvis med rulltårtor.
– Jag fick gå runt huset för att komma in på kontoret
– Där låg Birgitta och knäskurade golvlisterna, trots att hela köket var fullt av mat.
– Vad gör du sa jag, vi har ju julmässa på torsdag sa Birgitta.
– Vad ska Niklas säga om detta stora köp, men han vet ju att vi måste kunna sitta och äta, men tv´n och kylskåpet?
– Var ska vi ställa borden?
– Ställ dem på tredje våningen (Torggatan över AF, den lokalen lämnade vi 1988)
– Men där är ju Bengtssons nu.
– Ställ dem på gamla Second Hand butiken.
– Där är fullt av begagnade maskiner.
– Ställ dem på Birgittas kontor.
– Men där finns heller ingen plats!
…och så vaknade Matts Torebring

Minst sagt skönt att vakna och veta att verkligheten var annorlunda än detta mardrömssenarie. När vi hade Julmässa på företaget under 80- till början av 90- talet, minns jag att jag drömde två liknande katastrofala senarier.


Åtgärder

Information

16 responses

10 01 2015
Rolle o Carina

Så skönt ni får lite del av kakan ni också,här snöar det för fullt!
Nu är ju vi bägge inga ”Snöälskare” alls längre 🙂
Vi njuter hellre framför en skönt värmande stor Sol!
Jag hann iaf med en lång Walkingtur innan snövädret kom!
Tänk så skönt man sover efter motionen kom in i mitt liv!
Känns som man aldrig kommer att sluta med det,bara fördelar!

Ha det fortsatt skönt i Motala/Snö-Kram

10 01 2015
Matts Torebring

Motion är den bästa medicin som finns, man sover bra även om man skulle drömma lite extra ibland. Kram – Snö

10 01 2015
Kors och Tvärs

Vi fick snö i morse men den håller på att regna bort nu så det är ”gummistövelsväder”
Skönt att vakna och upptäcka att det var en dröm!
Kram

10 01 2015
Matts Torebring

Ja vilken dröm och vilken lättnad att gnugga ögonen och fly drömmarnas värld denna gången. Kramar från en stormig Vätternstrand

10 01 2015
Lars Permelin

Det händer att jag också drömmer konstiga drömmar, kanske inte så detaljrikt som din senaste dröm. Tror att alla drömmer och att det har en positiv påverkan på hjärnan. En väl avvägd balans mellan fysiskt och psykisk belastning är bra för hälsan och välmåendet. Det snöar även här, som tur är så får jag inte skotta, det gör snälla grannar åt mig.

10 01 2015
Matts Torebring

En liknande dröm har jag nog bara haft en till, som jag kan relatera än idag, trots 30 år sedan. Jag tar dina ord som tröstens ord, att det läker i hjärnan. Husbilen är en makalös avkoppling för min del. Den är nog också bra för hjärnan. Kram

10 01 2015
JoY

När man har en sådan dröm, känns det skönt att vakna till verkligheten och få pusta ut.
När jag slutade jobbet idag gick jag hem, 4km och måste säga att jag blev ordentligt blöt av snön eller så var det dålig impregnering i jackan! Nu fyller snöflingorna på, flera cm har vi fått på 2 timmar.
Kram

10 01 2015
Matts Torebring

Ja vilken lättnad att lämna drömmens värld denna gången.
Min Gore-Tex jacka var också genomsur efter att ha gått hem till husbilen från stan. Kram

10 01 2015
Ulla & Torgny

Är inte ett dugg avundsjuka på er snö, storm och översvämningar. Hör att i Göteborg har det stora problem med vatten. Så bra Matts att det bara var en dröm och att du kunde fortsätta sova. Motion är bra för sömnen……

Kram och dröm ljuva drömmar!

10 01 2015
Matts Torebring

Vi har busväder i Motala också. Jag var nyss ute, men vände in igen efter fem minuter. Får hoppas att motion ger ljuvare drömmar. Kram

10 01 2015
Nils-Åke Hansson

Där var det Snö här har vi bara blött. Drömmar jag bruka inte prata om dem. Men i natt var jag i Paris och så drömde jag att V75 blev det inget på. Så var jag tillsammans med en god som inte finns mera men med hans barn som jag knappt har träffat sedan de blev vuxna. Så det kan bli
Som jag sa drömmar har nog alla. Men i natt var det lite extra
Kör nu försiktigt på hemvägen.
Nisse

10 01 2015
Matts Torebring

Här i Motala blåser det rejält, regnar och vi får nog gratis vaggning till söms.
Jag drömmer nog varje natt, mer eller mindre, men utan att kunna återge dem.Ovan var så tokig att jag inte kunde låta bli att tala om den. Din dröm var märklig den också. Kram

11 01 2015
Lennart

Det händer ibland att jag vaknar och är tacksam över att det bara var en dröm!

Kram

11 01 2015
Matts Torebring

Samma här, som till exempel när vi sov i hamnen i Västervik. Vi sov uppe i alkoven, någon bröt sig in i förardörren, lossade handbromsen och rullade bilen över kajkanten. Precis när alkoven slog i vattnet vaknade jag genomsvett. Kram

11 01 2015
Scottish Moments Archive

Fy vilken jobbig dröm! Men jag har hellre en jobbig dröm och tycker det är en lättnad att vakna från den än en härlig dröm som visar sig inte vara sann.
🙂

Hälsningar från http://www.scottishmoments.com

11 01 2015
Matts Torebring

Det var mycket kloka ord och lättnaden att vara kvar i verkligheten, tog en kvart att förstå. Kram-snö från oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: