Tillsyn före körning..

31 05 2018

Hette det när jag gjorde lumpen 1969 på Ing 2 i Eksjö. Då handlade det om att allt skulle fungera på en traktor…

IMG_4140

Rensat och klart för alla mina 143 Stefanandra buskar, som har överlevt vintern.

På lördag morgon startar vi vår resa ned till Biarritz i Biscya bukten. Vi lämnar dock Sverige senast på Nationaldagen. Det är mycket som skall fungera under våra veckor som vi är borta, både hemma och på jobbet.

Jag kommer att få ”Härarbeta” från husbilen, måndag – tisdag, under tiden jag väntar på montering av gasoltank i Hyssna och stödben i Skene. Detta på grund av uppkomna förseningar i byggprocessen.

Vidare har jag planterat sommarblommor på familjens gravvårdar, samt även hemma skall vårblommor, bytas ut mot sommarblommor. Rensa rabatter, klippa kanter som Fino lämnar, spruta ogräsmedel där det går.

Brobizz funkade inte, bara att beställa nytt och det kom fram i tid.

Beställde tillbehör från Cobb i Danmark till vår grill, det paketet var på villovägar en vecka, men det kom fram i tid till slut.

Beställde DEKRA (miljödekal) och det kom fram i tid.

Skickade efter böcker från Kanal 10,  och det kom fram i tid.

Köpte golvskyddsmatta, som kom på två dagar, plus en hel kväll för att såga till den

I kväll ska jag fylla på AD Blue (miljömedel för diesel) för första gången, samt stuva in lite till i garaget. I morgon kväll lastar vi det sista i kläd- och matväg.

Egentligen inte mycket att skriva om, alla har vi det likadant, Tillsyn för körning!

 


Åtgärder

Information

10 responses

31 05 2018
husisblogg

Mycket av det där känner jag igen, en del fixar ägarna direkt när jag kommer hem och en del precis innan jag ska lämna. Mina ägare är också lite olika, min manlige ägare är lite bekvämare och lämnar kläder mm hos mig medans min kvinnliga ägare tar in oxh sedan tar ut i stort sett samma kläder. Men hon kan ju aldrig veta vad hon vill ha med sig på nästa tur..
Min manlige ägare suckar, men han gillar henne ändå..😀.

Är det bättre och billigare att beställa från Danmark till Cobb:en, mina ägare kikar också på lite nya saker till min Cobb

31 05 2018
Matts Torebring

Jag ler igenkännande, citat Birgitta, ”Nu ska vi åka bort och jag har inget att ha på mig”. Om solen skiner har jag nog hälften av kläderna med mig hem helt oanvända. Men man vet ju aldrig.

På Cobb i Danmark hittade jag allt jag sökte, från briketter, ”gaffel” gummifötter, en ställning att hänga locket på och ett speciellt rengöringsmedel. Om det är bra vet jag inte än.

31 05 2018
Rolle o Carina

Så är det för oss flesta Bobilister,mycket att checka igenom! 🙂
Men nu åker ni ju ”Kungligt” söderöver så att säga!

Varm SommarKram

31 05 2018
Matts Torebring

Ja nog är det så, trädgård eller lägenhet, kan påverka mängden arbete. Fast utan huset skulle jag dö.
Heta småländska sommarkramar

31 05 2018
Lennart

God tur!

31 05 2018
Matts Torebring

Ja inte minst till dig. Hoppas du slipper vår otur. Fast nu efteråt var det skönt det som hände. Nu är det roligt att åka husbil igen.

31 05 2018
Lars Permelin

Det är onekligen mycket att tänka igenom, planera in, fixa till och dona med. Jag känner igen mig mycket i det du skriver. För mig är det extra mycket eftersom jag själv måste ta hand om precis allt praktiskt. Det är inte roligt att missa något som ha eller få betydelse för en trevlig resa. Önskar er lycka till på resan som vi kommer att följa.

1 06 2018
Matts Torebring

Ja du/ni kämpar. Jag beundrar er för att ni ändå alltid är så glada och har nära till skratt. Jag var ute i sista minuten med min vanliga näthandel, så jag blev glad när allt funkade. Ha det gott ni också.

3 06 2018
Elisabeth

Visst är det mycket att förbereda inför en långresa. Vi har också fått en del via e-handel inför vår. Vi har lite mer tid inför starten.

3 06 2018
Matts Torebring

Med långresa i sikte blir det extra mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: