Facebook not for me

5 11 2014

ban_facebook2

Nu tycker nog många, att jag är motvalls kärring igen. Jag har försökt vid tre- fyra tillfällen att vara med, men jag klarar det inte. När jag tar upp min mobil står det oftast: ”Du har två meddelande på Facebook”. När jag kollar ser jag nedan inlägg…

– Tom snarkar, jag går upp och läser en bok.

– Äter frukost nu.

Listan kan göras oändligt lång. Värre är alla som går på cykelbanan, när jag cyklar. De hör ingen ringklocka, de är så inne i sitt (troligtvis) Facebook på mobilen, att de glömmer både uppsikt, tid och rum. Ännu värre är att den naturliga kommunikationen nästan försvunnit. Det är viktigare att skriva & läsa på Facebook än att samtala med varandra. Är jag den ende i Sverige, som plockat bort ikonen Facebook på min mobil?


Åtgärder

Information

20 responses

5 11 2014
Lennart

Har aldrig och kommer förmodligen aldrig att gå med i Facebook!

Kram

5 11 2014
Matts Torebring

Det var roligt att läsa, då har vi minst två saker gemensamt. Vi har den bästa husbil som finns att få och vi ogillar Facebook. Kram

5 11 2014
Rolle o Carina

Hallå där,var inte så motvalls av er nu utan gå med!
Vi är Ärliga och säger att vi både gillar och ogillar Facebook!
Mycket bra kontakter med Bobilsfolk finns också!
Och många tips att få med andra Sociala Bobilsåkare 🙂
Sen att ni är ärliga och tror att ni har den bästa Bobilen
det kan ju också diskuteras Matts !! Ha Ha…

Ha det gott o njut/FacebookKram

5 11 2014
Matts Torebring

Jag uppskattar alla som är ärliga och säger vad de tycker, det tycker jag är kul.
En stor kram & Må gott

5 11 2014
Anette / Kors och Tvärs

Om inte Facebook funnits hade jag inte återupptagit kontakten med gamla skolkamrater och andra vänner som inte finns på nära håll. Så jag tycker det kan vara bra. Men jag håller med om att det är drygt också med några som bara gnäller och klagar. Fast deras statusuppdateringar hoppar jag över och kikar på om nån av mina andra vänner gör nåt kul istället. Så Facebook får vara kvar hos mej 🙂
Regniga kramar från Hätte

5 11 2014
Matts Torebring

När våra extra anställda ungdomar, kommer till frukostrasten på jobbet är det tyst. Ingen pratar, alla knaprar på sin mobil, allt för att se vad som hänt på Facebook. Jag tycker det är otrevligt och slutar. Kram från ett riktigt surt & blött Aneby.

5 11 2014
Lars Permelin

Hallå där, nu tror jag att du Mats behöver göra ett omtag. Facebook är en av nutidens kommunikationsformer. Jag kan inte säga att jag gillar den, men använder den det gör jag. FB ger mig t.ex. möjlighet att väldigt lätt hålla kontakt med mina gamla arbetskamrater som är långt mer aktiva där en jag. När jag sedan träffar dem så vet jag en hel del om vad de t.ex. har varit med om eller gjort. För det mesta skummar jag bara igenom då och då. Lägger heller inte ned särskilt mycket tid på FB. Tycker dock att det är roligt att följa med lite sådär från läktaren, speciellt nu när jag är så att säga långledig. Vilket jag förmodar att du och blir en dag Mats.

5 11 2014
Matts Torebring

Hej där Lars, roligt att det blir lite debatt. Jag har kanske godkänt fel kommunikatörer. Jag menar de som skriver om bara struntsaker. Samtidigt är jobbet så fullt av kommunikation, att jag är fullt tillfredsställd där. Dessutom tycker jag att bloggandet är så jätteroligt med likasinnade. Så det får stanna där för mig. En stor kram.

5 11 2014
Nils-Åke Hansson

FB just för snabb kommunikation. Barn som far runt. Barnbarn i Australien nu ett år fram. Och även vi har rest och varit borta länge.
Jag är nog för denna typ av kommunikation.
Men inte skriver jag massa skit inte på FB men kan hålla kontakt på ett änkelt sett.
Skype och även FB kan man tala med varandra över och även se varandra.
Må Bra
Nils-Åke

5 11 2014
Matts Torebring

Det just all skräppost som jag är så trött på, samt att det inte går att samtala med många. Vore inte detta skulle jag säkert vara med. Kram & Må gott

6 11 2014
Nils-Åke Hansson

Matts det går att använda FB så att man pratar med varandra.
Man får begränsa till familjen/vänner lika som att ha en Google kalender ihop för att hålla ordning på familjen.
Nils-Åke

6 11 2014
Matts Torebring

Om sitter man några stycken och samtalar på rasten på jobbet, då är det någon eller några som inte deltar i samtalet, för Facebook är viktigare. Det är det som är så tråkigt. Kram

6 11 2014
Deciree

Gör som oss…gå med i husbilsklubben och husbilsvänner mm..allt som har med husbilen att göra. Vi är också mot facebook o allt som läggs ut …alltså sånt som ..alla privata saker som ibland skrivs o läggs ut…som inte angår någonannan än dej själv. Därför är vi bara vänner med husbilsvänner:-)) Vi skriver o frågar om ställplatser o sånt….nog vet jag att vi ändå skrivit en del annat…men bara roliga saker…som vinst för vårt hockeylag :-D. I stort sett är det bara husbilsvänner vi har på FB. Nåt annat har vi inte tänkt ha heller. Jag o Kjell har fb tillsammans som ”lilla Pärlan” såklart. Vi blir gärna vän med dej/er. Kram från oss

6 11 2014
Matts Torebring

Tack för tipset, det kanske jag tar efter så småningom. Om man skriver om att jag sitter och läser en bok. Gör då nyhetsvärde av det, tala om vad boken heter, tipsa om de är bra och så vidare. Men att skriva ”Nu läser jag en bok” är ju inte något att skriva om eller ”Nu äter jag frukost”. Kram

6 11 2014
Anki

Jag har varit och är till viss del motståndare till FB, men… i det stora hela har jag ändrat uppfattning. Det blir till vad man gör det! Via inställningar så bestämmer du själv vilka du vill vara vän med och vad du vill dela med vem…
Kanonbra när man vill hålla kontakt med släkt och vänner över hela världen.
Kram

6 11 2014
Matts Torebring

De ”värsta vännerna” har jag plockat bort, som skriver 15- 20 gånger om dagen, men skriver bara bara trams. Det är mycket därför jag har tröttnat. Kram

6 11 2014
tiaregndroppen

Från Facebook motståndare till Facebook användare, det är jag det 😉
Har gjort inställningar om inga notiser, inga pushar, inga meddelanden – utan jag läser det jag vill när jag vill.
Har också i mina inställningar gjort så att jag slipper alla ‘min frukost’ ‘i köket’ mm uppdateringar som jag inte är intresserad av.
Men däremot diskuterar jag med husbilsvänner, HBK medlemmar, nära o kära allt och lite till när andan faller på och man inte kan ses.

6 11 2014
Matts Torebring

Vad bra att jag skrev om detta, vilket tips du ger, jag visste inte att det var möjligt att göra så. Kram & Stort tack

6 11 2014
Helena FREEDOMtravel

Haha, men jag förstår! Jag har Facebook, men jag har den INTE som en app så att det ploppar upp i tid och otid på mobilen. Dvs jag VÄLJER om jag vill gå in och titta på Facebook. Om jag vill vänta en vecka så gör jag det. Funkar toppen tycker jag 🙂 (Skulle också bli galen annars!!)

6 11 2014
Matts Torebring

Tack snälla bloggvänner. Nu har jag lärt mig en massa saker, som jag inte kände till, att det gick att göra. Stort Tack & Bock & Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: