Inte ens i 10 km…

28 06 2013
Det är gott om dessa förbudsskyltar på campingen

Det är gott om dessa förbudsskyltar på camping Cala Gogo.

Det är skönt att jag aldrig blivit polis till yrket, då hade jag säkert fått många ovänner. Jag skulle inte kunna tolerera att människor kör för fort på utsatta ställen och inte följer trafikregler i största allmänhet. Här på camping Cala Gogo ligger Supermarket upp på höjderna. Det innebär att massor av service- och varutranportbilar kör genom campingen, oftast i alldeles för hög hastighet. Jag förstår inte att, de inte tänker på alla lekande små barn som finns utefter vägen.

Vår svenska flagga pryder alltid vår plats.

Vår svenska flagga pryder alltid vår plats.

Idag hänger den Svenska Flaggan  rak och slät, annat var det i natt när Birgitta väckte mig. Vi måste dra in markisen, sa hon. När vi parkerade vår  Bobil här på gräddhyllan, fanns två strategiskt utplacerade träd, att förankra mina 2,5 tons spännband mellan markis och träd. Jag kollade på läget och såg ingen fara ute. Vår ”förtältsmatta” låg om ett hopskrynklat papper mellan stolarna. När jag slog upp ögonen kvart över nio, var det bara ut och städa.

Flera gånger om dagen går jag spanande förbi detta träd.

Flera gånger om dagen går jag spanande förbi detta träd.

Jag tycker detta Mangoliaträd är helt fasinerande. En blomma fanns på trädet i midsommarveckan. Den blommade i två dagar och sedan vissnade den. Sedan har jag försökt att räkna knopparna som finns kvar och kommit fram till max ett tio- tal. Idag tog jag kameran med mig igen på väg till servicebyggnaderna.

Det är inte enkelt att fota blommorna.

Det är inte enkelt att fota blommorna.

Alla blommorna sitter ganska högt och hela själva blomman vänder sig inte mot mig, utan mot solen. Skulle jag fått en bra bild, hade jag varit tvungen att ha skylift eller en lång stege. Denna bild  har jag tagit med mitt teleobjektiv på tio- talet meters avstånd.

Här är både en blomma och en knopp.

Här är både en blomma och en knopp.

Vägen upp till servicebyggnader kantas av blommor

Vägen upp till servicebyggnader kantas av blommor.

Jag brukar gå och studera alla blomlådor, som är utsatta och som sköts om (varje) dag. Ändå är det sällan man ser en Pelargonia, som är helt felfri och utan vissnade blommor. Idag hade jag kameran med och såg en vacker helt blommande Pelargonia. Det är nästan lite nostalgiskt att beskåda dem. Jag tänker på min mamma och hennes alla pelargonier, som hon hade i alla fönster hemma på gården.

Jag har cykeln med och skulle kunna cykla upp till servicebyggnaderna. Det är så backigt så det är skönare att gå. Sedan när man skall ned är det bara att bromsa hela vägen. Jag klarar varken här eller hemma att gå och springa i 10 km. Ändå var det inte detta som rubriken syftade till. Vi tar helt enkelt dagarna i slow motion. Vill du gå till stranden, sa jag till Birgitta, nej sa hon, vi har det skönare här på gräddhyllan. Hur ska det gå att komma tillbaka till det normala livet igen?


Åtgärder

Information

14 responses

28 06 2013
Anders och Birgitta

Ni verkar ha det riktigt fint på gräddhyllan på campingen och vi är verkligen avundsjuka på det fina vädret. Här i Moseldalen är det regn och kallt. I Platja Aro stod vi både på nerväg och uppväg från Spanien men då var det ganska dött där, kan tänka mig att det är mer aktiviteter där nu. Ha det fortsatt skönt på er semester.

28 06 2013
Matts Torebring

Vi har det inte kanonvarmt i år. Märkligt nog känns det som en nedkylning av Universum. Alla de senare åren tycker vi har blivit svalare och svalare jämfört med början av 2000 talet. AC i bodelen har nog inte behövt vara på i högst tio- tolv timmar på två veckor. När vi lämnade Spanien förra året hade vi regn konstant i mer än tio dagar. Lika bra att suga på karamellen så länge vi kan, det förstår vi nu efter er rapport. Kram.

28 06 2013
Kors och Tvärs

Om livet på semestern går i 10 km i timmen känns det ju ganska OK 🙂 Det där med regn och kyla längre norrut, låter inget roligt alls….
Kram från Marsellian-Plage, Frankrike

28 06 2013
Matts Torebring

Oj, är ni redan på rullning igen. Nu känns det som bättre att vara kvar här nere, så länge det bara går. Regnet är inte bara hemma utan även resvägen upp till kalla Norden kantas av regn. Kram från oss.

28 06 2013
Rolle o Carina

Underbara bilder ni delger oss med från södern !!
Vi har det oxå underbart,du vet oss Bobilister…….

Ha det gott o sommarkramar från Fryken……

28 06 2013
Matts Torebring

Ja det är så roligt att skriva, dela med sig av upplevelser till alla andra intresserade samt att fota. Utan kamera, dator och internet vore det inte lika roligt att resa. Kram på er.

29 06 2013
Anki

Visst är det härligt att gå omkring med kameran… i vinter när snön yr känns det gott att ta fram bilderna och minnas 🙂
Vårt väder är blandat, men mest sol… inte så varmt, men ändå helt OK 🙂
Kram

29 06 2013
Matts Torebring

Skulle jag resa utan kamera och tillgång till wifi och dator, skulle det inte vara någon bra resa. Tar man inte med kameran, när man är ute och går, ser man alltid något minnesvärt. Kram

29 06 2013
Lennart

Fina bilder på fantastiskt vackra blommor!

Lev väl o
Kram

29 06 2013
Matts Torebring

Ja jag är verkligen imponerad av Mangoliaträdet, helt fantastiska blommor. Kram.

29 06 2013
seniorerspekulerar

Om man ligger på en camping och njuter av semestern så är ju inte 10 km/tim speciellt begränsande, varför ska man jäkta och skynda. Nej , ta det lugnt! Njut av all växtlighet, härliga bilder på alla blomster. Kram, 3M

29 06 2013
Matts Torebring

Det känns nästan att det tar minst en, kanske två veckor, för att riktigt komma in i slow motion. Då uppskattar jag att bo på en camping som vi gör nu. Att bara flytta runt varje dag, ger inte den avkoppling som vi förstår att vi behöver. Nu går vi och tittar på alla blommor, fotar en del av dem, äter gott och läser böcker. Visst är det skönt. Kram från oss.

29 06 2013
Ninni , Henrik och husbilen Hjulius

Härligt! Ja magnolior är vackra! Ni ser ut och låter som att ni har det rent ut sagt förbaskat bra.

30 06 2013
Matts Torebring

Ja jag tycker detta träd var imponerande med sina fantastiska blommor. Vi har haft det kanonbra helt enkelt. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: