Granngården

23 03 2020
Ekotopia Aneby

Det har skrivits spalt km genom åren om Ekotopia. Från början tänkt som en miljöutbildning. Men man lyckades inte dra studenterna hit. Jag skrev själv om det för sju år sedan. Jag tänker inte ta upp den tråden igen. Idag är Ekotopia i de bästa händer.

För oss skattebetalare har det dock varit en dryg nota. Riktigt tråkigt att det inte kunde fortsätta som restaurang, som det var en tid. Vi på Torebrings har hyrt den stora konferens- & restaurangdelen i förgrunden. Vår dotter hade sin bröllopsfest här inne. Mycket trevlig plats för en fest. Idag drivs ett behandlingshem i lokalerna.

Ekotopia ligger på Gröna Vägen, en avtagsväg från Framtidsvägen. Detta är knappa kilometern söder om samhället. Ute på landet helt enkelt. När vi fick möjligheten att bygga vårt fina hus på Framtidsvägen, hade jag en önskan.

Vi bygger knappa 200 meter från Ekotopia och de många röda husen. Jag strävade efter att vårt hus, skulle smälta in i miljön på landet, men även i miljön nära Ekotopia. Därför är vårt hus rödmålat som de flesta husen på granngården. Det gula huset till höger, har flyttats hit från Vetlanda.


Åtgärder

Information

4 responses

23 03 2020
Husisblogg

Bra tanke från början, men ingen dålig tanke nu heller med behandlingshem.

23 03 2020
Matts Torebring

Det bästa är att Ekotopia idag, är i de bästa händer, en stark ägare, som värnar om anläggningen.

23 03 2020
Rolle o Carina

Vi brukar handla på Granngården här hemma ibland! 🙂

Blåsig Kram

23 03 2020
Matts Torebring

När jag var i tio-tolv årsåldern och tog pappas traktor och körde iväg, då hette det Centralföreningen. Idag heter det Granngården som sagt.
Bonnakram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: