Filet mignon róti, créme de maroilles & Créme brúlee á I´áncienne

8 06 2014
Här kom vi igår genom byn strax innan campingen

Här kom vi körande igår genom byn strax innan campingen.

Mötande trafik på dessa smala gator var lite pirrande.

Skrämmande trångt och smalt

Skrämmande trångt och smalt.

I denna korsningen kom vi och svängde höger. Skönt att vi inte har en jättestor husbil.

Experimentfoto blommor

Experimentfoto blommor.

En av hundratals Tusenskönor i gröngräset utanför husbilen. Jag fick fyra böcker i julklapp, om foto med digitalkamera, med nästan 300 sidor i varje. I dag har jag läst 100 sidor av dem och bara kopplat av.

Plus 28 grader i skuggan idag

Plus 28 grader i skuggan idag.

Vi behöver några dagar att bara ta det lugnt. Idag har vi haft en sådan dag.

En liten pool till alla barnfamiljer

En liten pool till alla barnfamiljer som bor på campingen.

Välkomna att komma och bo på slottet

Välkomna att komma och bo på slottet på campingen.

Att den franska maten är god visste jag, men inte att den var så god  som denna.

Att den franska maten är god visste jag, men inte att den var så god som denna.

Vi gick till slottscampingens restaurang och åt Filet mignon róti, créme de maroilles. Så gott och mört kött har jag nog aldrig ätit.

Desserten.

Desserten.

Créme brúlee á I´áncienne. Den var minst lika god. Kanske måste jag lära mig lite franska ?


Åtgärder

Information

10 responses

8 06 2014
Lennart

JA
Äta/lära mer franska verkar vara en bra idè!

Kram

9 06 2014
Matts Torebring

Vi har mer franska ord i svenska språket än vi anar. Kanske inte vore så svårt att lära lite mera. Kram & Må gott

8 06 2014
Lars Permelin

Förmodar att detta ingår i det man kan kalla husbilslyx. Värmen har ni tydligen med er också. Önskar er en trevlig slottssemester.

9 06 2014
Matts Torebring

På ren småländska, vi har hundra mil närmare till (första) målet i år, vi har inte lagt ut en enda krona i ”Bompengar” ännu. Så varför inte äta gott på campingens restaurang. Kram & Må gott

8 06 2014
Rolle o Carina

Ser underbart ut,Frankrike verkar vara en höjdare för Bobilar!
Även för dom som gillar god mat 🙂

Ha det gott o njut/Kram

9 06 2014
Matts Torebring

De franska bakverken och det franska köket, har naturligtvis påverkat oss att resa hit. Sedan är det ju så ”nära” hit.

9 06 2014
Anki

Ser underbart ut Ha en fortsatt trevlig slottstur!
Kram

9 06 2014
Matts Torebring

Det är ljuvligt rent ut sagt, vi mår som fiskarna i deras bästa vatten. Kram

10 06 2014
Kors och Tvärs

Ja att lära lite franska vore nog ingen dum ide. Vi räknar att få lära oss lite ”på köpet” när vår Ida flyttar till Geneve 1/8 på minst ett år 🙂
Ha det fortsatt fint.
Kramar

10 06 2014
Matts Torebring

Både ni och vi kan en massor av franska ord redan, paraply, trottoar, cognac, reception. Jag nästan skrattar och ler över alla låneord jag ser. Kram & Må busbra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: