Tystnaden kan vara underbar …

2 11 2022
Naturbild från Sveriges vackraste by, Klövsjö i Jämtland, sommaren 2021.

Min blogg fyllde 15 år mitten av augusti 2022! Jag har verkligen älskat att skriva, berätta och fota. Nu har jag nått ett bra stycke över 2 milj. visningar. Naturligtvis blir det på lite gott och ont, när jag skriver om t.ex. vackra ställplatser, då är alla upptagna när jag återvänder dit.

Jag summerar allt mitt skrivande under 15 år, senare år med ett inlägg varje dag. Första åren satt jag ofta flera timmar med bloggen varje dag. När jag då summerar: 365 dagar á 1 timma om dagen i 15 år blir det 5 476 timmar. Räknar jag om det i arbetsdagar, så har jag lagt 2 hela års arbete på min blogg. Dessutom har jag lagt ett helt års Jättearbete på min bok. När Birgitta säger till mig att jag lagt för mycket tid på bloggen, då är det så! Jag lyssnar och backar, men det är mitt egna beslut.

Jag var på väg att sluta skriva i somras, men fick en kick framåt och fortsatte. Då kom det tårar, med tanke på alla vänner genom bloggen. Nu känner jag mig trött och att jag har gjort mitt för en tid. Jag kanske kommer att skriva någon gång i bland, men kanske inte följa andra bloggar. Det händer så mycket i världen och jag vill hinna läsa olika ledarskribenter i olika tidningar. Nu får ni läsa min bok i stället, så köp den så länge den finns kvar. http://www.torebrings.se/bok

Jag har haft en otrolig glädje, fått nya vänner, fått goda råd, fått många rekommendationer genom min blogg och jag kommer verkligen att sakna den innersta kretsen av vänner. Inlägg med hat, avundsjuka och jantelagen har ni aldrig fått läsa, dessa har jag tagit bort. (ofta mitt i natten innan ni vaknat) Under senare år har jag tagit bort även egna inlägg, som jag inte ens publicerat p.g.a. att det fanns inget positivt i dem och då är det bättre att vara tyst. Nu kommer jag att vara tyst tills vidare …

Ett Stort Tack till alla vänner som följt oss under så många år.


Åtgärder

Information

24 responses

2 11 2022
Rolle o Carina

Visst har ni upplevt många vackra ställen genom Bobilen!
Och ni gör rätt som låter bloggen vila ett tag tills ni känner
för att skriva igen och lusten kommer smygande åter.
Nu måste ni ta hand om varandra i stället som vi gör nu efter
det man gått igenom på senare tid och återfinna kroppens
bästa genom min träning i lätt mak i skog och terräng ni vet!
Känner redan en förbättring genom att få vara några stunder
var dag i skogen och bygga upp orken igen som försvunnit.
Det får ta den tid det tar,bara mitt mål att få bli återställd med
min stora dröm att få grensla min hoj till våren 🏍😀👏👏
Har oxå låtit bloggen vila för man har ju inte så mycket att direkt
skriva om heller nu när Bobilen vilar under vintern tyvärr.

Ha det gott o ta hand om varandra Matts/Kram fr oss bägge

2 11 2022
Matts Torebring

Tack vare bloggen har ni blivit en av våra nära vänner och du Roland, är minst sagt beundransvärd som orkat att kommentera varje dag efter dag, år efter, helt otroligt fantastiskt.
Vi känner samma sak som ni upplever, vi måste ta hand om nuet och varandra.
Jag blir glad när jag läst att du tar dig ut i skogen, där kommer du att hitta krafterna och kunna komma tillbaka.
Nu är du på Bättringsvägen!
Stora kvällskramen

2 11 2022
Husisblogg

Jag och mina ägare har full förståelse för ditt beslut även om vi alla tre tycker det är synd för det har alltid varit så givande att läsa dina rader.
Låter hemskt med dessa elaka rader som ibland varit tvungna att tas bort. För.står inte vad denna elakhet / avundsjuka tjänar till.
Det är imponerande att du hållit igång i så många år och verkligen dag ut och dag in skrivit intressanta saker och händelser.
Tack Matts och Birgitta för allt ni lagt ut och de trevliga träffarna mina ägare haft tillsammans med er. Ägarna hoppas att vägarna möts även vid något tillfälle under 2023.
Ta hand om er bägge två och allt det bästa till er!
Allt gôtt

2 11 2022
Matts Torebring

Tack vänner och inte minst du Husis. Ni har verkligen varit beundransvärda genom att kommentera varje dag på varje inlägg. Helt otroligt! Ni bor ju så nära oss och hoppas att ni stannar till en vacker dag.
Nu har luften gått ur mig och inspirationen är borta.
Stora kramar & Tack till er alla tre.

2 11 2022
Monica

Tack Matts och jag kommer att sakna dig men tycker att du gör rätt som handlar utifrån hur du känner och upplever med tid och ork. Och så viktigt att ta hand om varandra, det är så mycket tankar nu som ständigt finns och att ta vara på tiden så mycket man kan.
Det är inte helt lätt att skriva idag med tanke på hur världen ser ut. En viss försiktighet behövs och då kan man uppleva att det viktigaste blir inte sagt eller skrivet.
Ta hand om er väl du och Birgitta och ha det riktigt bra. Maken hälsar också till er.

2 11 2022
Matts Torebring

Stort Tack själv Monica, du har varit en stor inspirationskälla för mig i skrivandet och tack för alla dina alltid positiva inlägg. En vacker dag när vi parkerat bussen i Stockholm då visslar jag på dig/er.
Stora kramar till er båda

2 11 2022
Monica

Ja det bestämmer vi🙂, det kommer att bli väldigt trevligt. Får se om vi också kommer åt ert håll. Vi har verkligen inte åkt några längre resor i år. Men kan bli nästa år. Kramar till er båda och ha det så fint.

2 11 2022
Matts Torebring

Vad spännande, det ser vi fram emot.
Kramar Matts & Birgitta

3 11 2022
bmlarsreseblogg

Det är väl ett helt riktigt beslut om inte lusten att skriva finns kvar, skulle den komma tillbaka med vårsolen är det bara att ta upp bloggen igen. Vi har aldrig känt att vi måste skriva, ibland har det bara blivit några få inlägg på en månad då inget speciellt hänt medan det kan ha blivit dagliga inlägg under en resa.
Tills vidare önskar vi er en fin höst och kommande vinter!

3 11 2022
Matts Torebring

Tack för alla era kommentarer. Jag är en tävlingsmänniska och har aldrig kunnat göra någonting utan känslan av att tävla. Jag satte upp egna mål för bloggen och nu är jag i mål känns det som. Nu händer det så mycket i världen att jag vill få lugn och ro att hinna följa med till en liten del.
Allt gott till er i fortsättningen.

3 11 2022
Anki

Tack för många trevliga lässtunder!
Önskar dig och Birgitta en fin fortsättning på hösten!

3 11 2022
Matts Torebring

Tack Anki för alla vackra bilder som du lagt ut under åren.
Vi önskar dig allt gott i fortsättningen.

3 11 2022
Nils-Åke Hansson

Du har varit flitig att skriva på din blogg och en som har kommenterat rikligt på min blogg, det har varit trevligt att få dessa.
Själv är det lite sparsamt med skruvandet på min bloggen.
Jag har i alla fal läst din bok och kommer med all säkerhet läsa den en gång till. Ha nu en riktigt bra fortsättning framåt. Nils-Åke

3 11 2022
Matts Torebring

Tack själv Nils-Åke, det har varit roligt att följa dig och roligt att du läst boken. Jag har lagt ned ett gigantiskt arbete på min blogg och på min bok, men ytterst få ”hinner eller vill” läsa. När man blir hånad gång på gång, ”kan de kvetta” och jag ger upp skrivandet. Vi syns säkert någon gång.
Allt gott till er.

4 11 2022
Solan

Kan tänka mig att det tar tid och kraft att blogga varje dag. Du har ju fullt upp med annat också.
Så ta dig tid att njuta av allt du åstadkommit och vem vet, plötsligt kan skrivlusten återvända.
Ha det så bra i det vackra huset!

4 11 2022
Matts Torebring

Tack Solan, ditt inlägg värmer. Jag känner det som du skriver, jag vill ge tid till att njuta av vårt fina hem och varandra.
Kram & tack & allt gott!

5 11 2022
Vår husbilsblogg

Hej Matts, som du säkert förstår så håller även jag på att glida bort från bloggvärlden inom husbilssektorn.
Det har varit roligt att följa dig och Birgitta på era resor allt på husbilsbloggen. Jag har verkligen uppskattat vår kontakt som jag hoppas får leva kvar.
För närvarande är mitt fokus flytten till en ny bostad dit jag flyttar den 28 mars nästa år. Önskar er ett fortsatt bra liv med många positiva ljusglimtar.
Varma hälsningar
Lars

6 11 2022
Matts Torebring

Hej & Tack Lars. Jag har delat ert lidande under åren. Jag har bett till Gud för er när ni haft det som värst.
Jag hoppas att tiden läker en del av såren, samt att du/ni får en positiv upplevelse av ert nya hem.
Varma hälsningar

18 11 2022
JoY

Har själv varit borta från bloggen ett tag då vi har varit hos släkt och vänner i Schweiz. Upptäckte då vi kom hem att det inte fanns några inlägg eller kommentarer från dig. Tyckte det var lite konstigt, och nu har jag fått svaret. Visst är det väl så att det ska vara roligt och finns inte glädjen, får man göra ett uppehåll på obestämd tid. Det är ju ens egna blogg och man kan bestämma själv, det ska inte vara ett tvång.
Önskar er båda två, en fin fortsättning i livet, vad än ni tar er för.
Kram JoY

18 11 2022
Matts Torebring

Det har varit jätteroligt att finnas på bloggen och alla vänner som jag mött under åren. Tack för alla dina inlägg och kommentarer. Just nu är jag inne i en fas där jag sammanfattat och ser tillbaka på mina 4 sista år. Nu förstår jag inte att jag klarat av allt jag gjort.

Förstår du inte att du måste tänka på dig själv nu? sa en beteendevetare till mig. Jag har tagit detta till mig på fullt allvar och måste välja och prioritera. Alla illasinnade mejl, all avundsjuka har gjort mig ledsen och då har jag frågat mig själv, varför skriver jag?

I stället för att läsa, engagera hjärnan och ta intryck av tråkiga mejl, stängde jag av tv´n och tog jag 2 julmagasin en kväll, lade mig på soffan och läste igenom allt. På natten sov jag det bästa i år.
Stora Kramar och Tack från Matts

19 11 2022
Monica

Så klokt Matts och ta hand om er väl och önskar er en fin tid nu i hela november och sen i vackra julmånaden och en riktigt fin juletid då💖.

19 11 2022
Matts Torebring

Tack Monica. Jag saknar verkligen redan en handfull nära vänner, alla positiva kommentarer och inte minst dina alltid omtänksamma inlägg. Nu måste jag sakta in och låta läkandet ta sin tid. Jag tror att jag är frisk trots allt, men jag måste vila.
Den bästa ”Novent” & Advent till er!

23 11 2022
Bonden Paavo

Steyr traktorer finns.

23 11 2022
Bonden Paavo

STEYR traktorernas Rolls Royce med finska SISU-motorer.

https://lantbruksnytt.se/avancerad-traktor-med-perfekt-forarkomfort/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: