Bibeln, Bob Dylan & Svensken

21 10 2016
dagen3

Första sidan tidningen Dagen den 14 oktober 2016.

Till att börja med tycker jag att tidningen Dagen, är en av Sveriges absolut bästa tidningar. Jag läser ledarsidorna och debattartiklar varje dag. Det är det bästa sättet att somna på kvällen, efter en stressig arbetsdag. Särskilt läsvärda är, Elisabeth Sandlunds ledare i tidningen. Elisabeth skulle varit reseledare på resan till Israel, som vi tvingades att hoppa av. Hon är så intellektuellt begåvad, att det är så engagerande, att läsa det hon skriver.

Elisabeth Sandlund var före detta ledarskribent på Dagens Nyheter. Hon var tidigare ateist, men mötte ljuset i sitt liv, under sin dotters konfirmation och blev en varmt troende kristen människa. Lyssna till henne på You Tube.

I tre nummer av tidningen har detta ämne följts upp. Hur viktig är bibeln för svensken? Jag blev mycket förvånad, nästan tagen på sängen av att läsa: 1 % av männen läser Bibeln varje dag”. Då vill jag berätta för er alla som läser min blogg, ”Jag måste vara en udda person”. Jag läser Bibeln varje dag och det har jag gjort sedan tidiga tonår. Jag tycker det är så intressant, inte minst Gamla Testamentet. Sympatisörer med SD läser minst och KD sympatisörer läser mest.

Musik är inte min grej, jag vet bara att Bob Dylan skrivit gospel musik. Mer kan jag inte om detta. Jag lyssnar sällan på musik, jag lyssnar på P1 när jag kör bil.

 


Åtgärder

Information

12 responses

21 10 2016
husisblogg

Bob Dylan fick Nobelpriset iår, fast han är nog inte den mina ägare lyssnar på när de rattar omkring mig

21 10 2016
Matts Torebring

Inte här heller. Vi lyssnar helst till Ingmar Nordström.

21 10 2016
Lennart

Jag såg Dylan på Globen, jättedålig.
Behållningen på den konserten var Mark Knopfler som var jättebra!

Kram

21 10 2016
Matts Torebring

Jag har bara sett honom på You Tube. Detta efter Nobelpriset.
Kram

21 10 2016
nils-åke hansson

Detta med religion för mig som är uppvuxen i stark kristet hem. Är = ?? jag brukar säja att jag har min barndoms tro . Men är riktigt förbannad på kyrkan och kommuner att de viker ner sig för det muslimska. .

22 10 2016
Matts Torebring

Tack Nils-Åke för ditt ärliga inlägg, det hedrar dig. Kyrkor som tar steg efter steg, för att anpassa sig till muslimer, har det skrivits mycket om i tidningen Dagen. Själv tycker jag det är fruktansvärt, att till exempel ett kors tas ned för att inte vara stötande. Vi har mycket att samtala om när vi möts. Ha en bra helg!

22 10 2016
Rolle o Carina

Här läser vi mest om Bobilar,ställplatser och härliga resor!
Men gillar inte att Muslimer tar över vårt land mer o mer!

Ha det gott o njut…..Varm VedKram

22 10 2016
Matts Torebring

De borde inte ta över, om vi svenskar kunde säga ifrån, att denna kulturen har vi, rätta er efter den. I stället finns det kristet folk i kyrkorna som till och med, vill ta ned korset, för att inte stöta bort invandrare. Då blir jag bestört när jag läser om detta.
Kram

22 10 2016
Kors och Tvärs

Jag säger som min svärmor sa ganska ofta; ”ja jag förstår mej inte på det där….. ”och då menar jag Bob Dylan
Bibeln finns numera som en app i min telefon
Kram

22 10 2016
Matts Torebring

Jag förstår inte heller varför Bob Dylan skulle skulle stimulera bibelläsandet. Jag vet bara att han bland annat sjunger gospel.
Tack för tipset med en app i telefon, dit har jag inte kommit. Nu skall jag ladda ned den på direkten.
På den tiden när jag körde långtrad, ofta nätterna igenom, läste jag ”Husbilspsalmen”, Ps. 23, i minnet, när jag var trött och ögonen bara föll ihop.
Kram

22 10 2016
Ruth i Virginia

Jag gick i söndagsskola på Frälsningsarmén; läste inte Bibeln där,
vad jag kommer i håg. I skolan, 3 -6 klass, sjöng vi alltid en psalm
på morron, och i realskolan var det en 10-minuters andaktsstund i aulan,
och vi studerade olika religioner. Sade ”Tryggare kan ingen vara…”
med min Mor varje kväll, när jag var liten, men läser Bibeln gör jag inte.
TV religion i det här landet handlar bara om att skicka in pengar, tyvärr.

Ja, Dylan och Nobelpriset – Det är all lite knepigt det, men Nobel-
kommittén har gjort en del andra knepiga val också.

22 10 2016
Matts Torebring

Tack Ruth, jag blir så glad över ditt inlägg. Det är min övertygelse, att vi som fått gå i en söndagsskola, ha andakt i skolan, har fått med oss en god värdegrund, genom hela livet som är viktig. Vi har fått lära oss, vad som är rätt och fel. Vi har också som familj läst ”barnabönen” med våra barn när de var små. För mig själv var det trygghet, när mamma läste för mig.
TV gudstjänsterna klockan tio, på söndagsförmiddagen är ofta bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: