Lucia på dagis, julrusch & Sven

6 12 2013
Linus Torebring med sin flickvän på dagis

Linus Torebring med sin flickvän på dagis.

På torsdagkvällen var vi inbjudna till Linus dagis på Luciafest. Skönt att släppa datorn och jobbet en stund och göra någonting annat. Linus och hans tjejkompis och alla de andra barnen sjöng för oss och vi fick glögg och pepparkakor.

Annika har tagit över i julpacken

Annika har tagit över i julpacken.

Detta är min 38:e julrusch på jobbet. Nu har jag duktiga medarbetare som tar över helt och hållet. Annika som annars kör runt i Småland och fyller på kaffe- & varuautomater ute hos kunderna, är nu arbetsledare i julpacken. Innan detta var hon inne hos oss på kontoret och tog på sig säljarrollen under några veckor. Hon skötte även detta med bravur. Vi kyler hela denna packhall till plus fyra grader.

Det väller in varor från hela Sverige

Det väller in varor från stora delar av Europa.

Många länder är representerade med sina produkter som vi packar i våra Tomtelådor. Nu börjar vi närma oss 20 000 sålda Tomtelådor.

Mikael & Mikael tar över mittt jobb i julpacken på kvällar och helger

Mikael & Mikael tar över mittt jobb i julpacken på kvällar och helger.

Livet bakom datorn på kontoret är så hektiskt i år, att jag orkar helt enkelt inte gå ut i julpacken, efter en lång dag bakom dator och telefon. Vår näst största leverantör, har under mer än tre månader under hösten, skapat så enormt stora problem att jag skulle kunna skriva ett uppslagsverk om detta. Den tredje september bytte de affärssystem, flyttade orderkontoret och minskade personalstyrkan till hälften. Allt detta slutade i totalt kaos. Idag tre månader senare får vi inte ens en orderbekräftelse på våra stora inköp. Vi kan inte svara kunderna när leveranserna kommer.

Tidigare år har jag tyckt att det varit skönt att gå ut i julpacken och jobba några timmar efter en lång dag på kontoret. I år har det varit så hektiskt så jag måste helt enkelt lämna över till två av mina medarbetare, som är servicetekniker i vardagslag, Mikael Wiberg & Mikael Wimmerdahl. De kommer att plasta in pallar och styra upp allt packat gods. Rekordet på en dag har varit över 900 fraktsedlar med gods till våra kunder.

Detta hade stormen "Sven" med sig.

Detta hade stormen ”Sven” med sig.

Idag fredag kom Sven. Det var minsann inte den snälle ”Farbror Sven ” som hade ”Barnens Brevlåda” när jag växte upp. Detta var stormen Sven. Idag ska du väl inte cykla till jobbet sa Birgitta. Klart jag kan, sa jag. Ett hundra meter från jobbet kom stormen Sven rak emot mig. Jag fick hoppa av cykeln jag kom ingenstans. När jag cyklade hem över gårdsplan på jobbet, tog det stopp i  en jättestor snödriva, detta trots att snöröjare jobbat i mer än en timma. Bilden ovan är baksidan hemma och min väg till Friggeboden för att hämta ved.

När jag kom hem var det en snödriva  bredvid husbilen på garageinfarten som var 70 cm hög. Trots att jag har sex växlar framåt på snöslungan orkade den inte på ens lägsta växel. I botten under alla drivor var snön blöt. Efter två timmar var mina gång- & körvägar samt min och grannarnas trottoar befriade från snö.


Åtgärder

Information

20 responses

6 12 2013
Lena & Jan

”En dag på jobbet” man inte jublar över! Din dag påminner mig om, kvalitets certifieringen jag var proj ledare för ”man gör ALLT man kan för att underlätta för nästa länk i kedjan” så sover man gott om natten o belönas alltid framöver!

8 12 2013
Matts Torebring

Ja vad sant det är vad du skriver, jag tycker faktiskt att alla mina medarbetare är inne på den tråden och tanken, att underlätta för nästa. Det är skönt att det är så. Kram

7 12 2013
Anki

Vilket gulligt par… pepparkaksgubben och den lilla ”tomtenissan”. Vi ska på luciafirande nästa vecka 🙂
Tur du har så bra medarbetare… måste kännas underbart när saker strular till sig…
Här slapp vi Sven… lite blåsigt och lite snö, men ändå så pass att det blåst ihop en del snödrivor…
Önskar er en fin 2:a advent!
Kram

8 12 2013
Matts Torebring

Visst är de söta de små barnen. Hon är min bästa kompis och vi leker ihop hela dagarna, säger Linus, när han såg min bild.

Var glada att ni slapp besök av Sven, han var inte nådig i sitt besök hos oss.

Jag gläds över mina medarbetare, igår lördag var vi 15 personer till frukost, när Birgitta bjöd på risgrynsgröt och skinksmörgås. Detta utan att jag jagat efter laguppställning utan bara frågat, kommer det några och jobbar, ja det är grönt sa Annika. Kram

7 12 2013
Deciree

Pepparkaksgubben m tomtenissa…var hur söta som helst. Du ser ut att ha bra personal. Men du tar hand om dina anställda, det ser man. Dom är lika ödmjuka som det du är. Blev förskräckt när jag läste att Sven hade kommit mot dej. Det hade kunnat gå illa…tur att det gick bra:) Förstårbatt ni haft ”stormigt” när man ser all er snö på baksidan. Ni har mer snö än oss.. Just nu. Trevlig helg. Kram

8 12 2013
Matts Torebring

Visst är barnen söta och goa på alla sätt i världen.

Jag är stolt över min medarbetarstab idag. Känns som att de tar ansvaret både lördag och söndag utan att jag ens frågar. Det är helt fantastiskt.

Ja Sven var verkligen inget att leka med. Långtradare med leveranser till oss, ringde och kom nästan in på nattkröken och ville lossa en massa pallar, detta efter att de kommit loss i snödrivorna och backarna. Kram

7 12 2013
Lennart

Rara barn!

Vackert med snön när man ser den på avstånd!

Kram från solen!

8 12 2013
Matts Torebring

Jag känner mitt ansvar för er, att ni inte glömmer vårt klimat i Norden, så därför förmedlar jag lite småländska och vintriga nyheter till er. Kram på er

7 12 2013
Rolle o Carina

Full fart i Lagret i dessa tider så klart,men lite paus lär ni ha!!
Tur ni har bra medarbetare som klarar stressen galant.
Och så mycket snö ni har fått,mer än vi har.

Ha en fin Adventshelg/Kram

8 12 2013
Matts Torebring

Ja det är full fart både ute och inne. Nära 40 cm drivsnö i fredags och i dag söndag ytterligare cirka 15 cm snö.

Skönt att jag har de bästa medarbetare att förlita mig till, jag har insett att jag inte är ”25” längre. Kram

7 12 2013
Kors och Tvärs

Vilka sötisar
Förstår att det är mer än fullt upp nu. Ni har en lång julhelg framför, då ni får koppla av och mysa.
Ha en fin lördag önskar vi, som har mycket mindre snö än er!
Kramar

8 12 2013
Matts Torebring

Det var inte enkelt att fånga dem på bild, när de sprang runt i ett mörkt rum. När de sjungit färdigt, fick jag till slut denna bild på dem. Visst är de så söta och goa. Kram från oss just nu i snöriket.

7 12 2013
Lars Permeln

Förväntansfulla barn är ett härligt inslag i julförberedelserna. Bytet av affärssystem inför en nalkande storhelg var inte särskilt smart. Skoj att se packrummet när hyllorna är fyllda till max. Bra att släpper taget till en del och överlåter en del till personal och nästa generation. Önskar er en behaglig helg!

8 12 2013
Matts Torebring

Fira jul utan de minsta, skulle nog kännas konstigt. De är så glädjespridare i tillvaron.

Ja du Lars, du såg när allt var tomt, nu är det välfyllt med både varor och personal. I går lördag var vi hela 15 personer som jobbade. Jag är så glad över att det fungerar, utan att jag är med och drar i varje tråd. Jag har fullt upp med att svara kunder, varför inte leveranser kommer som förväntat. Kram

8 12 2013
Elisabeth

Kul med Lucia och ett välbehövligt avbrott. Ni har det verkligen intensivt och dessutom extra problem med leverantören. Sven ökade så på arbetsbördan extra. Men Sven gav ändå upphov till en vacker bild! Ha en bra advent! Elisabeth

10 12 2013
Matts Torebring

Jag försöker hitta positiva micropauser, detta var en sådan. Jobbet tar precis all kraft som finns att få just nu. Det är helt otroligt intensivt. Kram

9 12 2013
Anders och Birgitta

Ja men det är ju det vi säger, lämna över till kommande generationer och kom ner till värmen istället, där är det lugnare och mycket varmare.

10 12 2013
Matts Torebring

Vore det inte sonen som behöver all hjälp han kan få i juletid, så hade jag slutat redan. Jag längtar så in i Norden ned till södra Portugal. Kram

10 12 2013
JoY

Så söta dom är de små.
Fantastiska medarbetare, det är guld värt.
Tack för ditt Lisebergs inlägg, det gjorde att vi nu är på Kärralunds camping och har gjort Liseberg i kväll. Såå fint det är där, i morgon blir det Göteborg!
Kram Yvonné

10 12 2013
Matts Torebring

Jag är stolt över både min familj och mina medarbetare. Det känns som att alla drar åt samma håll och gör allt för att underlätta för varandra. Vad roligt att ni kom iväg till Kärralund och Liseberg. Kram till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: