Rømø Sør Jylland

2 07 2018

Oasen Ställplats, det blev inget lyckokast för oss…

IMG_4426

Äntligen rullar vi in i Danmark.

Vi lämnade Slottscampingarna i Frankrike på lördagsmorgonen och nu har vi rullat in på en liten ö, utanför Sør Jyllands västkust. Tipset fick vi av vår gode vän, Henrik!

IMG_4428

Den ena efter den andra raksträckan ut till ön från stora vägen.

Jag försökte gissa mig till, hur vägarna på Jyllands landsbygd skulle se ut. Jag har kört en hel del och lossat min last här, på olika platser i min ungdom, så jag anade väl en del. Så här fina vägar, hade jag ändå inte väntat mig.

IMG_4429

Den ena ”cirkeln” efter den andra också.

Det var ganska många mil med mindre vägar att köra och många ”cirklar”, innan vi var framme.

IMG_4433

Oasens Ställplats på Rømø.

Det finns en mindre oas, med en vattenspegel i mitten, och husbilsplatser runt denna. Det finns även en större helt automatiserad ställplats lite längre fram. Den första var fullsatt när vi kom och vi hänvisades till den stora helautomatiska ställplatsen.

IMG_4431

Vi står mitt i bild.

Helt fantastiskt välordnat och välplanerat. Stora tomter och bästa bärighet över allt. Pris 145 DKR, samt ev tillkommande kostnader. Inte billigt jämfört med de boendekostnader vi haft på slottscampingarna i Frankrike.

IMG_4432

Fantastiskt vackert.

MEN! Allt är automatiserat på den stora platsen… det blev inte min favorit precis.

Först sprang jag runt för att leta upp en ledig plats. Så kom jag till automaten och skulle boka och betala för den platsen, då var den redan bokad. Jag upptäckte att jag kunde söka ledig plats i automaten, se vilka som fanns kvar och sedan se, om jag ville ha den. Så långt ok!

Så skulle jag tömma och fylla vattentankar…. Nu måste jag betala med ett servicekort, som jag fick i automaten. Så gjorde jag slut på pengarna (trodde jag) och fick fylla på kortet med mera money. (Bilen före oss åkte i vrede, för att inte lyckats fylla vatten) Till slut kunde jag parkera på vår tomt, med rena tankar och full vattentank. Då var jag tvungen att betala strömmen i en ny automat.

Skulle jag vilja gå till servicebyggnaden, eller diska i ett enda befintliga diskstället, dras det en summa på kortet. Nej detta är inte min stil. På semestern vill jag bo på camping och röra mig fritt, om jag stannar lite längre. Det var bra att få uppleva detta. När vi kör våra långsträckor, sover vi med de stora bilarna och ställplats blir sällan aktuellt för oss. Nu testar vi det i alla fall.

Nu är vi här för att göra research, inför ett annat års semester. Detta startade inte bra, får se om det blir bättre under veckan. Nu är vi på en semesterort och framför allt är det nära till ett stort utbud av varor.

Klockan tre gick jag upp idag, för att det var svårt att sova. Då var det strömlöst och kylskåpet fungerade inte på el. Jag gick ut och stoppade in kortet i automaten igen (kl. tre på natten) och då drogs det 11 DKR igen, efter mindre än tio timmar. Så vill jag inte ha det!

Detta var ingen plats som passar för oss. Vi är bortskämda med slottscampingarna i Frankrike. Vi har betalt för flera dagar framåt, men jag vill nog snarast lämna denna plats. Vi bestämmer oss under dagen…

Skärmavbild 2018-07-01 kl. 19.44.51

Orienteringstavla.

Här kan ni läsa utförligt om Oasens Ställplats, om ni inte redan gjort det.


Åtgärder

Information

18 responses

2 07 2018
Henrik Alm

Godmorgon,
Ser ju jättefint ut….
Vad ska du ha el till?
Du har ju husbil nu och ingen mysk! Det är ju platsen man behöver….
Mvh Alm

2 07 2018
Matts Torebring

Hej & Goddag Henrik. Visst är det exemplariskt anlagt och vackert, men jag vill inte ha det så här, en massa krångel med kort till precis allt. En hink vatten 3 DKR, diska en gryta 3 DKR, (tvätta hunden 3 DKR) El 11 DKR som troligen bryts mitt i natten vid nytt dygn. (kylskåpet hade inte slagit över till gasol) Ladda upp pengar på ett kort, som jag inte förbrukar. Detta var ett snällt tips av dig, men nej tack, detta var inget för oss.

2 07 2018
Anna

Ser fint ut, men värdelöst krångligt verkar det som. Sen är det många som uppskattar att en betalar för det en använder – men det måste ju vara ett system som fungerar. Hoppas nästa natt blir bättre!

2 07 2018
Matts Torebring

Visst är det fint, nästan otroligt fint anlagt. Men kortkrångel och tre på kö bakom, för att kunna tömma tankar och fylla vatten. Nej tack!

2 07 2018
Nils-Åke Hansson

Nu är du gnällig! Kan man bara tömma och fylla vatten och om det kostar lite vad gör det. Vi har ju allt i våra bilar oavset stolek.

2 07 2018
Matts Torebring

Kostnaden är oväsentlig, jag vill bara ha allt i ett pris från början.Tömma min tank, fylla rent vatten, gärna el, men att få tre på kö bakom för ett tillkrånglat system köper jag inte.

En extra hink vatten för att tvätta av vindrutan, kortbetalning 3 DKR är krångligt och inte gnälligt, utan fel system. Elen stängs troligen av vid midnatt, nej tack!

2 07 2018
Lars Permelin

Danskarna är duktiga på att ta betalt och ibland ha kvar det dom sålt. Man ska nog vara utvilad när man kommer till en sådan husbilsplats. Alltför mycket krångel med kort hit och dit är inte bra. Visst ska man betala för det man förbrukar av el och vatten. Det övriga borde kunna täckas av kostnaden för platsen.

2 07 2018
Matts Torebring

Jag får återigen ge dig rätt Lars, efter 130 mils körning är man trött och förväntar man sig något enklare system. Man måste vara utvilad för att lista ut det.

2 07 2018
Kors och Tvärs

Det får vara hur fint som helst, sånt där krångel vill man inte ha. Det är det inte värt.
Kram

2 07 2018
Matts Torebring

Jag kan bara hålla med till 100%. Jag satt uppe i natt i flera timmar i rent vredesmod.
Kram

2 07 2018
Rolle o Carina

Sånt krångel lockar inte oss heller,så är det!
Hellre fricampar vi vid nån sjö o badar 🙂

SolKramar

2 07 2018
Matts Torebring

Varför ska tekniken ta över användarvänligheten, jag köper inte detta!
Kram

2 07 2018
husisblogg

Nu ska äntligen jag med kunna kommentera lite. Min manlige ägare har varit helt sänkt sedan han kom hem från sin ledighet och har bara sovit och sovit. Har nog aldrig sett honom såhär, men nu börjar han bli piggare.

Jag var på den platsen förra året och ägarna fick betala dubbelt för de glömde ta den där remsan efter incheck, så de var inte heller helt nöjda. Men då det var i stort sett ända dagar med sol och de skulle tvätta så fick jag ändock stå kvar något dygn extra.
Hoppas nu ni ska trivas där, trots kortet man hela tiden ska ladda på med pengar.

2 07 2018
Matts Torebring

Välkommen tillbaka, jag har haft mina aningar.
Man kan ju inte kalla detta användarvänligt precis. Som en annan svensk här sa, jag har ringt och jagat dem, men förstår ändå mig inte på elen. Då är det fel någonstans. Fortsätt att krya på dig.

2 07 2018
Jessica

Kan varmt rekommendera en lyxcamping i er närhet. Hvidbjerg Strand Feriepark, Blåvand. *****S.
Har allt man behöver, och lite till. Vi gillar de stora tomterna med eget lyxigt servicehus på varje tomt och häckar runt varje plats.

3 07 2018
Matts Torebring

Hej & Tack snälla, vilket tips du ger oss. Jag köper det. Vi var nästan på väg till Esbjerg, men vi stannade här. Är det blåsigt och kallt där i början av juni månad? Kanske blir vår sommarsemester där nästa år. Tack för tipset!

3 07 2018
Jessica

Vi har bara varit där i juli samt i september så jag vet tyvärr inte så mycket om vädret i juni. Vädret växlar ofta väldigt fort därute vid kusten. Blåst ibland men samtidigt ligger campingen en bit från stranden, på lagom promenadavstånd, och bakom en lite skyddande stor sandbank. I september är det ett fantastiskt lugn på campingen. Härliga platta cykelvägar överallt. Mysiga Blåvand by med mycket butiker och mataffärer. På campingen matbutik och bageri, färsk fiskbutik, glass, inomhusbad, inomhuslekland, turridning mm och jättestor lyxig Spaanläggning. Finns också XXL tomter, om man är två ekipage i sällskap, eller bara vill ha lite space 😉, med eller utan eget servicehus på tomten. Dyrt såklart mitt i sommaren men på för och eftersäsong en annan prislapp. På deras hemsida kan man se hela campingen från ovan och förflytta sig med 360 graders bilder. Alla gillar olika typer av ställen men för oss är detta värt alla milen från Valdemarsvik 😊

3 07 2018
Matts Torebring

Hej igen & Tack snälla för ditt engagemang. Detta kommer vi att undersöka till hösten eller under nästa år. Vi önskar er en fortsatt skön sommar.
Kram Matts & Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: