Högtflygande planer

20 04 2018
Namnlöst

Mikaels flygfoto med drönare över vår tomt hemma. Foto Mikael Marbenius

En av våra vänner ringde mig i afton och frågade om jag var sjuk? ”Du har ju inget skrivit på hela veckan”. Det har sin förklaring i en jättetuff vecka på jobbet. Fyra anställnings intervjuer, byggnadskalkyler, förberedande av och styrelsemöte idag. På måndag startar jag vår totalentreprenad för vårt största bygge någonsin.

Hemma på våran gård….

Vår Kabe till vänster i bild, parkerad hemma på garageinfarten. Under snöröjningsperioden i vintras, körde jag in den på tomten till höger, som utgör en del av vår trädgård. (Samma fastighet) Då vart jag anmäld för svartbygge, av en parkeringsplats. Nu står våra gäster på grusplanen, som än så länge är en byggarbetsplats. Funderar på om det blir en ny anonym anmälan nu. Alternativet är att parkera på gatan.

Andra kan ha total oreda på sina tomter, själv motarbetas jag för att vilja ha ordning och reda. I sommar ska jag färdigställa sista halvan av tomten. Om jag törs bygga mitt garage vet jag inte, trots att jag har bygglov. Säkert kommer anonyma invändningar även mot detta.


Åtgärder

Information

14 responses

20 04 2018
Lena & Jan

Hårt arbetande är en livsstil, bar rädd om er o njut de stunder ni kan komma ifrån 💟
Avundsjukans tryne är lika fult som ondskans, tvi säger jag till båda…men låt er inte nedstämmas eller bruka energi på dylika!
Trevlig helg på er 💟

21 04 2018
Matts Torebring

Jag kommer inte att lägga onödig energi på avundsjukan, det ger i ingenting. Vi lever vidare och gläds över det vi har åstadkommit. En trevlig helg till er också.

20 04 2018
husisblogg

Den svenska avundsjukan kanske gör sig påmind, tråkigt nog.
Ja det stämmer det du skriver Matts, när dina inlägg får vila någon dag så saknar ägarna de. Men ägarna känner igen sig, ibland finns det inte riktigt tid för bloggande.

21 04 2018
Matts Torebring

Du har en lycka i livet ”Husis”, du har väldigt glada, trevliga, förnöjsamma och förstående ägare. Hoppas att de tar med dig ut nu i försommarvädret.

21 04 2018
Lennart

Lycka till!

21 04 2018
Matts Torebring

Tack!

21 04 2018
Rolle o Carina

Bara o köra på Matts,låt de vara avundsjuka till tusen!
Vi står bakom er till 100% 🙂

Varm VårKram

21 04 2018
Matts Torebring

I kommunala kretsar verkar det som, att det räcker att någon enda klagar.
Sol & Vårkram

21 04 2018
tiaregndroppen

Hur tänker en del? Kan de inte bara bry sig om sina egna bekymmer istället för att skapa det åt andra? Eller skaffa sig ett liv om de inte har annat att bry sig om än vart andra parkerar på sin egen tomt 😩

21 04 2018
Matts Torebring

Själv tycker jag att det är så trångsynt. Kan det vara roligt att bara föra klagan på andra? Vi har två fordon, andra har fem, sex utan att någon klagar. Som sagt, jag har svårt att förstå hur de tänker.

22 04 2018
J Andersson

Hej Matts. Första gången jag kommenterar på din blogg. Tycker mycket om bloggen och den har definitivt fått oss att ”våga” vintercampa. Tycker det är oerhört skönt att komma iväg även den kallare delen av året och det ger mycket andrum i en stressfull vardag. Reser runt 180 dagar om året i tjänsten så just de tillfällen vi kommer iväg med husbilen är värda sin vikt i guld. Oavsett säsong. Måste även säga att jag tycker det är väldigt tråkigt att du verkar bli så motarbetad på hemmaplan. Borde inte kommunen snarare värna om en viktig entreprenör? Obegripligt i min bok. Hoppas nu bygget både hemma och på jobbet flyter på utan avundsjuka miner. Ha det gott. Hälsningar Jörgen

22 04 2018
Matts Torebring

Hej, Hej & Vad trevligt att läsa ditt inlägg. Jag blir så glad att du delar både glädje och sorg med oss på min blogg. Glad blir jag även av uppmuntran och att ni själva ser, att säsongen tar aldrig slut. Jätteroligt!

För mig själv förefaller det märkligt, att inte bara vi, utan även andra grannar fått flytta sina husbilar, inom sina egna tomter, detta på grund av anonyma synpunkter till kommunen, från hemliga telefonnummer. Detta väger tyngre, än oss som vill skapa ordning, snyggt och trevligt runt omkring oss.

Så snart markplaneringen är klar, kommer jag att parkera husbilen ”en trappa ned”, så att den ”kommer undan blickfånget för någon” som stör sig på den. Det kan säkert upplevas störande att vi pysslar om hus och trädgård hela tiden. Det är svårt för oss att låta bli att göra det snyggt. Än en gång tack för ditt inlägg och ha det gott.

22 04 2018
J Andersson

Har verkligen svårt att förstå den ”avundsjukan” eller vad nu är. Nog måste det vara bättre att se en husbil uppställd på en i övrigt välskött tomt än diverse bråte på tomten. Ibland ser man ju mer eller mindre skrotupplag på vissa tomter men det går tydligen bra. Obegripligt.
Säsongen tar verkligen inte slut och det har vi till stor del din blogg att tacka för. Det är så skönt att komma iväg när det är tyst och lugnt, precis vad man behöver ibland. Hoppas som sagt allt flyter på med bygget och får vi syn på Herden när vi är ute och far lovar jag att bjuda på fika. Hälsningar Jörgen

22 04 2018
Matts Torebring

Alla precis alla, (utom någon) säger samma sak som du och jag säger, ingen förstår detta.

Vi har gjort några hotellnätter, när det var alltför kallt och snöigt eller har vi saknat husbilen. Men inte ens John Bauer Hotell eller Gyllene Uttern kan mäta sig med husbilen. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: