Midsommarafton på Cala Gogo

22 06 2013
Matjesill, grädde och potatis

Matjesill, grädde och potatis.

Göran väckte mig tidigt och frågade om jag ville följa med på cykel till Lidl och handla. Vi trampade in till city några km bort. Jag saknade grädde och jordgubbar och lite annat också som campingbutiken inte har och följde gärna med.

Nu har även Birgitta och jag nästan kommit in i den spanska traditionen. Lunch mitt på dagen och sen middag, fast inte så sent som spanjorerna, som äter middag först efter 21- tiden på kvällen eller ännu senare. Vi åt i alla fall sill och potatis till lunch.

Vi minst är fyra svenska familjer här

Vi är minst fyra svenska familjer här.

Klockan 19 hade vi bestämt att fira midsommarafton tillsammans, vid ett långbord på vår stora tomt. Här har vi satt oss ned med var sin  egen mat ”hemifrån”. Det är första gången vi kan fira midsommarafton vid långbord, på våra Europa tourer tillsammans med svenska vänner. Vilken trevlig midsommarafton det blev tillsammans med våra vänner från Borlänge, Uppsala och Jönköping. Tråkigt nog lite kallt, så det blev långbyxor och tröja på på för en del av oss.

När vi sitter och äter kommer ett kryssningsfatyg

När vi sitter och äter kommer ett kryssningsfartyg

Nu börjar det mörkna en hel del. Ett av många kryssningsfartyg, som seglar förbi oss ute på Medelhavet. Kanske vinkar de åt oss, jag vet inte. En fortsatt Glad Midsommar till alla som läser min blogg.


Åtgärder

Information

8 responses

22 06 2013
Maggan och Ingemar

Långbyxor och tröja är något vi inte har behövt i år på midsommarafton. Här har varit runt +28gr och någon enstaka regnskur 🙂 Kan inte klaga på vädret i år. Ha en fortsatt trevlig helg och semester.

22 06 2013
Matts Torebring

Är det så att ni sommaren med er hem tidigare i år? Skönt att ni har det varmt och gott hemma, det behöver ni ha. En sommarkram från oss.

22 06 2013
seniorerspekulerar

Vi hade också en skön midsommarafton, dock inget långbord, men dock en skål med grannarna. Vi var ganska många bilar här, igår 19 st. Blandat med tyskar och svenskar. har pratar med väldigt många av dem. Några segelbåtar var det också. Så gott om folk var det. Härligt väder och vi Statt ute till 22-tiden, sedan kom kvällsbrisen som blev lite för sval. Men vi har njutit fullt ut. Stannar ytterligare,ett par dagarhär. Barnbarn i närheten pockade och ville att vi skulle komma, men vi stannar hellre här,ett tag till. Ha det fortsatt skönt. Kramar 3 M

22 06 2013
Matts Torebring

Vi har en småkall midsommardag, funderar på att ta mig strumpor när vi sitter ute. Men det är bättre väder i ”Sikte”. http://www.yr.no/sted/Spania/Catalonia/Palamós~6534092/langtidsvarsel.html Vi kommer också att stanna kvar där vi är, kanske en och en halv vecka till. Visst är det skönt att vara still ibland. En sommarkram från oss.

22 06 2013
Deciree

Men vad härligt ni ser ut att ha det tillsammans. Tråkigt att ni fick klä er i går, ni som är i Spanien. Vad har hänt med klimatet? Vi hade också kläder på oss i går kväll. Trist en midsommar. Nu hoppas jag på bättre väder . Och det hoppas jag att ni också får. Utlandsvärmen är såå skön. Njut medan ni kan. Kram fr mej

22 06 2013
Matts Torebring

Gemenskapen är värmande även om kvällen var sval. Ja visst längtar man efter varma dagar och kvällar utan långbyxor och tröjor. Kanske är det så att det fortfarande är den sena våren som speglar av sig. Flera har sagt att Frankrike inte var sig likt i år. Löven hade en ljusare grön färg än vanligt. Sommaren har startat sent helt enkelt. Nästa vecka ser det ut att bli bra. Vi behöver sol och värme nu, att falla tillbaka på innan en ny vinter kommer. Kram från oss.

24 06 2013
Elisabeth

Mysigt med långbord. Det hade vi också på Skutesjön hos Bosse o Monica.
Elisabeth

25 06 2013
Matts Torebring

Visst är det trevligt och det var första gången för oss, på alla våra Europa tourer. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: