Barn leker dödslek i lilla Aneby

29 10 2020
Bromsspår. Lånad bild

https://sverigesradio.se/artikel/7583096

Iförda masker för ansiktet, ligger barn i 8- 9 års åldern, bakom vägbulor på samhällets genomfartsgator. De tävlar om vem som kan ligga kvar längst utan att bli överkörda.

Klarar de detta provet är nästa prov att ligga under en buss tills den rullar iväg.

Klarar de även detta, är det att ligga kvar längst på järnvägsspåret innan tåget kommer.

Jag rös när jag hörde mina medarbetare, tala om dessa pågående tävlingar ute på byn, som pågår i vårt lilla samhälle. Var finns familjen? Finns den inte alls? Hur har allt kunnat gå så snett? Har vissa politiker fått det samhälle som de eftersträvat i mer än 120 år? Samhället skall ta hand om barnen, inte familjen, var det så här ni önskade att det skulle bli? Kristendomen skall utrotas sa socialminister i riksdagen, för inte så länge sedan, då blir det så här. Alla fasta normer är borta.


Åtgärder

Information

8 responses

29 10 2020
Monica

Nej så hemskt! Vi får rysningar, precis ätit middag och läser ett par bloggar och kom till detta. Vet det förekommit runt Stockholms stad också, polis larmade om det, folk gav sig ut och pratade med barnen, föräldrar togs med, skolan hade möten och man tog i. Barnen så små så de fattade inte, tryck från äldre som gömde sig. Vet inte vart vi är på väg, gäller allt snart. Inga politiker närvarande fast Mr Löv uttalat sig om små spöken nu att de måste tvätta händerna, man tar sig för pannan. Så mycket ansvar på lärare som inte har med undervisning att göra utan socialt, medicinskt, polisjobb, koll på lokaler, elever som gått ut från nån kollega och alla anpassningar efter den ojämna kunskapsnivån, all extrem dokumention m m m m. Och alla nödvändiga kringfunktioner som annan personal hade är indragna. Vårt hopp säger polisen om kompetenta lärare och jag tror att en bra polis på varje skola som finns där och ger trygghet, kan prata med barnen om sånt de inte talar om med andra vuxna skulle vara så klokt och bra.

29 10 2020
Matts Torebring

Det finns nog inget, som vi som familj, värnat så mycket om, som just familjen. När våra barn var i tonåren, samlades alla kompisarna till dem hemma hos oss. Huset blev för litet och vi köpte ett större hus. Vi semestrade tillsammans, i men än tjugo år, både sommar och vinter. Vi har drivit företag tillsammans i mer än trettio år. Vår familj, sa Ebba Busch Thor i en riksdagsdebatt, är mycket bättre på att fostra våra barn, än Stefan Löfven. Så är det också! Utan en riktig kärnfamilj, ser vi svaret idag.

29 10 2020
Husisblogg

Var är föräldrarna som kan förklara det vansinniga i detta?

Min manlige ägare har en berättelse från en polis i landet. För ett tag sedan greps 7 ungdomar, samtliga under 15 år för att ha ”busat” i ett område. Ungdomarna fick snällt åka polisbil till stationen och där skulle sedan polisen kontakta de anhöriga. En anhörig hade tid att hämta sitt barn, de andra sex anhöriga hade inte riktigt tid just nu…

Hade mina ägare åkt till polisstationen då de var små så hade det inte tagit många minuter förrän deras anhöriga hade hämtat hem de. Sedan hade det troligen blivit väldigt allvarliga samtal vid köksbordet.

29 10 2020
Matts Torebring

När jag började sälja i slutet på 70- talet, träffade jag en fritidsledare på ett fritidshem utanför Jönköping. Han berättade att barnen kunde komma med 500 hundra kronors sedlar en helgkväll. ”De har fest hemma, så vi fick inte vara hemma,” sa ett barn. Vårt samhälle mår inte bra längre!

29 10 2020
Rolle o Carina

Ja vart tusan är vi på väg,tänk om man hållit på så i ungdomen???
Nej då var det annat,längdskidor och cykling med kompisar m.m.
Nu har samhället spårat ur totalt i mycket tyvärr.

Ha det gott/KvällsKram

31 10 2020
Matts Torebring

Var det så här ”Stefan & Comp”. ville ha det? Om de ändå inte samtycker till utvecklingen idag, borde de tänkt efter före, innan de lade grunden för dagens samhälle. 🍁Kram

1 11 2020
FREEDOMtravel

Men fy så hemskt! Hoppas att man kan bryta detta innan något riktigt hemskt inträffar.

1 11 2020
Matts Torebring

Var finns föräldrarna? Det är den största frågan”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: