Tankar i allhelgonatid

1 11 2013
Frinnaryds kyrka i Aneby kommun, där Birgitta och jag vigdes 1969

Frinnaryds kyrka i Aneby kommun, där Birgitta och jag vigdes 1969.

Här vilar svärfar, svärmor och Birgittas två bröder

Här vilar svärfar, svärmor och Birgittas två bröder.

Tack Sture och Karin som gav mig Birgitta och min familj.

Tack för att vi fick ha dig så länge, sa min svärfar, vid sin äldste sons grav, när Karl-Evert gick bort 36 år gammal.

Aneby kyrkogård där mina föräldrar vilar

Aneby kyrkogård där mina föräldrar vilar.

Till Aneby kyrkogård har vi bara 300 hundra meter.

Så här vackert lyste det vi 18- tiden i afton.

IMG_0847

1939 far och mor i torpet Lotteberg satte bo.

Pappa hade med sig en höna och en ko.

Ni kämpade och slet.

Mycket mera än jag vet.

Av fyra barn var jag nummer tre.

Att leva på torpet kunde ni inte, utan pappa fick arbeta breve.

Jag var stor och stark och bråkade, när jag inte fick som jag ville

I skolan var jag ett snille.

Ni lärde mig arbeta och slita.

För detta har jag hela livet fått plita.

Tänk om ni fått se vår fina bobil.

Tänk om ni kunnat resa med på några mil.

Tänk om ni funnits kvar så jag fått visa och berätta.

Om vårt sätt att värdesätta.

Tack för allt som ni offrat och givet

Tack för starten i livet.

Tack för att ni Vägen mig lärde.

Som ger livet ett värde.

 En hyllning till Far & Mor.

Er son Matts


Åtgärder

Information

22 responses

1 11 2013
Lennart

Vilken fin dikt Matts!
Jag tänker ofta detsamma!
Mina föräldrar var i Oslo en gång med sin Morris Minor 1 000!
I övrigt hemma i Vänga!
Tänk om de fått uppleva vad vi gör!

Sonen har satt ljus på graven!
Kram

1 11 2013
Matts Torebring

Det enda ”utlandet” mina föräldrar besökte en enda gång var Öland. De körde en Ford Prefekt 1960 års modell. Kram från oss

1 11 2013
Deciree

Det var fint skrivet av dej. Att du är så duktig att dikta ihop fina ord. Visst har vi det bra numera. Mina föräldrar och morföräldrar hade det inte lika lätt som jag har det nu. Såna här dagar tänker jag och minns mina fina morföräldrar och mina fina mostrar och morbröder. Det är nåt jag inte gillar…det är att halloween ska vara samtidigt som allhelgonahelg, då vi ska minnas våra nära och kära. Varför? Vad hände. Ha en fin kväll. Kram

1 11 2013
Matts Torebring

Tack Dessan, jag blev själv berörd, när jag skrev och rullar upp alla åren framför mig. Delicato Bakverk ringde och frågade, för några år sedan, hur många ”halloween tårtor” vi skulle sälja. Jag vill inte ha dem gratis, än mindre smaka dem, sa jag. Då förstår du vad jag tycker om halloween. Ha en underbar helg. Kram från oss.

1 11 2013
Lena & Jan

Matts, all heder åt dig o familjen hur ni firar Halloween! Fy vad man i världen har förvanskat det Mexikanerna skapade för länge sedan för sina avlidna förfäder, det blir bara värre med åren. Spanjorerna är inte bättre, vi plågas av fyrverkerier här i kring sen två dagar tillbake, ingen hur i kroppe ö h taget :-[

2 11 2013
Matts Torebring

Tack Lena & Jan. Skönt att vi är flera, att protestera mot halloween. Ha en underbar helg nere i södern. Kram

1 11 2013
Rolle o Carina

Så fint skrivet Matts,ja nog har väl vi det bättre nuförtiden med Bobilar
och resor både åt norr och söder !!!
Våra gamla fick väl slita ont i sina dar och inte se så mycket.

Ha en fin helg….Kram

2 11 2013
Matts Torebring

Tack vänner. Ibland måste man få stanna upp och verkligen tänka efter, hur bra vi har det och tänka på de som hjälpt oss fram. Kram från oss

2 11 2013
Kors och Tvärs

Så jättefint skrivet. Själv tänker jag ju extra mycket på mamma, som fick avsluta sitt liv, när vi njöt och hade det bra på camping CalaGogo i somras.
Varma kramar till er båda

2 11 2013
Matts Torebring

Tack Anette. Det vi och ni och vi tänker på, en dag som denna, är så långt fjärran från halloween och all dess kommersialism, man kan komma. Jag blir själv rörd av att verkligen stanna upp och tänka efter. Kram till hela din familj.

2 11 2013
seniorerspekulerar

Stämningsfullt och fullt med känslor, vackert skrivet. Jag hoppas bara att alla minns sina kära och nära årets alla dagar och inte bara i allhelgonatid. Ibland känns vår allhelgona lite för kommersialiserad, dock inte i närheten av Halloween, men som tur är har den hysterin avtagit. I år knackade inte något spöke på min dörr. Kram, 3M

2 11 2013
Matts Torebring

Tack Mats, jag lider med dig, inte bara en helg som denna, utan året runt. Under många år hade jag en träsits med ett litet ryggstöd, placerad i entrén till vårt kontor. Varför hade jag detta, jo jag ville att alla som såg den, skulle fundera tillbaka på hästskjutsen, där den varit monterad. Jag sa ofta, vi människor, har inte alltid suttit i mjuka och fina soffor av skinn. De som gått före oss, har fått kämpa sig fram. Detta var ett sätt för mig att påminna, inte bara en helg som denna, utan året runt. Kram från oss till dig Mats.

2 11 2013
Anki

Såå fint skrivet av dig.
Vi får aldrig glömma dem som genom sitt slit gett oss möjlighet till ett bättre liv än de hade…
Kram

2 11 2013
Matts Torebring

Tack Anki, det är så sant det du skriver. Kram från oss.

2 11 2013
Eira Torebring

Tack käre bror för att du än en gång gjort fint på mor och fars grav..
Kram Lillasyster.

3 11 2013
Matts Torebring

I år blev det riktigt bra, både ljung och prydnadskål var riktigt stora och fina. Sedan brukar jag köpa en krans att lägga runt prydnaskålen och sist gröna Idegranskvistar. Kram från oss.

3 11 2013
Egon Torebring

Tack brorsan för att du pyntat fars och mors grav så fint inför allhelgona.

Tack och ha det så bra!
Hälsn. Egon

3 11 2013
Matts Torebring

Ja det blev bra även i år. Hoppas att ni mår bra. Kram från oss

4 11 2013
Lars Permeln

Tack Matts för dina fina tankar som jag också delvis stämmer in med min uppväxt och på mina föräldrar som vilar på kyrkogården i Bredåkra en bit utanför Ronneby, nära Kallinge flygplats. Tyvärr alltför långt att resa bara för att tända ett ljus.

4 11 2013
Matts Torebring

Tack Lars, men det finns nog få kvar, som kan stämma in i allt. Pappa och mamma levde ett fattigt liv men var ändå rikt och de var oerhört rädda om varandra. Kram från oss.

22 11 2013
Nils-Åke

Fin dikt Matts!

22 11 2013
Matts Torebring

Tack Nils-Åke! Ytterligare en husbilsblogg att lägga på minnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: