Vi stortrivs hemma en helg

23 08 2020

Efter en tuff arbetsdag på jobbet under lördagen, sov vi gott hela natten. Fram på förmiddagen, efter en god frukost ute i greenroom, satte jag mig på ryggen igen, nu med en tidning, men somnade igen och sov i nära två timmar till. Helt Fantastiskt!

Vad vill du göra idag? sa jag till Birgitta. Hon visste inget och jag visste inget, så det blev läsning. Helt plötsligt kom jag på, att jag helt och hållet glömt bort familjens gravvårdar, under senaste veckornas hetta.

Jag förväntade mig att allt var nedbränt och borta, men inte. Jag planterade på Birgittas familjegrav, samtidigt med mina föräldrar och hemma intill entrén. Hemma hos oss har blommorna fått all omsorg, lagom, sol, vatten och värme och där har de trivts. På gravvårdarna har vi självbevattning av blomlådorna.

Jag glömmer aldrig min mammas omsorg om gravvårdarna. Ofta hörde jag henne säga. ”Tänk om söskena (syskonen) kunde se till gravarna någon gång, men aldrig”. Nästan alla mammas sju syskon bodde i .Askeryd där gravvården fanns. I vår familj har jag axlat ansvaret vidare.

Nu bor vi på landet, med naturen som närmaste granne. Vart vi än åker, har vi det minst lika bra hemma. Fast det ena förtar inte det andra. Just nu längtar jag ut på en resa till Väderstad, Markuskräftan, Konditoriet, ”Västa Krogen” och den betalfria ställplatsen.


Åtgärder

Information

4 responses

23 08 2020
Husisblogg

Har man närheten till gravarna är det skönt att kunna vårda de så allt är snyggt och prydligt där. Undra om inte den nya generationen som flyttar mera från hemstaden väljer ”lunden” istället.
Ja även om HERDEN står makalöst bra, så vill han allt ut emellanåt. Särskilt nu för att testa så batterierna fungerar som de ska.
Allt gott!

23 08 2020
Matts Torebring

Själv är jag konservativ och älskar gravplatsen. Där finns minnet av mina föräldrar, där möter jag dem i den goda tankens tacksamhet. HERDEN skulle fått rulla denna helgen, men förberedelserna för julen måste gå före. Vi måste ut och testa om de nya batterierna fungerar, tyvärr tvivlar jag, men vi får se… Det bästa!

23 08 2020
Husbilen Coralen

Ja inte svårt att trivas gott där ni huserar nuförtiden vid sjön!
Men nog lockar väl ”Herden” lite grann allt i sommaren 🙂
Visst lär ju gravvårdar oxå skötas,de skall ju ha det vackert.

Ha det gott/SommarKramar

23 08 2020
Matts Torebring

Det är så skönt att kunna se livet så. Vi bodde fantastiskt bra innan också, men omständigheterna påverkade oss negativt hela tiden. Då var det skönt att fara bort från alltsammans. Nästa helg hoppas jag på att få rulla ut HERDEN igen.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: