Jag gläds med bönderna…

15 07 2019
Arkivbild från sommaren, vid Siljans strand på Sollerön, Mora.

Jag gläds med bönderna, när jag läste på text tv, att årets skördar blir betydligt över genomsnittsåret. Jag gladdes på samma sätt under maj månad, med ganska mycket regn och kyla. ”Bondepraktikan lyder: Maj kall, fyller bondens lada all”. I år har det verkligen slagit in.

Birgitta & jag älskar att jobba under juli månad. Hur roligt är det att vara ute och trängas med alla andra på vägarna nu. Vägarna kanske inte är problemet, men att hitta övernattningsplatser, värda att njuta av, är värre. Som till exempel i Örebro, där vi letade en plats i tre timmar. Sedan blev det en lastbilsparkering till slut.

Jag vill absolut inte vara egoistisk, och tycka att vi har det bra som jobbar nu. Jag lider med er alla på semester. Kanske inte att det regnar särskilt mycket, men vad kallt det är. På cykeln till jobbet med väl igen knäppt jacka, handskar och cykelhkjälm. Det är bara det, att jag är så känslig om mitt huvud. Minsta kallblåst och jag har en förkylning på posten. Jag kan ju inte ha en luva under hjälmen, tänkte jag idag, det är ju sommar. Men tvärt emot alla pessimistiska Örebroare, säger jag: ”Igår hade vi vackert väder”.


Åtgärder

Information

12 responses

15 07 2019
Kors och Tvärs

Ja usch jag längtar efter lite värme, som är kvar lite längre än bara en dag.

16 07 2019
Matts Torebring

Egentligen är det ofattbart kallt, för att vara mitt i juli månad.

15 07 2019
Husisblogg

Jag får packa med mig lite värme då jag kör hemåt.

16 07 2019
Matts Torebring

Ja tack, men det dröjer väl många veckor än.

15 07 2019
Rolle o Carina

Ja vi hade lite värme i Juni några dagar i alla fall som tröst!
Visst gläds man med bönderna i år också efter förra årets.

Ha det gott/DalaKram

16 07 2019
Matts Torebring

Det är inte speciellt många heta dagar i år. Ni bjöd oss i alla fall på sol och värme.
Grå mulen kram

16 07 2019
Nils-Åke Hansson

Såg första Rapport på fyra veckor i går. Glädjande att vi får till brödlimpan i år.
Det har väl varit normalsommar i år lite kallare kan tyckas. Men vi tycker att vi har haft ett bra väder på ”semestern”

16 07 2019
Matts Torebring

Visst är det gott att få äta bröd av svenska säd. Vi klagar inte på vår semester heller. Vi har i alla fall kopplat av.

16 07 2019
TravelAnna

Ja, den här sommaren skiljer sig visst markant från den föregående. Men jag har just haft en stekhet vecka i New York, så jag har fått värmebehovet stillat för närvarande. 🙂 Skönt att jobba, det förstår jag!

16 07 2019
Matts Torebring

Visst är väl naturen ur balans. Så upplever nog många av oss temperaturväxlingarna. Antingen jättekallt eller tvärtom, men svårt att se lagom av allt.

17 07 2019
FREEDOMtravel

Visst behövs det regn! (Men lite sol emellanåt skadar inte ;))

17 07 2019
Matts Torebring

Om jag finge välja, skulle jag önska regn på natten när det behövs och sol på dagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: