Full aktivitet i Borgholm

20 08 2021

Oj, vad länge sedan vi var i Borgholm, än mindre att vi var här ett helt dygn som idag. Det är sällan som vi stadsvandrar men idag gjorde vi det. Stan var minsann inte stängd för denna sommaren, tvärtom. Vi åt italiensk glass och åt mycket god mat.

Oftast är de allra flesta kyrkor fantastiska byggnadsverk, inte minst denna vackra och pampiga kyrka i Borgholm. Ganska annorlunda kyrka med att den vänstra delen av kyrkan ser ut att vara en administrativ del av kyrkan.

Borgholms ställplats som vi står på, är fylld till sista platsen när jag skriver. HERDEN har återigen fört oss till gröna ängar vid stilla vatten

När vi gick upp till stan och gick förbi Restaurang Robinsin Crusoe läste vi på trottoarprataren att det serverades buffé fram till kl. 15. Restaurangen är verkligen mysig, men skulle vi våga att äta buffé i coronatid?

Detta var bland det bästa jag sett, suveränt smidiga lock att bara fälla upp och ned över alla maträtter. Så mycket mat så det gick inte smaka på allt, flera kött- & fiskrätter, stor salladsbuffé, sju sorters kakor och smulpaj med vaniljsås och kaffe till avslutning.

Bättre fönsterbord får man leta efter. Restaurangen har jättemånga sittplatser och var långt ifrån fullsatt. Alla pensionärer i stan hade säkert lockats dit av priset. Ord. pris 160 kr, pensionärer 150 kr. Jag tänkte nästan att fråga hur det kan gå ihop sig, med så mycket mat till detta låga pris?


Åtgärder

Information

8 responses

20 08 2021
Elisabeth

Borgholm är en trevlig ort, med flera bra matställen!

20 08 2021
Matts Torebring

Jag kan bara hålla med. Under alla år på Löttorps Camping, blev det oftast en av de regniga dagarnas aktivitet att åka till Borgholm. Det blev nästan lite uttjatat till slut därav frånvaron på senare år.

20 08 2021
Husbilen Coralen

Ser ut att vara fint där nu oxå,senast vi var där var år
2012 med förra Bobilen och njöt på ön!
Vi längtar dit igen nu när det lugnat ner sig!

NorgeKramar

21 08 2021
Matts Torebring

Vad kul att ni är i Norge igen, ni har ju ganska nära dit. Nu får ni snart resa söder ut också.
Solkram

20 08 2021
Husisblogg

Borgholms stadskärna är trevlig, men helt olik sig när ägarna någon gång varit där mitt i vintern.
Idag blev ju dessutom ert blogginlägg lite upprepning då ägarna tackar för dagens trevliga möte.
Allt gôtt

21 08 2021
Matts Torebring

Men vad roligt att dina ägare cyklade förbi och stannade till så vi fick träffas. Jätteroligt men bara Du själv saknades. Så sant dagen inläggs var inte mycket läsvärt för er, det visste ni innan. Vem vet vi kanske syns mera under helgen, Dina ägare är så hemlighetsfulla.
Det bästa

21 08 2021
Monica

Så trevligt att promenera runt, se lite stadsliv och att ni hittade den fina restaurangen som verkligen hade det fint och tänkt igenom allt själva. Finns så många kloka som ligger steget före och är kompetenta, sen har vi en del myndigheter som ligger steget efter …
Så skönt att resa ut lite och se hur det fungerar, ha det fortsatt fint.

21 08 2021
Matts Torebring

Det var Birgittas förslag att stanna Borgholm. Jag kan bara hålla med, visst var det trevligt. Vi har allt vi behöver, men vi kan inget handla, vi kan köpa glass, sitta på en soffa i solskenet, vi kan fika och äta god mat.
Allt gott till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: