Stora beslut en höstmorgon

5 09 2022
Solen på väg upp utanför vårt Master bedroom.

Vi hade det riktigt skönt i helgen och kopplade av till max. Idag när jag drog upp rullgardinen, såg det inte lika somrigt ut som i helgen, utan maximalt höstligt ut. Sedan månader tillbaka har jag planerat, att när julen är klar med min egen medverkan, då ska jag bromsa in lite. Det var bara +4 grader ute och jag tog det riktigt lugnt och var inte på jobbet förrän vid halv 8 tiden.

I dagarna är det 46 år sedan allting började, med en Simca 1508 fullastad med kokosbollar, som jag sålde slut på några timmar. Det finns inte många företagare kvar, som skulle känna igen mig från den dagen, men vi har kunder som handlat regelbundet av oss, i stort sett varje månad sedan dess. Helt Fantastiskt!

Sedan jag var allvarligt sjuk för 2 år sedan, har andra ur vår personal gått in och axlat mycket av mina tyngsta arbetsuppgifter. Sedan har det rullat på och jag har haft mindre och mindre att göra. Under sommaren har jag bestämt mig för att gå ned till lite drygt halvtid på riktigt. Idag gick jag hem redan kl. 14. Det var en känsla av både vemod och lättnad. Vi har en kunnig ledningsgrupp så företaget kommer att vila i mycket goda händer.


Åtgärder

Information

8 responses

5 09 2022
bmlarsreseblogg

Förstår att det måste vara svårt att lämna ett livsverk men jag tror det kan vara klokt att trappa ner en del och njuta av allt annat som livet erbjuder. Vi tycker vi känner alldeles för många som jobbat och sparat andra upplevelser och plötsligt händer något som gör att de aldrig kunde uppfylla drömmarna de skulle göra sedan….
Vi vet ju aldrig om vi får uppleva sedan!

6 09 2022
Matts Torebring

Birgitta & jag kommer nog aldrig att jag lämna företaget helt, så länge det finns kvar inom familjen. Många har lämnat sina familjeföretag och för några har det snabbt slutat i tragedi. Vi tog vara på 18 somrar ute i Europa när vi var lite yngre, det är vi glada över idag. Mina år i en långtradare med resor i hela Norden och Tyskland är också bland det bästa jag gjort då.
Allt gott på er resa

5 09 2022
Rolle o Carina

Visst är det även höstbetonat även här uppe nu med!
Men så länge dagarna är fina och soliga så är det bra.
Skönt att ni trappat ner lite i arbetstid,finns ju annat
oxå som ger livet mening som måste hinnas med👍

Ha det gott/HöstKramar

6 09 2022
Matts Torebring

Ni har nog mycket mera höst än vad vi har. Det är inte svårt att få hem lite tidigare innan det mörknar och känna sig lite friare. Blir elen för dyr kan jag vara hemma och elda lite mera.
Höstkram

5 09 2022
Monica

Det låter som ett mycket klokt beslut. Och arbetar gör du och ni ändå med det roliga och har trevliga kontakter men lite mer återhämtning är bra och lite mer frihet att planera in annat spontant också.
Soliga höstkvällar som är då och då är skönt att bara vara i.
Ha en fortsatt fin vecka.

6 09 2022
Matts Torebring

Det var ett grubblande för mig, innan jag insåg att det var ett måste att fatta ett beslut. Jag har inte obegränsad styrka kvar längre. Nu när beslutet är officiellt taget, känns det riktigt bra. Nu får jag vara lite mera av Senior konsult.
Allt gott till er

6 09 2022
Husisblogg

Nu går det snabbt till löven faller och det blir sådär gråtrist ute. Men då står jag inomhus när den värsta kylan är så den får ni ha för er själva.
Ett svårt beslut att fatta men kanske är det ändå skönt när beslutet är fattat. Det är som du säger Matts, det finns många andra duktiga på företaget som i sann Torebringsanda driver företaget vidare.
Allt gôtt

6 09 2022
Matts Torebring

Några få löv har redan fallit, cykelturen till jobbet var extremt kall idag och dimman ligger som ett hölje över marken.
Nu har jag trappat ned successivt under flera år, så vemodet kom inte, utan det var skönt att gå hem och ta lite middagsvila på sängen. Själv hänger jag inte med i all teknisk utveckling heller.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: