SMHI går inte att lita på

19 01 2018

Vi hade nog nästan planerat att åka ut i helgen, men SMHI höll oss hemma

IMG_3371

Vår käre Herde får stå hemma över helgen.

Flera gånger om dagen kollar jag på SMHI, hur blir vädret till helgen? Så i början av veckan, visades -12 till -15 grader uppe i södra Östergötland. Det är ju visserligen ingen kyla att tala om, men allt är så stelt och att komma iväg. Herden håller sina +6 till 7 grader, så det hade nog snabbt varit varmt. I går bestämde vi oss för att vara hemma en helg till, trots bara sju, åtta minusgrader ute.

IMG_3696

Fyra julklappsböcker.

Nu har jag i stället bestämt mig för, att kanske gå i mysbyxor hela dagen, elda i spisen, krypa upp i min favorithörna i soffan och läsa minst en av mina fyra julklappsböcker. Kemisten längst till vänster, är från julen 2016 och den är halvläst. De andra tre är sista julens skörd.

Förr kunde jag läsa de allra värsta böcker som finns, typ Dean Koontz, Psykopaten. Dessa gick knappt sitta ned och läsa, jag stod upp och fick svinpäls. Nu föredrar jag framstående personlighetsskildringar. Förra julen fick jag även boken om gatuhunden Arthur. Den var helt makalöst bra. Jag blev tårögd när jag läste den.

 

 

 

 

 


Åtgärder

Information

12 responses

19 01 2018
Rolle o Carina

Det gör ni rätt i att ta en hemmahelg och myselda o läsa!
Trevligare att åka ut när det är varmare 🙂
Hav tröst broder,det kommer bättre tider o ljuset kommer med!

Elda o ha det trevligt i läshörnan/Varm BjörkvedsKram

19 01 2018
Matts Torebring

Att Matts sitter still hemma en lördag och läser, de dagarna går att räkna på handens fingrar. Nu ser jag jag fram emot det trots allt.
Kram Lönn & Rönn

19 01 2018
Lennart

Här nere har SMHI haft rätt varje dag, SOL!

Kram

19 01 2018
Matts Torebring

Det skulle bli sååå långtråkigt för mig.
Kram

19 01 2018
Kors och Tvärs

inte så dumt att kura ihop sej i myssoffan och läsa lite
Ha det fint
Kram

19 01 2018
Matts Torebring

Jag hoppas och tror att det skall gå bra. Jag beräknar att jag har ved i 14 år till. Hoppas bara att få njuta av den. Jag fortsätter med det i morgon.
Kram Tall & Gran

19 01 2018
Lena & Jan

Nä, meterologer liksom väder är oförutsägbara 😉 Vi följer tyska NDR för väderrapport från norden… Senaste dygnens väder kunde dom inte hymla om, trots det lamslogs tyskland mellan Hartz och Östersjökusten hårt. Men det fanns ju en kraftfull beredskap o idag har samhällena kunnat fungera någorlunda, tack o lov. Bet flera Sv husbilsekipage som är på G söderut, vi håller ✊ ✊ för dom!
En av dina böcker ”Mannen som sökte sin skugga” (Lagerkranz). Har läst övr. med Lisbeth Salander oxå, en kvinna som man faktisk får en viss sympati för m a p vad hon upplevt. Rent av omöjligt att bli en ”normal” samhällsmed-borgare då. Önskar dig oangenäm men spännande läsning av den boken 🤐

19 01 2018
Matts Torebring

Att åka söder ut denna tiden på året, skulle jag inte våga att göra utan vinterdäck. Då är problemet dubben i däcken. Hemma går inte att köra utan dubb.

Jag mötte en holländare i Frankrike. Han stannade och beundrade vår husbil. Sedan såg han jag var svensk. Det enda han kunde säga var ”I read a book Stig Larsson good”.
Ha det gott ni också

20 01 2018
Anki

Skönt att bara ta det lugnt ibland – elda och läsa … härligt!
Kram

20 01 2018
Matts Torebring

Nu brinner det i spisen och jag har bestämt mig för, att det blir en bra dag idag och även i morgon.
Kram

21 01 2018
Dessan

Lite mycket olika väder just nu.😏Kram

21 01 2018
Matts Torebring

Fast jag trodde nog att ni har mer bestående kyla och snö än vad vi har. Här far det upp och ned.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: