Ponction

23 06 2014
Punktering bakhjul

Punktering bakhjul.

Idag hade vi bestämt, att cykla in till sta´n, bara för att se, om vi kunde hitta ett konditori för att fika. När vi kommer in till Matignon, känner jag på en gång, att bakdäcket tappat luften. Det händer utanför en bilverkstad och jag frågar en kille på verkstaden, om han vet om en cykelverkstad. Det visar sig att den ligger bara 150 meter bort. När jag kommer fram till dörren står det VACATION.

Vi går upp till centrum, där jag tidigare sett att det finns Turistinformation. Där inne sitter en  Supervänlig dam, hon följer med mig ut på gatan och tittar på min cykel. Ur hyllorna plockar hon fram, en förpackning med en stor fotpump. Men pump hade jag innan. Hon letar vidare och kommer ut med ett reparationsset för cykelslang. Jag har slanglöst och måste tacka nej. Säg inte att fransmän är otrevliga.

Det är 26 grader varmt, klarblå himmel och bara 4- 5 km hem, det är bara att börja gå. Skönt med en promenad också. När vi köpte cyklarna stod det i reklamen att det var ”punkteringsfria” däck. Men allt kan hända och är det bara så små problem som detta, är det inget att bry sig om. Till sanningen hör att vägarna varit fulla av sylvassa stenkorn.

I morgon tisdag lämnar vi denna plats och far vidare till Camping de L´Ocean, Le Croisic. Detta blir det sista slottet vid kusten innan vi styr norröver igen. Det blir ett slott till i nordöstra Frankrike och sedan ett industribesök i södra Tyskland. Där skall vi besöka, en ny porslinsleverantör till oss i företaget hemma.


Åtgärder

Information

13 responses

23 06 2014
Rolle o Carina

Ja punka är ju smällar man får ta så att säga !!
Men nog bättre med slang,då kan man fixa själv!

Ha det fortsatt gott i ”France”….Kram

23 06 2014
Matts Torebring

Ja så länge man är hel & frisk, saknar det betydelse med en punka. Vi hittar säkert en ny verkstad. Kram

23 06 2014
JoY

Vilken otur men ni får säkert ordning på punkan. Vi cyklade genom en park i Paris och där fick våra vänner punka pga att det låg kastanjer med skal och långa taggar på marken.
Lycka till med lagningen
Kram

23 06 2014
Lennart

Vilken osis att få punka!
Reservhjul är bra!
Jag har reservslang och lite verktyg i cykelväskan, det har varit räddningen några gånger!
Ha de fortsatt bra och hoppas det löser sig så ni kan fortsätta med era cykelturer!

Kram

23 06 2014
Matts Torebring

Det första jag sa till Birgitta, vi kanske borde ha ett reservhjul med oss till bilen? Jag lägger nog i slang på alla fyra hjulen, både Birgittas & min cykel, då kan man fixa själv som du säger. Kram

23 06 2014
Deciree

Aj då. Det var väl inte så trevligt. Men det har kunnat vara värre..:) eller hur?. Visst finns det trevliga fransmän också. Vi träffade dom för 2 år sedan när vi var till Paris:). Vi har reservhjul på husbilen…och tur var det. Vi fick punka på bilen precis när vi kört in på campingen. Och naturligtvis på vänster sida. På så sätt kunde vi ta oss till verkstan o laga vårt däck. Dessutom har Kjell packat reservslangar och rep. verktyg till cyklarna. Livrem o hängslen:) Kram

23 06 2014
Matts Torebring

Tänk om det hänt med färska räkor i ryggsäcken, gassande solsken och långt hem. Detta är bara en läxa att lära, plocka med hängslen & livrem, det är ofta det behövs. Tänk vad roligt det är att möta trevliga och hjälpsamma personer också. Kram från oss.

23 06 2014
Elisabeth

Inte kul med punktering, men ni fick ju trevligt bemötande. en lärdom rikare! Ha dé gott! Elisabeth

24 06 2014
Matts Torebring

Ja visst är det så, hängsle & livrem i fortsättningen, blir det som gäller. Kram

23 06 2014
Maggan och Ingemar

Till husbilen har vi inget reservdäck…..men en lagningssats om olyckan skulle vara framme. reparationsset till cyklarna finns alltid med, men en extra slang är nog inte så dumt, det får vi se till att ha med. Ja man ska tydligen inte lita på vad som sägs i reklamen om punkteringsfria däck. Promenader är inte helt fel de heller 🙂 Ha en fortsatt bra resa (blir lite avis på värmen)

24 06 2014
Matts Torebring

Jag har ju gott om plats och flera ”korgar” att fylla i mitt garage. Vi tar lärdom av råden, om att här gäller att fylla på. Kram

24 06 2014
Nils-Åke Hansson

Punktering är inte kul. Slang och lagnings satts bör man ha. Vi köpte två nya cyklar och fick punktering ofta. Det visade sid att det var fälgen som inte var gradar vass som en kniv.

Mv
Nils Å H

24 06 2014
Matts Torebring

Ja där ser man, det blir att lägga i slang runt om i båda cyklarna, så man kan laga själv. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: