Splittrad Valborgshelg

29 04 2012

Vi sov två nätter på Gränna Hamnparkering.

Det har varit så mycket hemma i år,  utan att jag riktigt hunnit med att uppleva alla knoppar ute i naturen. Helt plötsligt bara stod våren utanför dörren och väntade. Förra året var Valborg en riktig långhelg, så blir det inte i år.

Vi bestämde oss för två nätter i Gränna, sedan hem tidigt söndag morgon för att stå för kyrkkaffet i kyrkan, sedan tar vi husbilen till Eksjö, åker hem måndag morgon och jobbar, far tillbaka till Eksjö och eldar Valborgsmässoeld och stannar där till tisdag kväll.

Fika på Haglunds Konditori i Gränna.

Nere på Hamnparkeringen var det ganska svalt, men inte här upp på Brahegatan i centrum. Aldrig Gränna utan att fika på Haglunds Konditori.

Visingsö nästan glöder, sett från solnedgång i Gränna hamn.

Det är lördag kväll och mörkt ute, när jag smyger ut med kameran.

En vitsippsbacke ned mot sjön Hunsnäsen i Eksjö.

Vi tar båda bilarna med oss till Eksjö Camping. Detta för att vara med på Valborgsmässoelden på måndag kväll och att ha husbilen i säkert förvar när vi åker hem måndag morgon för att jobba.

Dansbanan "Koporten" vid sjön Hunsnäsen.

En midsommarafton för tjugotalet år sedan bodde vi på Eksjö Camping en midsommarhelg. Före allsångskvällen på terassen gick vi motionsslingan med vår hund Brownie. Strax innan vi passerat ”Koportens Dansbana” stack vår hund och rullade runt i en alldeles färsk grönaktig komocka. Birgitta och jag var klädda i vita byxor och vit skjorta.

Mitt emellan Koporten och Eksjö Camping gick jag ut i sjön Hunsnäsen i bara kalsingarna och tvättade Brownie ren. Mina vita kläder hängde på grenar i träden. 250 meter åt öster spelades, ”Det var dans bort i vägen” och på väster sida om mig 250 meter bort spelades ”Pärleporten”. Allt i en enda salig blandning.

Linus kom och hälsade på oss på campingen efter jobbet.

Det är jätteroligt att köra husbil pappa, sa Linus, vårt äldsta barnbarn.

Kan inte blir mer perfekt Valborgsmässofirande än så här.

En underbar vårdag, aktiviteter för alla åldrar, grillad korv, glass, kaffe, musik, sång, vårtal, hoppborg för de minsta, äventyrsgolf, en vacker brasa i slänten ned mot badplatsen och en riktigt stor publik. Allt detta på Eksjö Camping.


Åtgärder

Information

One response

30 04 2012
seniorerspekulerar

En omväxlande långhelg, men variation i livet är uppfriskande. Vi har aldrig stått i Gränna men ska pröva på det när vi åker upp till Värmland härnäst. I Eksjö står vi alltid på den lilla ställplatsen öster om Eksjö vid golfbanan som vi tycker mycket om och använt flitigt. På campingen har vi aldrig stått, men du verkar ju ha härliga minnen därifrån. Visst är det roligt att ha sådana minnen att så tillbaka på emellanåt.
3M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: