Redan första flyttlasset

12 12 2019
Uppsala Ekeby skottkärra 1972

Sent i afton blev det dags att köra det första flyttlasset, min kära skottkärra, blev vår första flytt för gott. Den kommer aldrig tillbaka mer. Jag köpte den när vi byggde vårt första hus 1972. Jag skulle nog kunna författa en mindre bok om denna och alla de verk som vi utfört tillsammans. Jag har kört hundratals ton med ballast, sten, mexitegel och matjord på förra och förrförra boendet i den. Jag rullade i stenar så stora, att det inte gick att rulla den, men den höll ändå. Jag har bara bytt gummihjul på den några gånger. Den verkar outslitlig. Dessutom har den under några år stått ute vintertid.

En man från fabriken, där den är tillverkad, ringde sent en kväll för ganska många år sedan och beställde julgåvor. ”Lever du”, frågade jag, ”Du tillverkar en totalt outslitlig produkt, du får ju aldrig leverera något nytt till samma kund igen”, sa jag. Vad roligt att ha en pryl som håller för allt. Nu skall jag använda den till att byggstäda på nya villan. Det är bättre att snickarna bygger hus, än plockar skräp.


Åtgärder

Information

4 responses

12 12 2019
Husisblogg

Härlig uppdelning och även i detta hus kommer den gamla skottkärran till nytta. Varför byta ut det som fungerar?

12 12 2019
Matts Torebring

Så sant som det är sagt, jag får ingen bättre vän om jag byter.

12 12 2019
Husbilen Coralen

Håller med,vi har också en Ekeby fr 1997,den är i kanonskick än!
Har bytt skalmarna på den och nytt luftgummihjul 🙂
Rejäla grejer med andra ord ska det vara 🙂
Kört massor med stora vedlass i den och jordmassor m.m.!

TöKram

12 12 2019
Matts Torebring

Oj, har du fått bya skalmar på den, det har inte jag. Det måste vara garantifel på din.
Byggkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: