Lördag i Tomteverksta´n.

14 12 2019
Sex hundra kg blandat lösviktsgodis

En kund önskade få levererat över 600 kg vanligt smågodis, till över två hundra mottagare. Idag var det dags att packa den. Jag visste att gänget som packar i Tomteverksta´n, inte skulle ha en chans, att hinna göra den klar, för att hämtas måndag morgon. Jag erbjöd mig att ta hand om ordern. Över två hundra mottagare skulle få 2,7 kg godis.

Ett paket var till över två hundra mottagare

Linus, 10, var på plats före kl sju och vi körde igång. Jag såg direkt att detta kommer att ta tid. Linus jobbade på som en vuxen, men fram på eftermiddagen blev han trött. I stället kom Birgitta, som lämnade sitt tuffa jobb vid skrivbordet, dessutom matbordet till arton man som jobbade idag, för att komma och hjälpa mig. Jag är helt enkelt inte van vid, att stå på ett cementgolv i över tio timmar. När klockan var fem var vi färdiga. Då var jag totalt stel i hela kroppen. Efter en en tallrik mat, en varm dusch och två timmar sömn hos Herden, kände jag mig lika pigg igen. I morgon får vi fortsätta att adressera ordern.

Massor av order klara att lasta ut

En person i arbetsledande ställning i Tomte verksta´n, blev allvarligt sjuk och måste hastigt lämna oss i början av veckan. Då ställde alla upp som kunde göra det. Berörd personal jobbar kvällar, tidiga morgnar, långa dagar, lördag och söndagar, de flesta utan att jag ens frågar, alla bara kommer och känner ansvaret. Någon kom till jobbet kl fyra, någon kommer alltid kl fem på morgonen, andra kommer lördag eller söndag, utan att vi ens har sagt något. Vilket fint Team Torebrings som vi har. Det är vi stolta över.

Tack till er alla medarbetare, vilket Team vi är & Tack för att ni ställer upp! Vi önskar er alla en fridfull julhelg & Gott Nytt År!


Åtgärder

Information

6 responses

14 12 2019
Rolle o Carina

Gud vilken logistik ni har och allt måste klaffa för alla kunder!
Trevligt med såna medarbetare om allt skall funka i julrushen.

Ha det gott/JulKram

15 12 2019
Matts Torebring

Ja du slår huvudet på spiken, logistiken är enormt krävande.
Tomtekramar

15 12 2019
Husisblogg

Det är nog som talesättet säger, ”som man behandlar andra blir man behandlad själv..”. Kan tänka mig att alla som kan ställer upp mangrant i team Torebrings.

15 12 2019
Matts Torebring

Ja visst ligger det mycket i det talesättet.

15 12 2019
Vår husbilsblogg

Oj så mycket godis, är det möjligen så att julen har fått inspiration från påsken där påskgodis är mer etablerat. Tror att det är typiskt för smålänningar att ställa upp och hjälpa till när det behövs flera händer.

15 12 2019
Matts Torebring

Du är väldigt träffsäker Lars, kunden sa just det, vi vill ha samma godis som i påskäggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: