Facebook 2018 ?

2 01 2018
IMG_7791

Julavslutning 2012

Några minnesgoda läsare kanske minns, att jag lät göra två styck stora iPhonetårtor, till vår julavslutning på jobbet 2012. Varför gjorde jag detta, bara lite på skämt? Jo, det gick inte att kommunicera, med flera medarbetare, de bara satt med sin iPhone eller liknande. (Så gör flera fortfarande och jag med ibland, när jag läser text tv)

Här lyfter märkligt nog, en av våra medarbetare bort just ”Facebook” från tårtan. Jag har gjort det jag också, under hösten.  Jag ställer mig frågan, ska jag också lyfta bort Facebook eller bara undvika? Själv har jag inte, vart inne på Facebook på flera månader och ändå klarat mig bra. Kanske kommer jag att titta in när jag hinner, men mera sällan kommentera.

Det började (fortsatte) med att vi satt på Restaurang Sunrice i Eksjö. Vid bordet strax intill, satt en mamma med ett par vuxna döttrar (gissning).  Mammans mat stod orörd i minst en kvart, hon talade inte heller med sina döttrar. Kontakten på iPhonen var viktigare.

När jag går eller cyklar till jobbet, har jag nästan ibland krockat med personer, som ser sin iPhone viktigare, än uppsikt på vägen. Vi har haft gäster, där mobilen far upp och ned hela tiden, inte speciellt roligt det heller. Det är väl jätteroligt, att alla som önskar, kan nå varandra. Fast visst kan man ha disciplin, i varje fall när man gästar någon.

Facebook skulle kunna vara minst lika roligt som min blogg är. MEN, citat som följande, oftast flera gånger per dag, tröttar ut mig: ”Nu är jag hungrig”, ”Nu är jag trött”, ”Nu ska jag äta pizza” ”Nu ska jag ta en öl” och så vidare, och så vidare, och så vidare, och så vidare….

Positiva händelser finns ju, inte att förglömma, som till exempel vackra platser, resor, familjen, trädgården, husbilen med mera, med mera.

Jag är jättenöjd med min blogg, alla bloggvänner, alla kontakter och nya vänner vi fått. Jag har ingen inspiration just nu, för att skriva på Facebook, flera gånger om dagen. Bara ibland kanske…  (jag jobbar ju också)

Ps. Mitt inlägg på min blogg, om mina iPhone tårtor, fick jag senare ta bort. Det fastnade i alla sökmotorer och jag kunde få upp emot 400 spam mejl på en enda dag.


Åtgärder

Information

14 responses

2 01 2018
Kors och Tvärs

Skriver emellanåt (dock inte så jätteflitigt) och tycker det är kul att få veta vad vänner på annan ort har för sig och se vilka fina bilder de visar. Är med i några husbilsgrupper och fått mycket bra och värdefulla tips och hjälp vid behov. Man väljer ju själv vad man vill se och inte – finns många inställningsmöjligheter.
Gillar Instagram bättre, eftersom jag tycker om att se foton 🙂
Kram

2 01 2018
Matts Torebring

När någon lägger in många gånger på en dag, trycker jag det är ganska tröttsamt. Jag kanske kommer att läsa, men blir fåordig med gilla. Min tid räcker inte heller till. Jag prioriterar min blogg och alla bloggvänner.
Smålandskram

2 01 2018
husisblogg

Min manlige ägare vill vara lite anonym här i cybern så därför överlät han bloggandet på mig. Men jag tycker ju det är roligt att blogga och han tycker det är trevligt att ha fått nya vänner. Så någon Facebook kommer det nog aldrig bli för honom.

2 01 2018
Matts Torebring

Vad kul, jag visste väl att inte alla är Facebook fans. Bloggen är mycket trevligare.

2 01 2018
Rolle o Carina

Vi lever i en allt för social värld som många är beroende utav!
Titta bara på alla ungdomar hur de hanterar nallarna 🙂
Men att blogga är ju också roligt,för många ett beroende också!

Ha det gott o god fortsättning/SnöKram

2 01 2018
Matts Torebring

Tanken var nog god från början. Sedan har forumet fyllts av oväsentligheter. Under en tid plockade jag bort minst hälften av mina vänner. Jag orkade inte se och läsa samma hund fem gånger om dagen.
Smålandskram

2 01 2018
Nils-Åke Hansson

Jag tycket själv att jag inte är så aktiv på FB. Håller med att bloggen är inspirerande både att läsa andra och skriva

3 01 2018
Matts Torebring

Vi tycker lika du & jag!

2 01 2018
Lena & Jan

GOD FORTS. på nya året. Fb funkar utmärkt för oss medan vi är på vintervistet dvs. inom familjen eftersom alla flyger o far omkring i världen … alt. snapchat som Janne använder 💟

3 01 2018
Matts Torebring

Jag tycker du är duktig som hinner med båda. I ditt fall förstår jag att du använder Facebook.

3 01 2018
Anki

Jag finns ju som många andra på FB … och även Instagram, men inget av dessa forum passar mig särskilt bra, utan för mig är bloggen det som passar bäst.
Konstigt hur det blivit … folk kan visst inte leva utan sina smarta telefoner – och jag tycker det är direkt ohyfsat att sitta med den när man är gäst hos någon eller under restaurangbesök och liknande.
Kram

3 01 2018
Matts Torebring

Jag gillar ditt inlägg, det är sunt förnuft.
Kram Västgöta kramar

7 01 2018
Elisabeth

Vilken läcker tårta. Sötsaker är jag svag för. Jag tycker det är kul med både blogg och Fb. På Fb har jag hittat igen många gamla vänner och bloggen handlar om resor. Sen kan jag dela med mig av blogginnehållet på Fb också. Det finns också en del trevliga grupper på Fb, där man får tips. Det gäller t.ex. när vi är på Gran Canaria. Men det tar tid, så en del dagar blir det ingenting i cyberrymden.

7 01 2018
Matts Torebring

Det är väl kanske att jag jobbar alldeles för intensivt och då orkar jag inte se samma person dricka öl tre gånger om dagen i tre olika inlägg. Jag håller mig på avstånd, kikar in när jag hinner, men kommenterar mera sällan. Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: