Gammalt & Nytt

27 03 2020
Teknikrum och förråd

Jag har bara haft lite, lite hjälp av snickare denna veckan. Däremot har Lasse Målare, spacklat och målat klart förrådet, där värmepump och elcentralen finns. Det grova röret är en kulvert, för värme och kyla in till ladan. Nu är det en liten tillfällig elpanna på 6 kw som håller varmt och gott. Nu väntar jag på Agge & Oskars Rör för installation. Förråd & teknikrum är cirka 3×3 m framför lillbilen.

Det gamla pannrummet på jobbet

Detta är före detta pannrummet på jobbet. Detta har vi vid sidan av husbilen, på andra sidan väggen. Där finns vatten, avlopp och el för tvättmaskinen, under tiden vi hyr in oss på jobbet. Tvätten har torkat bra härinne i vinter, tack vara avfuktaren till höger. Under alla våra 52 år tillsammans, har vi haft tvättstugan en trappa ned. Nu blir det en dörr in från köket. Nu tror jag att jag måste lära mig att köra tvättmaskinen. Det har jag aldrig gjort.

Ps. Förlåt att jag skriver om små triviala saker ibland. Jag har upptäckt, att det är busroligt att ha dokumenterat allt, som hänt varje dag. Från skogen på tomten, skogsavverkningen, skotning av allt virke, fram till idag.

Njut av vårsolen vänner och ha en trevlig helg!


Åtgärder

Information

7 responses

27 03 2020
Rolle o Carina

Ja du Matts,visst blir det fint med ett nytt fint maskinrum i garaget!
Och sen lär du ju börja köra tvättmaskinen,det fick jag göra när
jag flytta hemifrån som 18-åring i min egna lya,trevligt värre!
Sen har det ju blivit några maskiner genom alla åren vettu 🙂

Ha det gott/Trevlig Helg

27 03 2020
Matts Torebring

För några år sedan började jag betala räkningar, kanske är det dags för att lära tvättmaskinen nu? Birgitta har skött allt genom åren.
Helgkram

28 03 2020
Rolle o Carina

Ja här hemma sköter jag om dom flesta räkningarna också!
Carina är mycket bättre på annat 🙂

27 03 2020
Nils-Åke Hansson

Matts en gång har jag laddat och startat tvättmaskinen och det var föra veckan Ha Ha

28 03 2020
Matts Torebring

Nu är du rolig Nils-Åke. Både du & jag har valt en Birgitta. Det är nog svaret.

28 03 2020
Husisblogg

Haha, Matts ja nu börjar det verkligen bli dags att sätta igång tvättmaskinen och hänga tvätt.
Så praktiskt och smart med enplanshus.
Trevlig helg!

28 03 2020
Matts Torebring

Jaha, där ser man, jag har gjort det rationellt för Birgitta, då ska jag själv hoppa in. Jag tar dig på orden och ser om jag kan. Alla fylla diskmaskinen till brädden, det är jag mästare på. Tvättmaskinen kanske inte får vara lika proppfull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: