Kommunfullmäktige i Aneby

24 02 2014

Kommunfullmäktiges sammanträde måndag kväll, 140224 kl. 19.00 i Gula Villan, Aneby kommun. Aldrig tidigare har så mycket folk mött upp. Tyvärr utan att vare sig få bua, skratta och än mindre få yttra sig, så är det bestämt. Blotta närvaron av alla ”åskådare”, måste ändå ha ökat trycket på beslutsfattarna. På agendans första punkt står, beslut om kommunal borgen, för kommun ägda bolaget Amaq Aneby Miljö & Vatten. Första gången i mitt liv och troligtvis sista gången också, är jag med på en kommunfullmäktige samling.

Bakgrunden till all denna uppståndelse är, att kommunal ägda Amaq Aneby Miljö & Vatten AB, utan att ha beslut om kommunal borgen, inhandlar ett nytt kraftvärmeverk för 30 miljoner kronor, inkl. kringkostnader. Den enda kritiska rösten var från Irene Oskarsson KD. Irene ifrågasatte helt riktigt, kommunikationen mellan ägare och det kommunala bolaget. När den korta diskussionen är över, har partipiskan redan vinit runt, och det blir ett enhälligt beslut, utan att någon ”vågar” rösta mot, kommunstyrelsen tidigare fattade beslut. Detta kändes vemodigt att det kan gå till så här. Vi kan bara hoppas att det ger utslag i valet i höst.

Vi i kommunen investerar nu troligtvis 30 miljoner, i en produkt som är cirka 50 % dyrare, än andra uppvärmningsalternativ, på marknaden i driftskostnad per år. Dessutom är produkten som vi konsumenter i Aneby kommun, erbjuds att köpa, mer än dubbelt så dyr, än som i mer kostnadseffektiva kommuner, än Aneby kommun. Allt detta bara för att man inte kunnat förhandla vidare, med nuvarande privata ägare av panncentralen.


Åtgärder

Information

6 responses

25 02 2014
Kors och Tvärs

Aj då… det var tråkigt att höra… 😦
Kram

25 02 2014
Matts Torebring

Ja, det är inte klokt, men så är det i politikens värld. Kram

25 02 2014
Deciree

Håller med Anette…det var tråkigt. Kram

26 02 2014
Matts Torebring

32 personer och sitter och röstar ja, utan att bry sig, visst är det tråkigt. Kram

26 02 2014
Lennart

Mycket tokskap i politiken!

Fotfolket borde säga ifrån i större utsträckning!

Kram

26 02 2014
Matts Torebring

Hela bygden har rest sig upp i protest. Smålandstidningen har drunknat i insändare, tv har varit ute och inget biter på dem. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: