Hellre + 23,7 än +38,3

11 06 2014
På förmiddagen var det +21,7 grader

På förmiddagen idag var det +21,7 grader

I går kväll var det rent ut sagt kallt, när jag gick en liten runda vid 22 tiden, då var det bara + 11 grader. I dag var det utlovat + 18 grader och en enda stor sol. Solen stämde, inte moln på himlen och det har nästan orkat upp i + 24 garder. Vi har läst och solat och bara kopplat av. Vi har solat så mycket, att vi fick till slut gå till skuggan. Denna snart 30 år gamla termometer fungerar fortfarande, frånsett utegivare som vi tagit bort.

Både Birgitta och jag mår bra i den temperatur  som vi haft, denna underbart soliga dag. Annat var det förra året när vi kom till Camping Lake Caspe i Spaniens inland och det var över + 38 grader. Jag mådde helt enkelt illa i den värmen.

Det är så pampigt med alla stora träd på campingen.

Det är så pampigt med alla stora träd på campingen.

Här finns platser för de som vill bo i skugga, under de stora trädkronorna, eller som vi bor, på en öppen plats.

En vackert formklippt Thujabuske

En vackert formklippt Thujabuske.

Ytterligare en vackert formklippt Thujabuske

Ytterligare vackert formklippta Thujabuskar.

En vackert formklippt Idegran

En vackert formklippt Idegran

Så kom gräsklipparen, nästan ett skådespel.

Så kom gräsklipparen, nästan ett skådespel.

Nej inte detta oväsen nu, och tankarna for iväg till Camping Rubicone i Italien. Där gick dessa vaktmästare hela dagarna och dammade med sin små gräsklippare. Här var två megastora platser klippta på ett par tre minuter. Det såg ut som han formligen dansade fram över grönytorna.

I morgon lämnar vi denna underbara plats och drar vidare.

I morgon lämnar vi denna underbara plats och drar vidare.

Vi har stortrivts på denna Camping La Been Assise. Dessa megastora campingtomter på upp till 200 m2, det gröna gräset, (det finns inga jordiga platser någonstans) landsbygden, tystnaden trots mycket barnfamiljer, gångavstånd in till byn Guines, cykelavstånd till Calais och den fina restaurangen. I morgon kör vi 46 mil söder över till Normandie.


Åtgärder

Information

9 responses

11 06 2014
Lennart

Lagom är bäst!
Även när det gäller temperaturen!

Trevlig resa till Normandie som också är vacker trakt!

Kram

11 06 2014
Matts Torebring

Ja det är så sant ! Kram & Må gott.

11 06 2014
Ulla & Torgny

Har inte läst Bloggar på ett tag nu, men har nu läst igenom Din blogg och ser att ni har åkt till Frankrike. Ett underbart land men som många förkastar, kanske pga att franska folket inte talar nämnvärd engelska. Ett vackert land som vi besöker med jämna mellanrum (maken talar franska) med French Passion, där man ligger på vingårdar och får prova gårdens vin.

Kör försiktigt till Normandie, där finns också mycket att se, med mycket tänkvärda minnen.

Kram till Er båda!

11 06 2014
Matts Torebring

Roligt att ni är med oss i cyberrymnden igen. Jag var också avvaktade mot fransmän ett bra tag, allt sedan jag stött på ett par sura element. Men så tänkte jag, sådana har vi i Sverige också. Sedan mötte jag raka motsatsen och riktigt trevliga fransmän. Samtidigt kom vi till ett par av de gamla slotten och blev väl mottagna och då sökte vi oss tillbaka. Kram & Må gott.

11 06 2014
Deciree

Visst är det härligt med värme. Men i lagom dos säger jag också:)) Jag trivs inte heller om det är för varmt. Då mår man inte bra. Ska gå in o titta på din länk där ni är nu. Spännande att förflytta sig o se nya saker och ställen. Ha en fin tur. Kör försiktigt med er fina bil:-)) Ta hand om er. Kram

11 06 2014
Matts Torebring

Nu kommer vi att resa ut till en udde, en bit ut i Atlanten i Normandie. Märker du hur lugnt jag kör i år? sa jag till Birgitta. Jag har helt resignerat och tar det betydligt lugnare i år än tidigare år. Jag samkör med de stora pojkarna. Kram & Må gott

11 06 2014
Rolle o Carina

Visst är värme underbart,vi har mellan 24-26 här hemma!
Kommer ihåg när vi var på Cypern för några år sedan!
Då låg det mellan 35-40 på dagarna,men vi tycker om Värme!
Har man nära till poolen o havet är det ljuvligt!

Ha det fortsatt gott o njut/Kram

11 06 2014
Matts Torebring

Är det 40 grader varmt, känns det som rena ökenvindar som sveper in. Vi har också varit med om detta, när vi var yngre och var på Kreta. Nu är 40 grader för varmt för oss. Kram & Må gott

12 06 2014
Yvonné

Visst är det fint i Frankrike, det tycker vi också. Surkartar kan man som du själv skrev, hitta lite var som, dom får man lämna åt sidan. Vilken enormt stor plats ni har stått på 200kvm! Ni ser ut att ha det riktigt gott i solen.
Ni har säkert många platser att stanna på men gör gärna ett stopp i orten Étretat, där finns fina bergväggar och formationer i vattnet.
Njut vidare
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: