Nu kan vi andas ut

21 03 2020
Garaget till husbussen till vänster och lillbilen till höger

När Birgitta & jag kom till bygget idag lördag, såg det ut som kriget här inne. Efter två dagar med ihärdigt uppspikande av gips, är båda garagen klara. Spill av gipsskivor till max, utmed väggar och på golv.

Till veckan monteras garageportarna. Vilken fest att kunna stänga till och låsa. Min gode vän Christer, Jönköpings Portservice, ringde mig redan i januari månad och sa, ”Nu har jag portarna hemma, när kan jag komma och montera”? Jag beställde dem i mitten av november. Christer missförstod leveranstiden. Nu har jag till och med ström framdraget till portarna. Den stora porten är 16 A, den lilla 10 A. Spännande om dagmåtten stämmer!

Portarna kommer från stora portfabriken Teckentrup i Tyskland. De andra stora porttillverkarna som jag var i kontakt med, tillverkar inte min stora port och den lilla porten i samma fabrik och då blir de inte i samma utförande.

Full igen men sista containern med brännbart.

Skönt att ha sorterat alla sopor själv. Alla är inte lika noga som jag själv med sorteringen. På ett bygge i Jönköping, hamnade en branddörr på 8000 kg i den stora avfallskvarnen på Torsvik Kraftvärmeverk. Detta skapade tre dagars stillestånd. Hos oss ligger alla små plåtbitar och restavfall för sig.

Varje kväll, när jag har varit klar med byggstädningen, har jag konsumerat en stor öl 🍺. Detta för att skölja ned allt byggdamm. Nu kan vi andas ut! Hela den stora byggstäden är över. Inne i ladan är alla väggar spacklade en gång. Birgitta ägnade två timmar idag till att dammsuga alla rum. Nu väntar vi in mannarna som skall lägga stengolvet i hela huset. Sedan väntar montering av köket och montering av vår murspis. När de är klara väntar besiktning….


Åtgärder

Information

7 responses

21 03 2020
Monica

Oj vad mycket ni gjort! Och företagen jobbar väl så bitarna yr, går väl fortare då för dem och tur då de har er. Och så skönt nu, det mesta tunga är gjort och allt snart på plats. Tänk om ni börjat nu först i detta kaosland. Det måste vara en mening med det bakom där. Eller ovan där. Ha det fortsatt bra.

21 03 2020
Matts Torebring

Visst känns det underbart, att vi kommit så här långt. Det känns nästan overkligt. En god hälsa, familj, ”arbetande passionär”, en fin husbuss och så dessutom få bygga ett nytt drömhus, på rena drömtomten. Jag har inte stått ensam i detta bygget! Det finns en ovan där. Ha det riktigt gott!

21 03 2020
Husisblogg

Det är tur att jag hänger med på er blogg och skvallrar lite till ägarna, för annars hade alla vi blivit förvånade. Det går verkligen i en rasande takt och det känns som igår ni parkerade HERDEN vid firmatomten.

21 03 2020
Matts Torebring

Jag är glad över dig Husis, det ska du veta. Att du bara orkar och hinner att hänga med oss. Roligt att du berättar vidare. Till och med jag, är positivt överraskad över takten nu i slutskedet på bygget.

22 03 2020
Rolle o Carina

Blir nog en dröm för fordonen att få parkera där i garaget!
Och drömmen har även slagit in för ägarna med🤪🤪

Solig VårKram

22 03 2020
Matts Torebring

Ja det blir ett drömboende för oss alla fyra, lillbilen, husbussen, Birgitta & mig. Det kommer nog att bli lite svårt i början, att ta in alla intryck, samma sak som när vi vaknade i vår nya husbuss första gången. Var är vi?
Sol kramar

26 03 2020
Åke

Så fint det blir, nu blir fordonen bra omhändertagen. Så fint du sorterar, jo jag jobbade till alldeles nyligt på ett värmeverk där det kom in både det ena och det andra. Det tar både tid att elda ned och elda upp pannan också. Jag fick vara med tre gånger att rensa totalt fel slängda saker fördelat på 6 år. Allt brinner inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: