Spruckna löften, värre än väntat

16 10 2014

Många av er har slutat sina jobb och har kanske inte tillgång till Dagens Industri och den debatt som råder där. Därför delar jag med mig av dagens tidning. Detta visa hur många av oss företagare upplever Sverige idag.

Egentligen är jag ganska trött på politikerna, detta ständiga upprepande av samma sak, tio gånger i rad eller mer (Finansminister fru Andersson). Dessutom finns det bara maktbegär som styr. Före valet går det att lova stort, men efter valet gör man som man vill.  Ovan fyra spruckna löften visar på den bisarra verkligheten.

Dessa båda artiklar kommer ändå från ”Mammons Tidning”  Dagens Industri. Det handlar bara om pengar, pengar och åter pengar. Jag anser att det finns mycket mera att ha som mål, än alla dessa ständiga plånboksfrågor.

Jag tycker inte illa om människorna som röstar på detta parti. Men jag tycker så fruktansvärt illa om detta partis ideologi. Man behöver inte vara kristen, eller ha en kristen livssyn, för att förstå de mest enkla och elementära grunderna i ett samhälle. Du skall inte dräpa, du skall inte stjäla, hedra dina föräldrar, du skall inte vittna falskt mot din nästa och så vidare. Denna undervisning tog socialdemokraterna bort, från undervisningen i skolan. Idag skördar vi frukterna av detta.

Att Sverige är så sekulariserat beror på socialdemokraterna.

Resonemanget går så här: Det var socialdemokraterna som tog bort kristendomen i skolan och därför sekulariserades Sverige.

Förr hade kristendomen stor plats i skolan, man började och slutade dagen med bön och psalmsång. Undervisningen i kristendom var ett viktigt ämne. Orsaken till detta var ju att det var kyrkan som startade skolorna. Det var ju munkarna och nunnorna som kom med bildningen till vårt land. Det var de som började lära svenska folket att läsa och skriva och detta fördes vidare genom kyrkan. Självklart fick kristendomen en stor plats.

Läs hela artikeln nedan….

Klicka för att komma åt Sekularisering.pdf


Åtgärder

Information

8 responses

16 10 2014
Rolle o Carina

Ur min och många andras synvinkel så tycks många partier som
håller till i Rosenbad leva på spruckna löften!
Innan valet så sprids det mycket valfläsk till Sveriges befolkning!
Varför ska det fjäskas så mycket med oss innan valet och sen när det
är över så kör de så kallat sitt eget ”Race”……..
Och vi lever i Demokrati sägs det ju,varför åsidosätts SD ??
De är ju Sveriges tredje största parti,framröstat av svenska folket!
Tycker det finns ingen Demokrati i detta land längre alls!

Vart är gamla underbara Sverige på väg månne ???

Ha det gott/HöstKram

16 10 2014
Matts Torebring

Det finns bara ett enda stort driv hos många av våra politiker, det är makt och åter makt. När de fått makten för en tid framåt, är inte vi väljare så väsentliga längre. Inom SD finns ett stort missnöje, med att telefon inte fungerar i glesbygd, affärer läggs ned, tåg och buss stannar inte, för stora klasser i skolan, för många barn på dagis och mormor på äldreboendet inte får den vård hon behöver, listan blir hur lång som helst. Allt detta är legalt. Det som inte är legalt med SD är deras egoistiska människosyn, där måste de få stå utanför. Kram & Må gott trots allt.

16 10 2014
Lennart

KD har ingått i regeringen under åtta år, inte har vi fått någon kristendomsundervisning för det!
Skillnaden i trovärdighet är hårfin!

Kram

16 10 2014
Matts Torebring

V är likvärdigt med KD i storlek. Däremot fick KD aldrig så mycket makt som V har fått idag. Det känns som V styr idag. Det är ännu mera avskyvärt. Vi är många som tycker, att KD har blivit urvattnat och skulle ha ställt upp ännu mera för moral och människans värde. Kram

16 10 2014
Deciree

Dom lovar stort innan valet…men inte mycket gör dom av alla löften…Den som lever får se:) Kram

16 10 2014
Matts Torebring

Göran Person sa just dagen före, ”Jag skall inte bli statsminister”, en dag senare var han statsminister. Det är inget ärligt spel de håller på med. I min värld, är det rena lögner och skapar politikerförakt. Kram

16 10 2014
Lars Permelin

Apropå gårdagens diskussion. Denna artikel talar sitt tydliga språk om landets ekonomi och om vem som inte är trovärdig.
http://www.expressen.se/ledare/inte-trovardigt-magdalena-andersson/

16 10 2014
Matts Torebring

Tack Lars, mycket intressant ledare. Jag hoppas att det trots allt blir en röstallians med SD, som kommer att knäcka fru Andersson & Jonas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: