Strängnäs, 40 år senare

18 04 2014
Säkert 40 år sedan jag körde norrut på RV 55

Säkert 40 år sedan jag körde norrut på RV 55

Vi har sedan ett par veckor tillbaka pratat om att åka till Mariefred i påskhelgen. Har du kollat så det är öppet? sa Birgitta vid torsdags lunchen på jobbet. Det är klart det är öppet sa jag, men jag kollar för säkerhets skull. Klockan halv två fick jag svaret att inget är öppet, vare sig på ställplatsen eller Mariefreds Camping. Jag ringde turistinformationen i Mariefred strax efter kl. 14. (öppet vardagar till kl. 15.00 stod det på nätet) och fick svaret: ”Personen ni söker har gått för dagen och kommer åter på måndag kl. 23.59  (läs annandag påsk) Vi väntar oss besök av dotter med familj från Stockholm och då måste det finnas dusch & toalett, själva klarar vi oss utan faciliteter.  Jag googlade vidare och hittade denna plats, se nedan….

När jag  körde långtrad i början av 70- talet, ”gick” jag oftast RV 55 från Norrköping, upp över ”Flina, Flen, Katrineholm”  till Uppsala och vidare norröver. På den tiden när inte hela E 4:an var motorväg, sparade man sju mil. Jag kan inte påminna mig att jag kört denna väg norröver sedan dess. Från norr till söder har jag kört någon enstaka gång. Det var rena nostalgitrippen för mig att köra, helt enkelt jättekul, att återse alla namn och platser. i Strängnäs minns jag bara att det finns en lång bro.

I Flen hade jag min första sömnlösa natt i livet. Jag hade sedan skolåren tandläkarskräck och hade inte lagat mina tänder på över tjugo år. På eftermiddagen före min resa, satt jag i ett körsbärsträd och åt körsbär. En kärna fastnade i ett hål i tänderna och när jag bet till, sprack tanden. De två följande nätterna sov jag inte en blund.

Löts Camping Strängnäs

Löts Camping Strängnäs.

Jag ringde upp, frågar om det är öppet, finns det plats och fick svar direkt. ”Jag sitter i biltvätten och har svårt att tala med dig nu, jag ringer upp om fem minuter”. Inom fem minuter hade jag svar tillbaka:  ”Det är fullbelagt, men jag har kollat åt dig, en husvagn åker bort över helgen och du får ta hans plats till måndag kl. 12”.

När vi kommer i mörkret på torsdagskvällen, finns fyra ställplatser med el alldeles utanför bommarna, varav tre var lediga. Vi parkerar och sover gott. På morgonen checkar vi in & ut och betalar den blygsamma summan av 220:- per dygn med el. Vi möter återigen den mest servicevänliga familj jag träffat på länge. Jag pratar nog bort en halvtimma. Jag följer med dig till din plats… FEM STORA ***** för detta fantastiska bemötande, det har förgyllt hela påskhelgen redan.

Plats 216

Plats 216

Det finns bara en plats ledig och så får vi en av de bästa platserna. Bilen står på plattsatt körbana och en singelbelagd uteplats utanför dörren. Vi har den bästa utsikt över Mälaren.

Campingen är väl terasserad i en sluttning ned mot Mäaren

Campingen är väl terasserad i en sluttning ned mot Mälaren.

Vi bor vid pilen, nära reception och alla servicehus.

Tre badbryggor nere vid Mälaren

Det finns tre badbryggor nere vid Mälaren

Det ser inbjudande att komma hit och ta en simtur till sommaren.

Nu hoppas vi bara på att våra barnbarn i Enskede är friska så de kan komma och hälsa på oss och göra Strängnäs på påskafton och Mariefred på påskdagen.

 


Åtgärder

Information

13 responses

18 04 2014
Kors och Tvärs

Vilken tur ni har och får den bästa platsen! (på denna campingen också) Hoppas att barnbarnen kryat på sej så ni får en härlig stund tillsammans 🙂
Påsk-kramar

18 04 2014
Matts Torebring

Tack Anette, visst blir man glad och tacksam över en bra plats och bästa bemötande. Stora påskkramar till er.

18 04 2014
Kors och Tvärs

Jaaa! Jag kan kommentera hos dej igen 😀 😀 😀

18 04 2014
Matts Torebring

Vad glad jag blir, hoppas det aldrig händer flera gånger. (Att du inte kan skriva på min blogg, menar jag naturligtvis) Kram & Må gott

18 04 2014
Lennart

Strängnäs är en liten fin stad!
Många fina röda hus bland annat!

Hoppas ni får en trevlig dag på stan med barnen!

Kram

18 04 2014
Matts Torebring

Vad roligt att du kom igenom i cyberrymnden igen och in till min blogg. Kram & Glad Påsk

18 04 2014
Heléne

En riktigt glad påsk önskar vi från Teneriffa, Heléne & Johan

18 04 2014
Matts Torebring

Tack det samma tiller, vad skönt det måste vara att komma iväg till värmen. Kram & Glad Påsk

18 04 2014
Deciree

Härligt att ni fick så fin plats. Då kan påsken få njutas av er:-) Ha det fint. Kram

18 04 2014
Matts Torebring

I bland, eller rättare sagt ganska ofta, har vi stor tur med oss. Jag trodde först inte det var sant, att det var fullbelagt. Jag såg det dock med egna ögon. Kram & Glad påsk

19 04 2014
Rolle o Carina

Så underbart ställe,där var vi 2011 med vår nya Bobil då !!
Bra med sådan personal verkligen !!
Vi är också ute och njuter med vår Bobil,Fantastiskt skönt!

Vår o PåskKram

19 04 2014
Matts Torebring

Vad roligt att ni kommit ut ur vinteridet. Vi undviker alltid att bo på camping, men hit kommer jag att återvända. Vilket ställe, så trevligt och vilken mysig stad. Kram & Må gott

22 04 2016
Ullegulle

Hej!
Vi har haft förmånen att under flera år stå på säsongsplats på Löt, och det är jättetrevligt där! Och absolut, du fick den bästa platsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: