Bara fyra månader kvar till jul

26 08 2016

I veckan var det bara fyra månader kvar till julafton. Kanske sitter ni andra och grillar vid husbilen, båten eller stugan och är i helt helt andra tanker. Själva sitter vi på altan hemma, det är 28 grader varmt, vi grillar fläskkarré, äter potatissallad och en dricker en god Marbäcks Smeöl till maten.

Förlåt om jag väckte er. Störde jag sommarkvällen i slutet av augusti? Nej det hoppas jag inte! Vill bara viska, säga att vi jobbat med julen, sedan i två månader. Ja det där sista visste de flesta av er innan.

I eftermiddag har vi plockat fram alla produkter. Det är inte lite! Clemetinmarmeladen har vi smakat, den är ruskigt god. Nu återstår att smaka på mycket mera. I morgon lördag packar vi Tomtelådor och godissäckar. Ciderflaskan till vänster i bild, har vi redan sålt nästan 3 000 flaskor av, trots att det är en helt ny och dyr produkt, men den är god.

På något vis är julen otroligt rolig. Själva skulle vi inte klara av, att fara söder ut, när vi vet att det är julrusch hemma. Som min gamle pappa sa mot slutet när han levde.                 ”Det blir ingen riktig jul i år, när jag inte orkar att komma och hjälpa till!”


Åtgärder

Information

14 responses

26 08 2016
Rolle o Carina

Stopp o belägg Matts,inte vill vi ha nån Jul än inte! 🙂
Då hoppas vi att vi kan dra iväg till Sol o Värme 🙂
Tills dess så ska vi avnjuta Bobilen nu i helgen.

Ha det gott o njut på altan……BobilsKram

26 08 2016
Matts Torebring

Det går inte stoppa julen, den finns där redan, kanske är vi till och med sena.
En varm sommarkram från altan i Småland

26 08 2016
nils-åke hansson

Jag förstår dig att du vill vara en av de drivande med jul bestyren.

26 08 2016
Matts Torebring

Efter alla dessa år, är det faktiskt både roligt och spännande. Hitta nya produkter, ta nya foto och sedan inte minst roligt att sälja produkterna.

26 08 2016
Lennart

Det skall förberedas i tid,
eller inte alls!

Kram

27 08 2016
Matts Torebring

Jag håller på det första. Annars blir det inget kul!
Kram & God Jul!

26 08 2016
tiaregndroppen

Hua inte jultankar ännu, har liiiite sommar svar o njuta av. Vi ses på elmia! Då börjar hösten…

27 08 2016
Matts Torebring

Jo tyvärr är det så, vi är till och med sena i år, men kanske bara en vecka efter.
Välkommen till Kabeklubbens monter på Elmia på fredag kväll, mellan klockan 16 &18. Då står jag och Birgitta där och värvar medlemmar.

26 08 2016
Lena & Jan

Näe, vill inte och inte avundsjuk heller! Såklart måste ni ladda redan nu som har det i blodet o som levebröd. En eloge ska ni ha som håller traditionerna vid liv, det är kanske viktigt? Vi valde att inte pracka på våra barn o barnbarn just ‘den stora julen’ som jag hade uppfostrats med av mina föräldrar. Fick lite antimat förhållande till mängden varianter på julmat som sen fick slängas. Våra övervintringar i Spanien försvagade ej traditionen för barnen, tvärtom dom håller i men i mindre skala som vi oxå införde senare. Självvalt är bäst annars blir det krystat!

27 08 2016
Matts Torebring

Det är en kanske en liten, melankolisk känsla som smyger sig på, men samtidigt så spännande och prestationsinriktat. När stressen har varit som värst under något tidigare år har jag känt som, ”tänk att få ta husbilen och köra ut i en granplantering i skogen och bara sitta och titta på en talgoxe”. Nu är den känslan över, när vi har så många duktiga medarbetare som ställer upp. Hemma vädjar jag till min kära hustru, gör bara en liten Jansson, en liten omelett, bara några få prinskorvar och så vidare. Annars tröttnar man på julmaten.

27 08 2016
JoY

Hoppsan redan Jul, det är klart att ni måste tänka på att få allt klart tills dess. Själva har vi inte haft sommarsemester, vilket lär dröja med Jultankar för våran del.
Kram

27 08 2016
Matts Torebring

Jag kan le lite när jag sett internetorder, som kommer in sista vecka i oktober:”Jättepanik, skicka omgående, det är en julklapp”! Så visst kan man ha bråttom långt före jul som privatperson också! Vore jag inte företagare, skulle jag inte heller bry mig redan. Kram & må gott

29 08 2016
Elisabeth

Du/ni går in i högsäsong. själv ägnar jag mig åt minsta möjliga några dagar till, innan det blir dags för en lång rehabilitering

29 08 2016
Matts Torebring

Jag förstår att du har haft anledning att vara borta ett tag. Hoppas inte det är allvarligt. Åskådarbänken skulle vara behaglig ibland, kan jag också tycka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: