Tänk om jag kunde välja…

21 11 2013
Stranden strax utanför Lagos i Portugal.

Stranden strax utanför Lagos i Portugal, sommaren 2011.

När vi kom till just denna platsen nära Lagos, sommaren 2011, sa vi spontant, både Birgitta och jag, här vill vi bo. Det var en sådan aha upplevelse att komma hit. En underbar natur och alla talade, som min gamla ”skolengelska”, det var som att komma hem, kändes det som.

 Tänk om jag kunde välja och få vara i södra Portugal, istället för allt kämpande varje minut hemma i julruschen. Det är svårt att räcka till, att ha ork till att möta allt som händer och kunna serva alla på bästa sätt. Jag längtade söder över förra vintern, men inte så starkt som i år. Det blev inte bättre idag….
Idag var det vår tur att drabbas.

Idag var det vår tur att drabbas.

Idag kom fem cm snö, bestående av hälften smält vatten och snö. Man vet att det kommer, men snälla inte nu, jag har inte lust att skotta, jag orkar inte, jo jag måste, hur det än ser ut. När man jobbar, äger delvis, och driver ett familjeföretag, är det inte bara stänga dörren och gå. Det är en lång process att gå igenom. Kanske kan vi fara vi också en vacker dag… Än så länge lever jag i drömmarns värld.


Åtgärder

Information

14 responses

21 11 2013
Elisabeth

Ditt foto ser mysigt ut så här på håll. Men jag/vi är hellre här. Kram Elisabeth

21 11 2013
Matts Torebring

Jag hoppas jag kommer en vacker dag. Kram

21 11 2013
Lennart

Jag är nästan säker på att ni en vacker dag hänger på!!

Kram från Algarve!

21 11 2013
Matts Torebring

Ja jag hoppas att det blir så…Kram snö

22 11 2013
Rolle o Carina

Visst ser snöbilden vacker ut,men det går snart över den känslan !!
Vi har kommit till det stadiet jag och Frun att vi gillar inte snö o kyla.
Trivs bättre när Solen smeker våra frusna Nordbo-Kroppar.
Blir ännu starkare den känslan när man läser flera bloggar där våra
Bobilsvänner lämnat detta bakom sig och dragit söderut.
Men en dag Matts kommer oxå vår tur när vi drar söderut !!
Då drar vi iväg i karavan och har nåt ljust i våra blickar.

Tills dess så drömmer vi och läser andras bloggar…….

Ha det gott o Kram….

22 11 2013
Matts Torebring

Detta skottande av snö är så tråkigt, speciellt när kvällarna är sena och morgnarna tidiga. Jag hoppas jag kan övertala Birgitta samt att kunna släppa företaget, så vi kan dra söder över, en vacker dag vi också. Kram & Njut och ha det gott (utan snö)

22 11 2013
Deciree

Jag är väl konstig:) men jag tycker om våra 4 fina årstider. Gillar när det blir vitt av snö o att det knarrar under skorna när vi är på promenad:) men jag är Norrlänning:-)) Fin bild ute hos dej:). Trevlig helg o Kram

22 11 2013
Matts Torebring

Du är inte alls konstig Deciree, jag tycker det är så skönt, att inte alla tycker lika dan´t. Jag kastar lite Kram(snö) på dig.

22 11 2013
Anki

Vintern är inte kul, men jag älskar vår variation med årstider… men bilden är fin och det ser riktigt mysigt ut 🙂
Släpp taget och låt den yngre generationen ta över företaget… och uppfyll era drömmar om övervintring i varmare trakter. Skjut inte upp det för länge… åren går fort och mycket kan hända.
Kram

22 11 2013
Matts Torebring

Vi blev ju lite bortskämda av några år med gröna vintrar. Så kom förra vintern som man aldrig glömmer. Jag ska försöka släppa företaget, man orkar inte slita, som när man var 25. Kram

22 11 2013
Yvonné

Bägge bilderna är fina, den ena ser dock lite varmare ut. Jag tycker om vintern men inte slaskandet som lätt kan bli.
Tycker du har en enorm ork Mats,som jobbar så mycket och ändå tar dig tid till att blogga och dessutom svara på alla kommentarer. En eloge till dig från mig.
Kram

22 11 2013
Matts Torebring

Tack Yvonne, dina ord värmde. Ni alla bloggvänner, är bland det bästa som hänt mig. Nästan alla säljare och företagsledare som jag mött under mitt yrkesverksamma liv, har lämnat arenan. Skönt att ha en varm krets av bloggvänner nu istället. Kram till dig på kobben.

22 11 2013
Anders och Birgitta

Håller med Anki, släpp taget och låt yngre generationer ta över, man vet aldrig hur länge man får vara frisk och orkar åka. Det kan snabbt ändra sig från den ena dagen till den andra så det gäller att ta vara på tiden. Kram

22 11 2013
Matts Torebring

Jag ska göra allt jag kan för att fasa ut. Jag är ju inte bara gift med företaget, jag är gift med en arbetsnarkoman också. Jag hoppas få uppleva södern på vintern medan tid är. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: