Uppe och tar en nypa luft

18 12 2013
Nu har jag varit under ytan en vecka, men uppe igen

Nu har jag varit under ytan en vecka, men är uppe igen

Fjärrvärmen har sedan vi satte på den i höstas, stått på läge ”Bortrest”. Vi har varit hemma och sovit några timmar de flesta nätterna, Birgitta mycket mindre än jag och varför skall vi ha full värme på. En liten värmefläkt och det är full värme i sovrummet, de få timmar vi varit hemma. Jobbet har tagit all vår tid nu. I kväll har jag kommit upp till ytan igen, för att ta en nypa luft. Fast ärligt sagt, jag dyker inte under ytan, mera i år hoppas jag. Ni alla bloggvänner började nog undra om jag var frisk och det är jag, men vi är inte riktigt friska som jobbar så mycket. Niklas, vår son och delägare i företaget, har kört nattskiftet sju dagar i veckan, tillsammans med Birgitta. När jag anmärker till Birgitta att hon jobbar för mycket, får jag till svar: ”Jag behöver inte sova lika mycket som dig”.

Det har varit en enorm julrusch, vi hade helt enkelt inte klarat att producera och leverera mera, från vår enorma Tomteverkstad. Dessutom hela billaster med paket varje dag, ut till alla internetkunder. Jag öser beröm över vår personal, som gjort en hjälteinsats utan like för företaget. När lördagen kom var vi 15 personer som jobbade i julpacken och på kontoret och på söndagen 17 personer. Detta utan att jag lagt två fingrar i kors för att jaga personal. Dessutom var det riktigt långa dagar jag talar om.

Detta var min 38:e julrusch och den största  någonsin, alla kategorier. För första gången har jag inte deltagit i det praktiska arbetet utan bara haft hand om internet trafiken och den har varit enorm. Stundtals kändes det som om orderna kom i stora flak och bara vällde i  systemet. I helgen skall jag läsa igenom vad ni alla mina bloggvänner har gjort, när jag varit ”bortrest” nästan en vecka. När jag har kommit hem, har jag inte ens orkat öppna min dator.


Åtgärder

Information

9 responses

18 12 2013
Elisabeth

Förstår att du inte orkat öppna datan efter sådan arbetsmängd. Du bör nog låta bli ett tag till och återhämta dig. Det samma gäller definitivt Birgitta. Jag hoppas bara att ni kan trappa ner och njuta av tillvaron. Vi gör inget annat än njuter. Idag har vi tagit en busstur till Lagos tillsammans med husbilsvänner, som vi träffat under den här resan. Ha dé bra! Elisabeth

19 12 2013
Matts Torebring

Ni har verkligen inspirerat mig att komma tillbaka till Algarvekusten. När vi var där, var det aha upplevelse och vi sa spontant,”Här vill vi bo”. Vi förstår att vi njuter i fulla drag. Kram.

18 12 2013
Lennart

När ruschen är över får ni allt unna er en avkopplande vila!

Kram från värmen!

19 12 2013
Matts Torebring

Och så vänder vi mot ljusare tider i helgen, det känns så skönt. Kram.

19 12 2013
Ulla & Torgny

Snart är det över och ni kan ta igen er under juldagarna…………..

Ta det lugnt!

19 12 2013
Matts Torebring

Ja på måndag har vi julavslutning för hela personalstyrkan. Det känns såååå skööööönt. Kram

19 12 2013
Deciree

Började faktiskt fundera om du/ni jobbar för fullt nu innan jul. Bara ni känner er kropp och ta det i er takt som ni orkar bäst själva. Kan tänka mig att det är stressigt nu innan jul. Var rädda om er. Kram fr Piteå:-)

19 12 2013
Matts Torebring

I dag har alla som packat Tomtelådor fått julledidigt. Sista lassen med Tomtelådor rullar ut i morgon. Men internethanden rullar på ännu mera, när Sverige tar ledigt. Kram från oss.

20 12 2013
Kors och Tvärs

Förstå att ni haft fullt upp. Hoppas nu att ni snart får njuta av lite julefrid, varm glögg med russin och mysiga familjesammankomster. Var rädda om er! Julkramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: