Silversurfare

28 12 2013
Tidningen Nätsmart

Tidningen Nätsmart.

Från det att jobbet börjar för mig, strax före klockan sju på morgonen, ända till sena kvällen och tyvärr även stundtals under helger, är jag förföljd av våra kunder på nätet. Eftersom vi haft enorma, nästan oöverstigliga problem med leveranser, från vår näst största leverantör, under hela hösten. Uppe på allt detta, lade Orrefors Kosta Boda ned tillverkningen i Orrefors. Alla julklappar som inte kom fram i tid och att svara alla när inga svar finns att ge, har varit fruktansvärt jobbigt denna höst. Alla problem började den 3 september och fortgår ännu. Men det händer roliga saker också…

En artikel i tidningen Nätsmart

En artikel i tidningen Nätsmart.

Alla kunder är inte vän med att hantera sin dator. Ofta märker jag att kunder som är 65 + och äldre, gärna ringer och beställer i stället, för att beställa på nätet. Ett par små trevliga episoder från brinnande julhandel…

En dam ringer och beställer…. ”Hur känns det att vara tre år och tre dagar äldre än mig?” frågade jag, när jag såg kundens personnummer. ”Då är du ett lejon” sa kunden. Javisst, sa jag, och jag har ett lejon i cockpit i våran husbil och jag har ett lejon på mitt skrivbord. Dessutom har jag Daniel som andra namn. (Daniel i Lejongropen) ”Vad är dina arbetsuppgifter?” sa kunden. Ja jag säljer så mycket jag kan och peppar upp mina medarbetare till att sälja så mycket de kan. Innan jag går hem på kvällen ser jag till att det finns pappershanddukar och toapapper på toaletterna samt rättar till i diskmaskinen, där oftast allt ligger nedslängt bara. ”Då förstår jag, sa kunden, att du är högt upp i företagsledningen”.

En annan kund ringer från Sollentuna. Hej, jag heter Margret, jag har köpt en sak av er och så stod det Torebrings på kartongen. Torebring, som ligger i Aneby, Lommaryds skola 1962, det måste vara Matts som satt bänken framför mig i 7:de klass 1962. Hon tog mod till sig och ringde och vi fick en lång trevlig pratstund.

Ps. Jag känner mig absolut inte som en silversurfare, jag har arbetat med Mac i nätverk sedan 1984. På den tiden sprang alla med sina disketter mellan olika datorer. Vi var tidigt ute med att ha ett internt nätverk. Jag tyckte dock att artikeln var intressant att läsa.

 


Åtgärder

Information

14 responses

28 12 2013
Kors och Tvärs

Kul när även den äldre generationen hittar ut på internet 😉
Ha en fin lördagskväll. Kram

28 12 2013
Matts Torebring

Visst är det kul att många inte ger upp, utan ger sig i kast med den nya tidens sätt, att göra affärer och att få information. Faktiskt har jag dem som är 90+ och som beställer produkter. Kram & trevlig lördagskväll till er också.

28 12 2013
Maggan och Ingemar

Inte bara artikeln var intressant att läsa även dina kunders samspråk med dig Matts. Vi fick oss ett gott skratt när det gällde ”högt upp i företagsledningen”
Huvudet på spiken…….:)
Trevlig fortsättning på helgen och ta lite paus också.

28 12 2013
Matts Torebring

Man måste få prata av sig lite ibland och inte låta sig dränkas i bekymmer. Vissa kunder kan jag skoja ganska friskt med, andra känner jag att det är bara det viktigaste som gäller. God fortsättning i södern och på er resa.

28 12 2013
Deciree

Visst är det så att dom äldre ocksp surfar på nätet. När vår yngsta son jobbade med fiber indragning hos kunder…var dom och drog in fiber hos en kvinna på 90 år. Hon hade precis börjat en kurs om att lära sig hur man använder en dator…jättelycklig var hon och dagarna gick fortare för henne. Hon hade nåt att pyssla med. Så sött:) Nu vet jag inte om hon surfade och beställde nåt…men vem vet:-)) Ha en fin lärdagkväll. Kram

29 12 2013
Matts Torebring

När färg tv började sända, i slutet av 60- talet, slog den igenom över en natt. Däremot datoranvändningen kommer säkert ta en generation, innan alla, har det som sin dagliga kommunikation. När jag möter 80- 85- 90 åringar på telefon, brukar jag fråga lite försynt, om de har en mejladress. Har man en dator, har nog alla en mejladress. Jag brukar berömma alla, som lite äldre och som är aktiva med sin dator. Själv tycker jag det är bland det roligaste, att möta äldre som hänger med i utvecklingen. God fortsättning där uppe i norr.

29 12 2013
Lennart

Du måste haft massor med roliga kundkontakter genom åren!
Trevligt att läsa om dina exempel!

Det är väl bland annat det som är drivkraften att fortsätta!

Kram från Espania

29 12 2013
Matts Torebring

Egentligen när jag tänker efter, skulle jag samlat alla episoder i en samling. Det skulle ha blivit en kul story. Jag kan tycka att det är roligt att ”busa lite” på telefon, när det är personer jag inte känner. Jag märker direkt var gränserna går, om det går att skoja till ett samtal. God fortsättning i södern

29 12 2013
Anki

Kul att läsa om dina personliga ”telefonmöten” med kunderna 🙂 Tyvärr finns det fortfarande många som inte har dator och/ eller inte kan hantera en dator… och det blir allt svårare att klara sig utan, så jag tycker lite synd om den äldre generationen…
Kram

29 12 2013
Matts Torebring

Visst har du rätt i detta Anki, att datorn är något många äldre avstår ifrån. En ett par år äldre företagare än mig i kommunen, som jobbar inom handeln, kom in på vårt lager. Han la händerna på ryggen och lutade sig fram och sa: ”Är detta en så´n där dator?” Kram & God fortsättning.

30 12 2013
Elisabeth

Intensivt i överkant och därtill strul, då gäller det att ta vara på guldstunderna. Härligt att du delar med dig av dem! Silversurfare var en grupp eller snarare gruppnamn för mig. Kul. Ha ett bra avslut på 2013 och sen ett riktigt gott nytt år! Elisabeth

30 12 2013
Matts Torebring

Visst är det alla trevliga samtal som skapar arbetsglädje. De som hör av sig och är irriterade över leveransproblemen, brukar jag ganska enkelt plocka ned på jorden. Jag brukar helt enket säga… ”Ska vi börja med, vem är det som ringer”? Vi önskar er också allt gott sista timmarna av 2013. Kram

30 12 2013
Ulla & Torgny

Kul att höra några episoder från datavärlden. Var med på den tiden när Macen hette ”Fågelholken”…vi har kvar en för nostalgins skull…….

Kram!

30 12 2013
Matts Torebring

Tänk vilka priser vi betalde för knappt ingenting med dagens mått mätt när vi köpte em Mac Plus. (Fågelholk) Kram & Gott Nytt År.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: